Trochu dál

Trochu dál https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427708/bmid_trochu-dal-gQj-427708.jpg 4 109 21

Trochu série

< 2. díl >

Volné pokračování románu Trochu víc. Tristan, Evanův mladší bratr, se ocitnul v těžké situaci. Otec odmítá přijmout jeho odlišnou orientaci, starší bratr rodinu odepsal, a on sám bojuje s vážnou nemocí. Rád proto uvítá Evanovu nabídku na dovolenou s partou jeho přátel. Netuší, že tam se přidají i potíže s láskou. Ono zamilovat se do té nejhorší možné volby opravdu nepřináší jenom radost.... celý text

Přidat komentář

Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Kniha přečtená za jeden den. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Příběh se mi moc líbil. Zase úplně o něčem jiném než v prvním díle a krásně to do sebe zapadalo...
Přečteno podruhé a Tristana asi fakt miluju :)

Rainbowdreamer
12.06.2023 5 z 5

Druhý díl trilogie příběhu o Ewanovi a Danovi, tentokrát ale více z pohledu Tristana, se opět četl jedním dechem. Dospívání, parta na střední škole, první lásky, sex. Oddechové čtení od autorky MM romancí, která píše fakt dobře.


Ráčkajda
09.05.2023 5 z 5

Velmi čtivé, stejně jako první díl....pokračování v osudech přátel, jdu hned na další díl.

zuzikis
13.12.2022 4 z 5

Další skvělé čtení a líbí se mi, že to navazuje a vlastně hodně z děje se odehrává kolem Evana a Daniela :-) což je fakt super. Dále mě pobavila ta jejich stále skoro neexistující komunikace :-D Ale líbí se mi to, protože mi přijdou jejich problémy realistické a nekoná se v jejich vztahu "happyend", jak to tak většinou bývá, ale stále zápasí se stejnými problémy a jen se snaží dávat do vztahu to nejlepší. Trochu mě jen zamrzel ten konec mezi Mikem a Tristanem :-) ale další kniha to bohatě napraví :-)

JitulHa
03.08.2022 5 z 5

Pokračování série Trochu, bylo snad ještě lepší než první díl. Zejména proto, že zde tvořil jednu z hlavních postav Mike, jehož nálady a jednání vyvolávaly mnoho otázek už předtím. Byl zkrátka svůj a nikomu včetně svých letitých kamarádů nedával nahlédnout do svého soukromí. Tudíž bylo neskutečně zajímavé sledovat, když se objevil někdo, komu stálo zato se otevřít, alespoň trochu. Zvláště, pokud ten někdo byl tak přátelský, upřímný a malinko roztomile naivní. Jinak zbytek party opět pobavil, bylo fajn s nimi všemi strávit chvilku času na stránkách další knihy. Povedený příběh. Uvidíme, co přinese samotný závěr.

Sati
22.06.2022 4 z 5

Daleko lepší než první díl, Dan se trochu rozmluvil a i Evanovo chování se změnilo k lepšímu, konec sem skoro probrečela a doufám, že Dave se už v dalším díle neobjeví :D

ondras666
31.05.2021 2 z 5

Druhý díl jsem bral ze zvědavosti jak se osudy hlavního hrdiny prvního dílu posunuly. Ale tady to bylo o mladším bráškovi... Což mi neskutečně vadilo celou knihu. To pojmenování je pro 26letého kluka fakt hrozné.
Co se týče pravopisu, stylistiky a mnoha překlepů, nehodnotím zde, ale autorce doporučuji více korektorů.
Co se týče samotného příběhu, tak je zvolen dobře. Jen trochu dost předvídatelný. A Mike je kupodivu jedna z nejlépe popsaných osob a charakterů.
A ještě jedna věc. Pokud autor píše o nemoci jako je diabetes, doporučil bych zjistit si alespoň základní informace a fakta... Hypoglykemické kóma opravdu nepřijde, když si nevezme člověk inzulín.

KláraH.
24.05.2021 2 z 5

Připojuji se k plejádě hodnotících, kterým vadila "soutěž" o nejvíce pravopisných chyb v knize. Několik hrubek na stranu anebo hrubka na každé druhé straně je fakt úlet. Nevím proč někdo vydává knihu bez korektury?!?
Jinak příběh hezký, krátký, ale prapodivná snaha o spisovnou češtinu mezi tolika hrubkami a zdrobněliny (který teenager probůh říká staršímu bráchovi "bráška"?!?) , to je prostě vražda.
Jediné plus je v tom, že je tu pokračování příběhu Evana a Dana.

Bettybook
22.04.2021 4 z 5

No konečně! Aspoň tady se hlavní postava vyvedla. Tristan je miláček, s tím nedokážu nesouhlasit. Ale Mike... Doufám, že se v posledním díle trochu vylepší.

DomenicaRisa
17.03.2021 2 z 5

Příběh opět povedený, ale stylistika katastrofa. 3 gramatické chyby na jedné stránce jsou opravdu příliš. Autorka by měla zvážit lepšího korektora. Lépe by to zvládl i průměrný asolvent maturity.

