Tokyo Revengers 2

Tokyo Revengers 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499476/bmid_tokyo-revengers-2-dcO-499476.png 4 27 4

Tokyo Revengers série

< 2. díl >

Takemiči, bývalý delikvent, cestuje 12 let zpátky do minulosti, aby zachránil svoji milovanou expřítelkyni Hinatu, která byla zavražděna zločineckou organizací Tokio Mandžikai! Takemiči se zalíbí veliteli Tokio Mandžikai Mikeymu, stane se členem jeho gangu, a když se opět vrátí do současnosti, zjistí, že jeho kamarád z dětství Akkun se stal v Tokio Mandžikai členem vedení...... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Tokyo Revengers, vol 2


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
02.04.2024 5 z 5

Je tu vidět výrazné polepšení od prvního dílu. Situace se dostává do finální fáze. Už se těším,jak to vlastně dopadne. 10/10

Atlantis
31.03.2023 4 z 5

OK, tak tohle by šlo. První díl mě docela výrazně iritoval, ale jestli je celá série podobná spíš dvojce, tak se rád nechám zlákat. Pořád se mi neskutečně pletou jednotlivé postavy (hlavně kvůli změnám barev vlasů) a to skákání časem je prostě divné, ale jinak mě charaktery začínají bavit a zajímat, posouvá se nám to celé do takové hlubší a promyšlenější roviny. Taky jsem mnohem více ocenil skvělou kresbu. Určitě si dám další díl.


Lenka.Vílka
24.01.2023 4 z 5

Tak tohle bylo mnohem lepší než jednička!

Už to dějově začíná být mnohem zajímavější a komplexnější. Protože změna minulosti ovlivňuje přítomnost a je najednou třeba zachránit mnohem víc lidí, než si Takemiči myslela na začátku.

V druhém díle jsem se hned několikrát upřímně zasmála, byla pobavena a taky i byla překvapena z dost věcí. Jsem ráda, že i přes tu potrhlost je děj zároveň i seriózní. To by mě po přečteno jedničky nenapadlo. Jo, jo, tohle se povedlo :)

První díl byl lízaná čtyřka, tohle je trochu víc než čtyřka.

instageek_cz
22.09.2022 5 z 5

Druhý díl TR působí zpočátku téměř jako čistě humoristická záležitost. Jenže postupně začne přituhovat a dostaví se i moment, který vás najednou úplně zmrazí. Autor Ken Wakui nám dávno dospělým svým vypravěčským stylem připomíná jak bezstarostnost časů základky, tak skutečnost, že i tehdy kolem nás docházelo k velkým osobním tragédiím a neštěstím. Jenom jsme o nich většinou prostě nevěděli. Spolužačka možná přestala na delší čas chodit do školy, spolužák z předchozího ročníku už do dalšího nenastoupil, ale nikdo z nás to doopravdy neřešil, jelo se dál.

V TR 2 nahlédneme za oponu téhle temnoty, uvidíme následky i kruté odplaty, které rozpoutají řetězec násilí, na jehož konci má být smrt lásky hlavního hrdiny Takemičiho. Ten toho má na řešení stále až až. Zjišťuje, že svými činy v minulosti ovlivňuje i budoucnost, a že těch lidí nakonec bude muset zachránit asi víc, než si původně myslel... Děj se neustále vyvíjí a mění, takže napětí je všudypřítomné. Maličko začínám vnímat, že bych fakt rád věděl něco víc o tom, jak zdejší cestování v čase funguje. Zároveň jsou pro mě někde matoucí zcela odlišné vzhledy postav v minulosti a v budoucnosti, leckdy včetně barvy vlasů, takže se musím chvílemi dost soustředit, abych věděl, kdo je kdo.

Což je trochu otravný, ale jinak TR 2 zůstává pětihvězdičkovou zábavou. Líbí se mi kresba, celostránkové panely (nebo dvoustrany), „prostřihy“ s pohledem na celé Tokio, při nichž si člověk uvědomuje, že je Takemiči jen malou tečkou ztracenou v moři dalších existencí. (A čtenář ostatně taky). V celkovém hodnocení jsem přesně mezi 4 a 5 hvězdami. Zpětně mám pocit, že jsem první díl o půl bodu podhodnotil, tak ten druhý naopak možná nadhodnotím. TR je místy vtipná, místy brutální jízda plná překvapivých zvratů, kterou jsem dal na jeden zátah. A teď už zase netrpělivě vyhlížím pokračování!:)

Hodnocení: 9/10

PS: Mé další recenze nejen na komiksy najdete na Instagramu, profil instageek_cz

Autorovy další knížky

Ken Wakui
japonská
2022  87%Tokyo Revengers 1
2022  89%Tokyo Revengers 2
2022  90%Tokyo Revengers 3
2023  93%Tokyo Revengers 4
2023  86%Tokyo Revengers 5

Kniha Tokyo Revengers 2 je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst6x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x