Truly

Truly https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474451/bmid_truly-spm-474451.png 4 455 108

Truly, Madly, Deeply série

1. díl >

Andie přijíždí do Seattlu. Pochází z venkovské farmy, nemá byt, konto prázdné a za sebou těžké časy. S nejlepší přítelkyní June si chtějí splnit sen a začít společně studovat na univerzitě, aby mohly založit firmu. Po chaotickém začátku sežene konečně podnájem a najde si práci v populárním tanečním klubu za barem. Tam se začne odvíjet příběh osudové přitažlivosti – Cooper, nemluvný, magický mladý muž pro ni zůstává záhadou. Pomáhá jí, kde může, ale zároveň je odtažitý a drží si odstup. Andie chce vědět, co se za tím skrývá a kdo je Cooper doopravdy. Křehké pouto, které mezi nimi vzniká, je podrobováno zkouškám, protože šrámy, které na obou život zanechal, jim sbližování právě neulehčují. Ke sblížení je potřeba se ponořit do vlastní minulosti a otevřít své třinácté komnaty. O to krásnější a cennější je to, co přijde potom. Není snadné udělat krok do dospělosti. Ale láska hory přenáší.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Truly , 2020


více info...

Přidat komentář

JaneH
23.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha se mi velmi líbila. Ačkoliv se mi někdy zdálo, že je psaná pro mladší čtenáře, nakonec si mě kniha získala. Někdy jsem měla problém s tím, jak byl Cooper odtažitý, pak projevil své city a pak se opět stáhl. Chápala jsem, že má k tomu své důvody, ale později mi to přišlo už takové "na sílu" a pro natahování příběhu. Každopádně Coopera i Andie jsem si zamilovala a už teď se těším, až se v druhém díle podívám na příběh jejich nejlepších přátel.

Peetullka
02.04.2024 3 z 5

Prostě klasika, vždy víte jak dopadne. Ale Cooper mi byl velmi nesympatický. Ale ostatní postavy jako June a Mason, Jack byli skvělé.


ardeas
14.03.2024 2 z 5

(SPOILER) Ak máte v obľube dlhé myšlienkové pochody, balast a výlevy, je to pre vás. Ja už mám tento druh za sebou a potrebujem aby dej viac odsypal.
Chválim spracovanie rozprávania oboma postavami ale musim vyčítať, že aj mužská stránka je veľmi ženská. Aj muži vedia byt sebakriticky, ale uvažujú trochu inak. Preto muži nie su ako ženy,uvažujú priamejsie, oveľa menej a viac prakticky. Tu mi to chybalo.
Aj keď je tam toho na čítania v monologoch habadej, ako oddychová jednohubka, co mi neutkvie v pamati dlhsie, dalo sa.
P. S.: Jedine co som nedala bol uz záverečný sex, to uz bolo proste moc.. preskocila som to.

Zuzíček77
10.03.2024 4 z 5

Někdy jsem opravdu ráda, že nečtu recenze předem, protože tahle kniha moc dobré hodnocení nemá ale mě se i přes to líbila. Je to klasická YA kniha, která asi úplně nepřekvapí ale je to super oddechovka. Emoce tam nějaké také proběhly takže jsem spokojená. Andie, která je úplně obyčejná holka a nemá vůbec nic kromě snu se svojí nejlepší kamarádkou. Andie jede do Seattlu studovat, nemá peníze ani kde bydlet, naštěstí rychle najde práci v baru, v kterém se setkáme i s ostatními postavami. Příběh je hezky napsaný, nenudila jsem se u něj a určitě se pustím i do dalších dílů. Plusové body jsou u mě i za obálku ta mě ke knize přilákala.

lenka7679
31.01.2024 3 z 5

Pro mě slabší střed. Tak trochu utahaná slaďárna s hate to love. Už od začátku bylo jasné, že tempo bude vražedně pomalé a rozhodně tu na nikoho nečeká žádný veletoč. Postavy byly ploché a přešlapovaly všechny na jednom místě. Nesmyslné jednání to už jen podtrhovalo. Ale přesto mě to místy bavilo a občas vysvitlo to něco, proč mě takové knihy baví. Myslím, že téhle knížce chybí zkrátka pořádný náboj. Jiskření mezi hlavními postavami a dynamika děje. Opravdová oddechová kniha.

lailaj
28.10.2023 3 z 5

Kniha je čtivá, ale je to prostě oddechovka a četla jsem lepší

marie.kolarova
06.10.2023 3 z 5

Slaďárna, která se sice hezky čte, ale nic zajímavého vlastně nepřinese. Je to typ knihy, kterou odložíte a za měsíc nebudete vědět, že jste ji četli.

