Tři svědkové

Tři svědkové https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98344/tri-svedkove-98344.jpg 4 12 2

Nero Wolfe série

< 26. díl >

Tři povídky s proslulým detektivem a labužníkem Nero Wolfem a jeho asistentem Archie Goodwinem, kteří vyšetřují vraždy v prostředí americké společnské smetánky. Sevřený děj, zajímavé zápletky a vypravěčská rutina autora zajišťují příjemnou oddechovou četbu. (www.mlp.cz)

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: , Mustang
Originální název:

Three Witnesses , 1956


více info...

Přidat komentář

pepa4081
28.11.2020 5 z 5

Úvod, který napsala Susan Conantová, mi ke knize vůbec nesedí. Jde o jakýsi citový výlev milovnice psů, spojený s protikuřáckou agitkou. Kniha by také snesla korektorský zásah. Nejde o klasické překlepy, ale často podivný, jako by přeházený slovosled.
Sbírka obsahuje tři kratší povídky. V první vyšetřuje Nero Wolfe netradičně v terénu.Ve druhé zachraňuje manžele – nemanžele a je nakonec netradičně odměněn. Ve třetí vystupuje jako svědek sympatický pejsek. Škoda, že si ho nenechali. Opět napětí a humor. Na jedno, dvě odpoledne vřele doporučuji.
Velmi uspokojivé.

Greenfingers
10.10.2020 5 z 5

Tři kratší příběhy Nera a Archieho jsou ukázkou brilantní detektivní práce obou jmenovaných. Tlouštík Wolfe s takřka neomylným úsudkem a "ohař" Goodwin s buldočí zarputilostí jdou neochvějně za svým cílem až do odhalení pachatelů.
Všechny tři povídky mají svižné tempo a nepostrádají ani jemný humor typický pro obvyklého vypravěče Stoutových detektivek Archieho Goodwina.


Kniha Tři svědkové je v

Přečtených18x
Doporučených2x
Knihotéce19x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x