Temná odhalení

Temná odhalení https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133518/bmid_level-26-temna-odhaleni-NRI-133518.jpg 4 105 18

Level 26 série

< 3. díl

Steve Dark – hrdina trilogie digirománů Level 26 – se vrací v jejím závěrečném díle, aby na vlastní pěst pokračoval v pronásledování sériových vrahů. Netuší, že ho čekají další temná odhalení, a jeho vztahy s oddělením pro mimořádné okolnosti se zatím nadále vyostřují. Snad se může spolehnout alespoň na to, že mu Lisa Graysmithová poskytne všechno potřebné a jako vždy supermoderní vybavení. Přesto skloubit pozici otce na plný úvazek a lovce monster pro něj rozhodně nebude lehký úkol. A už vůbec mu to neusnadní nový vrah, který si za své oběti vybírá vysoce postavené lidi, zaměstnává „mimořády“ i Darka svými tajuplnými hádankami a láká je do svých spletitých sítí. Odvážíte se vstoupit do jeho labyrintu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Dark Relevations , 2011


více info...

Přidat komentář

rutto45
07.05.2023 5 z 5

Tretia kniha určite šľape na päty prvému dielu, aj keď surovú brutalitu jednotky neprekoná ani zďaleka. Prináša však nový prvok do série a to sympatie s hlavným záporákom. Kvalita kybermostov stúpla, voľba herca postavy manipulárora-revolucionára Labyrinta mi osobne sadla viac ako stvárnenie Darka (za celú sériu). Taktiež sa mi vidí jasná inšpirácia Unabomberom. Inak solídne zakončenie série.

Luigi1
05.02.2021 4 z 5

Tak lepší než druhý díl.Docela jsem se začetl a zpravil si čtenářskou náladu,ale na pět hvězdiček podle mě né.


pingu1
23.02.2019 4 z 5

Lovec monster do třetice :-) Opět výborné čtení, ale řekla bych, že na jedničku nemá, je tak srovnatelná s dvojkou...

ivana1975
30.12.2017 5 z 5

Podla mojho nazoru cela trilogia je skvela....

niki-chan
16.05.2016 5 z 5

Ve třetím díle se podíváme i za louži. Tady mi přišlo, že vyšetřování Darka a ostatních je mnohem lépe popsáno a vysvětleno, než v předchozích dílech. A zlo je mnohem realističtější. Velmi zajímavé je sledovat, jak se rychle stírá dobré a objeví se to zlé, včetně stinné minulosti. Škoda, že je tohle poslední díl

Salwator
28.09.2015 4 z 5

Zaplaťpánbůh, že se Zuiker alespoň trochu poučil ze svého strašného druhého dílu. Vrah je až přespříliš "mechanický", jakoby nebyl člověk. Vysvětlení toho, kdo vlastně vrah je je takové...fádní. Myslím, že se s tím dalo pracovat už dále. Nedává mi smysl, proč s tím kapitán přišel až tak pozdě. Vrah určitě k 26. úrovni patří, ale některého jeho schopnosti byly až příliš fantastické. Také příběh samotného Darka mě až tak nezajímá. Lepší průměr.

Ruxandra
26.12.2014 4 z 5

Závěr série je zajímavý, ačkoli na konci se stírají hranice mezi dobrem a zlem a není úplně jasné kdo co představuje...
Jak mi u prvního dílu běhal mráz po zádech z představy, že by existoval vrah jako Skřípal, tak Labyrint si jednoznačně získal mé sympatie i přes radikální prosazování svého a občas sem si musela vzpomenout na Dextera.
Po přečtení všech tří knih shledávám kybermosty jako zajímavé zpestření, ale nemyslím si, že by se to do budoucna uchytilo. Dle mého názoru by celý příběh byl lepší jako film či krátký seriál o Stevu Darkovi, ale jako kniha to není příliš kvalitní thriller/detektivka, nebo kam to chcete zařadit.
Celkově tedy sérii hodnotím jako zajímavou ale nikterak hodnotnou, rozhodně nebudu mít nutkání se k ní vracet.

cie
07.03.2014 3 z 5

Po rozčarování z druhého dílu jsem třetí díl četla jen proto, abych zjistila, jak to s Darkem dopadne ve vztahu k Skřípalovi...bylo to zbytečné, žádný převratný závěr, prostě americký happyend, takže ve finále zklamání.

mrnka.t
21.02.2014 4 z 5

Znovu velmi napínavý a promyšlený příběh. Avšak tuto část trilogie o Stevu Darkovi hodnotím jako nejslabší, čekal jsem nějaké "epičtější" zakončení.