Misshell1
16.09.2023 5 z 5

Trochu jsem se zarazila nad nízkým hodnocením. Za mě plnohodnotný příběh, ač je pravda, že jsem si asi prvních 40 stran zvykala na styl psaní autorky. Ale zase dvakrát ne-li třikrát mi stekla slza. Doporučuji.

Anonymkahink
25.08.2023 3 z 5

Jedna z mnoha romantických knížek, které mají idylický příběh doplněný o problémy hlavních hrdinů. Příběh je však psaný čtivě, ale někdy vázne překlad. Zpěvák Taylor Swift fakt pobavil

Jinak citáty vystihující kapitolu mě zaujaly a také dva pohledy na příběh se mi líbily.

Eva_Skala99
15.07.2023 5 z 5

Čtivě pěkně napsáno. Kniha přečtená za den, příjemná oddechovka u které se člověk zasní. Doporučuji a jdu na další díl!

EmillyT
24.04.2023 4 z 5

Ráda jsem se k téhle oddychovce opět vrátila v rámci čtenářské výzvy - "Kniha, kterou nebudete číst poprvé" . A rovnou si přečtu i zbývající díly.

michaelakoc
02.04.2023 3 z 5

Mám ráda YA literaturu a proto se snažím číst většinu autorek a dělat si na ně názor. Navíc se mi často stává, že najdu mnohem zajímavější díla, než například píše Colleen Hoover nebo Anna Todd.

Truly je takový průměr, neurazí, nenadchne.
Na začátku se příběh pomaleji rozjíždí. Všechny postavy jsou ale sympatické. Ale hlavní zápletka je taková nijaká. Andie vlastně nemá žádný problém a Cooper problém má a tak nějak od začátku tušíme, o co se přesně jedná ...

A najednou je konec, jasný a nekomplikovaný. Přečetla jsem za půl den s přestávkami, takže pohodička, je to kratší knížka.

Další díly přečtu. Myslela jsem, že se bude rozvíjet příběh Andie a Coopera, protože tam byl potenciál, i s ohledem na nemoc její maminky. Navíc Cooper nemá vyřešenou minulost.

Ale v dalším díle se přesuneme k June a Masonovi. Jsou fajn, tak se na ně těším. Jsem zvědavá, jestli si příběh udrží alespoň tuto průměrnou laťku, uvidíme.

Terka18
19.03.2023 5 z 5

Moc hezký romantický příběh, který se mi líbil. Je jasné jak to dopadne, ale to mi vůbec nevadilo, pokud chcete romantický a hezký příběh s troškou vtipu tak se vám bude líbit tak jako mně.

kalinka99
21.02.2023 3 z 5

No, tak klasická slaďárna. Ničím nepřekvapí a od začátku je jasné, jak to celé dopadne.

Alushka07
15.02.2023 odpad!

tuhle knížku jsem dostala jako dárek k nákupu a upřímně, fakt bych si ji nikdy nekoupila...byly by to vyhozené peníze. příběh nic moc, těžkopádný styl autorky. Do budoucna zůstanu u detektivek.

