Tokyo Revengers 4

Tokyo Revengers 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509478/bmid_tokyo-revengers-4-uym-509478.jpg 5 18 3

Tokyo Revengers série

< 4. díl >

Ztroskotanec Takemiči cestuje 12 let zpátky do minulosti, aby zachránil svoji milovanou bývalou přítelkyni Hinatu. Chce zabránit Drakenově smrti, ale Kijomasovo ostří Drakena nakonec zasáhne. Takemiči má před sebou zhrouceného Drakena a propadá beznaději. Je vážně nemožné změnit budoucnost? Začíná Takemičiho skutečná pomsta.

Přidat komentář

Atlantis
25.05.2023 4 z 5

Nadšení z trojky lehce opadlo. Na to je tady až příliš natahovaných scén a nesmyslů. Jak se Takemiči vrací do budoucnosti a přitom si Hinin bratr pamatuje předchozí verzi světa? A proč se vlastně vracet? V minulosti je mu přece dobře, tak proč? Ale jinak mě baví humor i postavy, takže pojedu dál.

Covenant
17.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Zase o chlup lepší, než předchozí díl. Asi zatím nejlepší. Když pominu dramatické, uslzené a uřvané výlevy, ke kterým se nebudu už vracet, protože jsou v každém díle (někdy více, někdy méně - tady se to dalo zkousnout), tak mi tam vadila jedna věc. Začnu obšírněji a budu spoilerovat. Tato manga je pro mě zábavná, protože mám prostě rád cestování v čase. Pak zavírám oči u pubertálních výlevů a emočních výtrysků (no dobře, tak to bylo naposled teď). Ale do této doby byl děj zábavný a tak nějak to sedělo. SPOILER ALERT!!! ALE když Takemíček změní minulost, což znamená, že zachrání v budoucnosti Hinu, jaktože Naoto (snad se tak její bratr jmenuje) ví v budoucnosti o změně, co se udála. Stal se přece policistou, protože mu zavraždili sestru. Teď je sestra naživu, ale u něj se nic nezměnilo a ví všechno. Poučen četbou sci-fi a čuměním na filmy, by si Naoto nic nepamatoval a nebyl by ani polda. Ještě by tam mohla být nějaká klička ohledně jejich propojení - potřásání si rukou. Jenomže v minulosti Naoto nechápe, proč si pořád s ním chce tou rukou třást, takže nechápající by měl být i v budoucnosti. Rozumíme si? Že vás to nezajímá? No tak nic, no. Teď budu jak blbec čekat na další díl, protože i kdybych byl raději, kdyby to tady skončilo - a proč ne - podle mě parádní závěr - tak jedeme dál. A já jsem od přírody zvědavý a vadí mi nedokončené


instageek_cz
13.03.2023 5 z 5

Emoční horská dráha od začátku až do konce. Ani 4. díl TR nezklamal, laťka kvality zůstává vysoko. Je to z velké části díky napětí, které čtenář neustále pociťuje. Ken Wakui se drastických situací nebojí, takže kdykoliv se proti sobě postaví bandy mladistvých psychopatů (včetně kumpánů hlavního hrdiny Takemičiho), víte, že nemají vůči svým protivníkům žádné slitování. Na Zemi i v nebi vždy jen já říká motto na bundě Tokio Mandžikai, gangu, kolem kterého se všechno točí. Nevyzpytatelnost těchto grázlů jsme poznali v minulých dílech, takže od nich čekáme jen to nehorší. No, a někdy se to skutečně naplní...

Chválím kresbu, noční pohledy na Tokio jsou moc pěkné. Také se dočkáme po menší pauze zase skoku v čase, což je vždy velmi zajímavé. Kolik se toho změnilo následkem Takemičiho činů, a bylo to k lepšímu, nebo k horšímu? I romantická linka funguje, takže je člověk do příběhu loosera, který se snaží zachránit svou lásku i přátele, celkově dost emočně ponořen. Baví mě, jak se Takemiči postupně vyvíjí. Sice fakt pomalu a po troškách, ale díky tomu to působí opravdověji.

Závěrem musím znovu zmínit, jakým překvapením pro mě tahle série je. Hodně se mi líbí obálky, ta kombinace bílé + druhé výrazné barvy. Na druhou stranu, kdybych viděl TR v obchodě a nic o něm nevěděl, budu si kvůli nim myslet, že jde o nějakou mangu popisující trable dospívajících hezounů nebo tak něco:)) I když... ono to tak vlastně je. Jen úplně na jiný způsob, než byste čekali. Takže se případně nenechte odradit;)

Autorovy další knížky

Ken Wakui
japonská
2022  87%Tokyo Revengers 1
2022  89%Tokyo Revengers 2
2022  90%Tokyo Revengers 3
2023  93%Tokyo Revengers 4
2023  86%Tokyo Revengers 5

Kniha Tokyo Revengers 4 je v

Přečtených20x
Doporučených2x
Knihotéce9x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x