Nejvyšší lord

Nejvyšší lord https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27923/nejvyssi-lord-27923.jpg 5 181 23

3. kniha série Trilogie o černém mágovi. Městu Imardinu i celé Kyralii vládnou ti, kdo ovládají magii. Společenství čarodějů do svých řad přijalo dívku z ulice, která náhle zjišťuje, že se ocitla uprostřed děsivého spiknutí, a její rozhodnutí ovlivní celý svět… Sonea se toho ve Společenství čarodějů hodně naučila a po vítězném utkání s Reginem se k ní ostatní novicové začali chovat s nevraživou úctou. Stále však nemůže zapomenout na to, co viděla ve sklepení Nejvyššího lorda. Ani na jeho varování, že dávný nepřítel Kyralie znovu nabývá na síle. Čím víc se toho Sonea dozvídá, tím víc o všem pochybuje. Může Akkarinovu příběhu věřit? Nebo se ji jen snaží zatáhnout do svých temných plánů? Nejvyšší lord je závěrečný díl Trilogie o černém mágovi z pera autorky Trudi Canavan. Trudi Canavan, autorku bestselerů, kterou znají čtenáři v UK, Austrálii a USA, získala v roce 1999 cenu Aurealis za nejlepší fantasy příběh.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

The High Lord , 2003


více info...

Přidat komentář

denniys
28.04.2021 4 z 5

Závěrečný díl série je lepší než díly předchozí, přidávám hvězdičku. Mou nejoblíbenější postavou byl Akkarin, proto mě zklamal konec, který je ještě ke všemu takový zrychlený. V tomto díle jsou snesitelné i pasáže s Dannylem.

nikiss76
26.01.2021 2 z 5

(SPOILER) Poslednímu dílů trilogie bych přidala půl hvězdičky, pouze za to, že se děj stal o něco zajímavějším, jelikož zde gradovalo více dějových linií. I přesto bych celou sérii hodnotila, jako horší průměr. Autorka z dramatických momentů nedokázala vytěžit maximum. Například závěrečný boj Sonei a Akarina, který skončil jeho smrtí, bych v jiném podání snad i obrečela, tady se mnou nehlo vůbec nic. Občas přišel moment překvapení, ale celkově se vše hrozně táhlo a chyběl tomu šmrnc. Zřejmě hodnotím takto, protože jsem zmlsaná knihami od autorek S. J. Maas a Leigh Bardugo, Cassandra Clare, které jsou za mne mistrině oboru.


radka3929
03.02.2020 5 z 5

Četla jsem v anglickém originále a byla jsem nadšená. Doporučuji!

girdi
06.08.2019 5 z 5

Vyvrcholení trilogie rozhodně předčilo předchozí díly. Minulost se vyjasnila a přinesla jasné důsledky a dobře rozehranou bitvu. Oblíbené postavy se vrhají do víru děje, který má tentokrát mnohem méně slabých míst. Jediná zásadnější výtka by pak směřovala k romantickým, milostným a jiným emocionálním scénám, které autorka bohužel občas trochu odbude. Knihy jsou díky tomu sice otevřené mnohem mladším čtenářům, ale ta chybějící hloubka, když jde o city a prožitky, je podle mě na škodu. Každopádně ale 5 hvězd a spokojenost. (Trilogie potvrdila, že si zaslouží zůstat v mé knihovně)

Evule114
09.04.2018 4 z 5

Ach Trudi, tys mě vážně zklamala. Mám ráda happyendy a ne tohle. Nevím, jestli zde dovedu napsat klady až na jeden, že jsem knihu musela přečíst najednou. Nevím, ale zabila mi snad všechny oblíbence, proto ubírám na hvězdičce. A taky tam na mě bylo až příliš postav, i když kupodivu jsem věděla o každé, což se mi moc často nestává, když je jich tolik. Navíc si rozhodně přečtu pokračování. Na to jsem až moc zvědavá...

Dani3
20.03.2018 5 z 5

Nejlepší díl ze série.
Akkarin konečně odhaluje svoji minulost a objevují se i staří známí ze slumů. Hodně úsměvné bylo zjištění, že Zloději byli na všechno mnohem lépe připravení než Mágové.

S čím si autorka moc dobře neporadila, byl Sonein vztah s Akkarinem. A ten konec byl dost "nedopečený". Půl stránky a bylo po všem, navíc mi tam úplně chyběli emoce.

