Tři vánoční povídky

Tři vánoční povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223170/bmid_tri-vanocni-povidky-Lgk-223170.jpg 4 6 2

Povídky vyňaty z časopisu "All the Year Round" řízeného Charlesem Dickensem. Obsahuje povídky: Večerní stíny, Svíčka, Společník.

Přidat komentář

Luigi1
12.08.2023 4 z 5

Těchto sto stránek se dalo dobře číst

Kozel
16.12.2018 4 z 5

Když vánoční atmosféru, tak jedině od Dickense. I když v případě tohoto výběrového sešitku tří krátkých povídek je název trochu zavádějící.

Z Dickensových Vánočních povídek je tu pouze ta první s názvem "Večerní stíny", kterou mám osobně nejraději hned po Vánoční koledě. Koukat lidem do oken a přemýšlet nad děním v nich, vymýšlet si příběhy, ale i hádat, má svoje kouzlo, zvlášť v tomto ročním období. Stejně tak jako rodinná usmíření a přátelství.

"Svíčka" patří do sbírky Strašidelného domu a zrovna tahle konkrétní povídka je spíš takovým napínavým vhledem do problematiky posttraumatického stresu, zla a námořnických dobrodružství. A nakonec lehce thrillerová povídka "Společník" pojednávající o osudech uprchlého galejníka toužícího po klidném čestném bytí, čehož se mu dostane až po spravedlivé pomstě.

Těch sto stránek malého formátu příliš času nezabere, ale příjemný zážitek čtenáři rozhodně přinese, a to klidně opakovaně.