Ann98
09.02.2023 5 z 5

Z obálky jsem byla absolutně mimo. Je to něco, podle čeho si knížku vybírám. A tohle je jedna z nejpovedenějších obálek za poslední dobu. Nakladatelství Red prostě tohle umí.
Styl psaní autorky byl velmi příjemný. Děj je velmi pomalý, všechno se vyvíjí tak nějak přirozeně. Na začátku jsem měla trochu problém se začíst, ale po pár kapitolách jsem nedala knihu z ruky.
Andie byla sympatická, hodně nesmělá a tichá hrdinka, což mi imponovalo. V Cooperovi jsem se trošku ztrácela a nemohla jsem se v něm vyznat. Co mi hodně pomohlo, abych ho pochopila, tak byly kapitoly vyprávěny právě z jeho pohledu. Fandila jsem jim. Oběma. Za to čím si oba prošli si zasloužili, aby byli zrovna oni dva spolu. Vedlejší postavy byly milé. June a Mason byli skvělí. To jak do sebe šili. Nejednou mě jejich slovní přestřelka nutila k úsměvu.
Co se mi hodně líbilo, že každá kapitola začínala nějakou frází, mataforou, "citátem". Neskutečně to tu knihu oživilo.
Za mě fajn čtivá oddechovka.

katerina8112
31.01.2023 1 z 5

U knížky mě zaujala obálka a recenze.. ale za mě nic, nudné, zdlouhavé a vlastně o nicem

Knihochod
14.01.2023 1 z 5

Jediné, čo tejto knihe NEMÔŽEM vytknúť je, že má nádhernú obálku, čítala sa praktický sama a človek sa tak do nej nemusel nútiť, a tiež obsahovala zopár pekných a hlbokých myšlienok, ktoré sa ma dotkli na tých správnych miestach. A tu moja časť pozitívneho názoru, i keď ma to vnútorne mrzí, končí.

Popravde, na celom príbehu ma štvalo takmer všetko a len ťažko som nachádzala svetlé body, ktoré by moje negatívne pocity spravili aspoň o kúsok znesiteľnejšími. Ale začnem teda pekne-krásne poporiadku.

Hlavná hrdinka Andie je skrátka a jednoducho neskutočne nesympatická so svojimi vnútornými monológmi, nelogickým správaním sa v určitých okamihoch a v neustálom omieľaní toho istého dookola. Cooper, ktorý sa vlastne ani nevolá Cooper ale Lane, je taktiež negatívna kapitola sama o sebe s celým svojím ochranárskym syndrómom Edwarda Cullena a neustálym: "len som na ňu pozrel a milujem ju, ale nemôžem ju milovať, lebo ju nedokážem ochrániť - budem sa teda správať ako kretén".

Celkový príbeh na mňa pôsobil veľmi chaotickým dojmom. Mnohé udalosti boli popísané absolútne nelogicky, dialógy medzi postavami boli extrémne plytké a všetko naokolo bolo neskutočne klišoidné a predvídateľné, a až príliš natiahnuté. Určité kapitoly skrátka boli úplne zbytočné a popravde, nič by sa nestalo, keby v knižke neboli, ona tak bola o čosi kratšia a čitateľ by tak nemusel na všetko podstatné zbytočne dlho čakať. A, aby som nezabudla, opäť sa u mňa takmer po roku (od prečítania knižky S láskou tvůj Santa) prejavila alergia na slovíčka: "maminka" a "tatínek", ktorých je v tejto knižke nespočetné množstvo a takmer to pôsobí, akoby na ne neexistovalo žiadne synonymum.

Ak ste tento príspevok dočítali až sem, určite je vám už vopred jasné, že ja túto knižku odporučiť nemôžem. To ale neznamená, že by ste si ju nemali prečítať a utvoriť si tak vlastný názor.

Verunka926
18.12.2022 3 z 5

Tak tato kniha byla za mě spíš z těch slabších od německých autorek. Přišlo mi, že hlavní postavy spolu skoro vůbec nemluvily a jejich vztah vznikl tak jakoby z ničeho. Co se mi ale dost líbilo, bylo prostředí baru.

Pasadenka
17.12.2022 4 z 5

Ano, je to typická žánrovka. Autorka říká, že se ve svých knihách snaží o přesah do hloubky, ale nemyslím, že se jí to nějak moc povedlo. Není to vůbec špatné a tato německá autorka mě dokázala přesvědčit k dalšímu čtení.

Za obálku přidávám další bod, protože i když je minimalistická, tak jednoznačně vyčuhuje a láká. Moc se povedla. :)