Neobee
09.02.2014 5 z 5

Výborná kniha, ale na jedničku nemá :-)

lardis
16.01.2014 4 z 5

Skoro stejně dobré jako jednička. Musel jsem se plácnout do čela, když Dark přišel na to, kdo je Labyrint. Člověk si fakt vynadá, proč si toho nevšimnul dřív. Tenhle díl měl grády, fakt jsem si ho užil. A závěrečné video představuje skvělé zakončení.

pkr
26.11.2013 5 z 5

Pro mě nejlepší kniha celé série. Ano, první byla o Skřípalovi, kterého jsem znal ze seriálu CSI LV, a kvůli němu jsem vlastně knihu začal číst, a tak by měl být první díl být pro ten nejlepší. To platilo po přečtení druhého dílu, který mě trošku i zklamal, jelikož jsem čekal opět něco stejně zvráceného a místy nechutného jako v první knize. Po druhém díle tedy není divu, že třetí jsem začal číst jen z toho důvodu, abych zkompletoval sérii. Teď jsem ale rád, že jsem tak učinil. Trojka totiž ukazuje, jak se oba autoři od začátku série zlepšili, a to jak ve psaní, tak i v samotných charakteristikách postav. Jak by jinak bylo možné, že se tato knížka krásně četla i bez popisování prasáren jako tomu bylo v jedničce? Míto masového vraha tu máme Labyrinta - nejchytřejšího týpka na světě. Svými hádankami zamotá hlavu nejen hlavním postavám příběhu, ale i samotnému čtenáři (vždycky jsem se danou hádanku snažil rozluštit já sám). V příběhu je také několik zajímavých rozuzlení, a tak o poutavé počteníčko není nouze. Jak jsem psal již na začátku, pro mě nejlepší kniha celé série.

Augi
16.09.2013 5 z 5

Skvělý příběh plný tajemství a mnohem více napínavější než předchozí dva díly.

ewisek22
26.06.2013 5 z 5

Mně se to líbilo moc a moc a doufám v další díly. Tak rychle přečtené a záživné knihy tohoto žánru jsem už dlouho neměla v rukou. Ani mi nějak nevadilo, že oproti druhému dílu podstatně ubylo zavražděných lidí a mrtvolek:)) Prostě pět hvězdiček jak vyšitých.

KKK
22.06.2013

Nemužu říct nic jiného,než všichni ostatní.Z jedničky jsem byla unešená a každý další už byl slabší.Bohužel.

Ohniva
09.02.2013 5 z 5

Skvely dil.. akorat se vysetrovani trochu vic tahlo.. Ale Labyrint tomu dodal atmosferu :-)

Rind
30.09.2012 4 z 5

Uz me nanadchla jako 1. dil, ale pro me mnohem zazivnejsi, nez 2. dil. Chybi mi pulhvezdicka, ale celkove se priklanim ke 4 hvezdam.

klarkys
10.09.2012 3 z 5

Pro mě obrovské zklamání. Jednička byla perfektní, dvojka průměr a tenhle díl je už naprosto o ničem...:-( Přišlo mi to takový moc uhlazený, žádný napětí, popis vražd, zápletka obyčejná a nezajímavá...:-(...SLABOTA

Štítky knihy

sérioví vrazi

Autoři knihy

Anthony E. Zuiker
americká, 1968
Duane Swierczynski
americká, 1972

Kniha Temná odhalení je v

Právě čtených1x
Přečtených165x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce89x
Chystám se číst25x
Chci si koupit10x