Hobitka
24.07.2017 3 z 5

Prostředí i děj této série jsou skvělé. Poutavý děj, příjemné postavy. Akorát ty "milostné" scény mi připadají jako pěst na oko, násilně našroubované pravděpodobně pouze proto, aby tam vůbec nějaké byly.

hancijar
25.04.2017 5 z 5

Paradni pohodove poctenicko. Nejak jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Uz se tesim na dalsi trilogii.

anavi2009
14.01.2017 5 z 5

Výborné zakončení čtivé trilogie. Ano,bylo to předvídatelné,ale zároveň tak dobře napsané,že jsem přečetla všechny 3 knihy zaráz a vůbec se nenudila. A když jsem teď zjistila,ze existují další díly (po 20ti letech a 1 kniha o sachakanske válce),nezbývá mi než se vydat do knihovny,protože jsem si postavy oblíbila a nechce se mi s nimi loučit..

kates.29
31.07.2016

Souhlasím s posledními komentáři. ...Neuvěřitelný díl, naprosto jsem si zamilovala Akkarina a na konci mi tekly slzy. Úžasná kniha plná zvratů, rozuzlení toho na co se všichni ptaly "proč?" no nemám slov. Pro všechny kdo váhají, PřeČtěte si!

Knižní_kout
29.07.2016 5 z 5

Neskutečný díl. Celá trilogie se četla jedním dechem. Doporučuji všem, kteří vyhledávají fantasy. Ale na konci ukápla slzička.

Barbarka_CZ
22.02.2016 5 z 5

Nejlepší díl trilogie, dost mě to dostalo. A to už mi dávno není -náct. :)

awewa736
30.11.2015 5 z 5

Je to úžasná kniha plná zvratů a nečekaných rozhodnutí. Bylo mi líto Akkarina. V této knize jsem si ho úplně zamilovala. doporučuji klukům i holkám 11+.

Ellbereth
20.11.2015 4 z 5

Musím říct, že oproti prvnímu dílu je tento o dost lepší. Celkově je trilogie pěkný příběh, četlo se to dobře. Jinak ale nečekejte žádný velký zázrak, originalita pokulhává a není to zrovna nepředvídatelné. To, co oceňuji je, že to není klasická hrdinská fantasy, kde tečou potoky krve a sekají se hlavy. Nic proti tomu, mám ráda i takové fantasy, ale tohle je docela fajn změna. Pro někoho to může být plus, pro někoho už méně zábavné. Je to spíš hodně o politikaření, pletichách a také lidské zaslepenosti. Doporučila bych díky nekrvavé povaze i pro odrostlejší děti.
A jinak nepište spoilery jako slečna tady níže. díky!

KallipsaArt
08.10.2015 4 z 5

Trilogie se každou knihou zlepšovala, a i když mě trochu mrzelo, jak autorka odbíjela romantické části a některé, pro mě důležité události, nakonec mě kniha doslova pohltila.
Hodně jsem nad ní přemýšlela a došla jsem na dost slabin v uvažování mnohých postav. Některé náhody bylo příliš okaté a spoustu věcí jsem věděla dřív než se stali (dost předvídatelná)
Rozčílilo mě neoriginální zakončení .... mohlo to být lepší.

I přes to knihu hodnotím 4 hvězdami díky její čtivosti a dobrým nápadům autorky :)
Doporučila bych hlavně začínajícím fantasy čtenářům :)

petra9238
28.09.2015 5 z 5

pokud někdo má a prodá ihned koupím. Děkuji

Eventful
21.07.2015 5 z 5

Podle mě nejlepší díl :) a klidně bych si přečetla i další. Konec mě celkem zklamal, závěrečná bitva popsaná v 5ti řádcích. Škoda.

julliette
24.12.2014 5 z 5

Je to krásná kniha, jenom je mi líto Soney, protože přišla o muže, kterého milovala, ale aspoň má po něm památku, totiž dítě.

kuceju
05.09.2014 5 z 5

Z Akkarina jsem byla naprosto hotová... jeden z mých největších fiktivních crushů XD a celkově příjemně překvapivá a kvalitní fantasy série, která se jen tak neneajde...

marwinmh
27.03.2014 5 z 5

Nemam naprosto co dodat - kniha to byla jednoduse bajecna. Vyvoj udalosti me mile prekvapil. Snad jen skoda, ze nekolik z mych oblibencu se "stastneho" konce nedockalo.