Myška43
01.03.2021 5 z 5

,, Dokáže se život změnit během pár dnů? Mně ano. A i když to bolelo, neměnil bych."

Pro mě ještě lepší, než první díl. Tady šla autorka psychologicky více do hloubky a to mám ráda. Setkání s celou partou bylo super. Mike už mi nebyl tak protivný. Nikdo nejsme bez chyb a každý se se svým trápením vypořádáváme po svém.
Tristan je úžasná křehká romantická duše, kterou prostě musíte milovat. Ke konci jsem si poplakala s ním.
Podle toho konce myslím, že další díl bude též dost zajímavý. Jdu na něj.

Nuttelka
26.09.2020 5 z 5

Tristan je zlatíčko ❤ Jeho smíření se svou orientací je tu krásně popsané a vysvětlené, bohužel otcova reakce opět na zabití, ale naštěstí se matka probrala a za své syny se konečně postavila, mé srdce plesalo. Jsem ráda, že se i zde setkáme se všemi postavami z 1.dílu a že Evan s Danem to tak daleko dotáhnou, i když nad nimi člověk stále kroutí hlavou :-) A Tristanovo první zamilovaní do asi nejméně vhodné postavy, srdce se mi pro něj svíralo a dočetla jsem se slzou v oku. I když je Mike z větší části opět celou dobu blbec, tak jsem opravdu zvědavá na jeho příběh, jestli se to úplně zlomí, nebo nás dodělá úplně.
Doporučuju si přečíst i bonusové povídky na internetové stránce autorky, zatím všechny z pohledu Dana a jsou boží ❤

Kešu1981
13.09.2020 5 z 5

A zase tleskám...A už objednávám poslední díl

bari_be
16.07.2020 4 z 5

Ach jo. To už je vážně konec? Rozhodně mnohem lepší, než první díl. Vlastně bych řekla, že ze všech knih Lydie Strong mě chytnul u srdce nejvíc, ač nekončí šťastně. Je to taková milá oddechovka s příchutí letní zamilovanosti, první lásky. Podivný a tajnůstkářský Mike je přesně postava pro mě. Chci pokračování! Chci víc Mikea! Tristan byl sympatický, víc než Evan. Ale už jsem si na ten jejich vztah bez komunikace s Danem zvykla. Bude se mi stýskat! Text má spoustu gramatických chyb a překlepů, což je škoda.

Mistylady
10.07.2020 5 z 5

Bylo to super, ale taky jsem čekala trošku jiný konec, holt romantická duše se ve mě nezapře. Já chci ještě pokračování, víc Mikea :)) Víc všech :)) Ale jinak je to nenáročné a čtivé, člověk se nemůže odtrhnout a za chvíli je kniha přečtená.

12103
20.03.2020 5 z 5

Jako vždy super. Evan a Dan, prostě bych je umačkala láskou. Jen mi tam trochu haproval věk. V prvním díle bylo Tristanovi devět let a v téhle podle všeho šest ( a to už měl přečteného Pottera?) A rozestup mezi bratry tam byl devět let, ve druhé knize jedenáct. Prostě jsem šťoura, který to vůbec nezkazilo dojem z knihy. Vřele všem doporučuji.

M.anon
12.03.2020 5 z 5

Já téhle knížce nemám co vytknout :-). Snad jen to, že je krátká :D.
Všichni tam až na ufňukánka Davea byli super. Dokonce u Evan nebyl tak výbušný. Tristan je zlatíčko :-). A Mike? Ten je prostě Mike..:-)
Snad se brzy dočkáme další knížky...:-)

vendy6619
08.03.2020 5 z 5

Za mě jedna z nejlepších knih od Lydie. Jemná, milá, svá. Rozhodne plný počet!

rycccy
20.02.2020 4 z 5

Byl jsem velmi zvědavý na volný pokračování knihy Trochu víc. Bohužel chyb je v knize na mě až moc. Celkově je to dost krátké a některé pasáže by chtěli vysvětlit, myslím že by si to zasloužili. Celkově se mi kniha líbila. Postava Tristana mi byla sympatická. Jsem rád, že jsme se ,mohlo znovu shledat s Evanem a Danem.

TomTomis
07.02.2020 4 z 5

Další kniha od autorky. Jo, čte se to strašně rychle. Škoda zbytečných bílých stran a nějakých chyb. Dějově jsem byl rád, že vypravěčem je jiná postava než v předchozí knížce. Opět místy poněkud nerealistické, ale dá se to přežít. Místy bych to víc rozepsal. I tak se mi kniha líbila a užil jsem si ji jako oddechovoou jednohubku:)

Štítky knihy

homosexualita gayové LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Lydia Strong
česká, 1983
2016  86%Na krev
2019  82%Trochu víc
2018  87%Bunny
2020  87%Trochu moc
2019  86%Trochu dál

Kniha Trochu dál je v

Přečtených148x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce142x
Chystám se číst32x
Chci si koupit9x
dalších seznamech6x