Tokijský ghúl 7

Tokijský ghúl 7 https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361021/bmid_tokijsky-ghul-7-euy-361021.jpg 4 157 14

Tokijský ghúl série

< 7. díl >

Sedmý díl úspěšné série. Nejen že je Kaneki zajatcem klanu Aogiri, ale navíc má tu smůlu, že padne do rukou přímo sadistickému ghúlovi Jamorimu, známému pod přezdívkou Jason. Během mučení pak sáhne až na dno své duše a to, co tam najde, zásadně ovlivní celou jeho budoucnost. Podaří se jeho přátelům dorazit dřív, než u Kanekiho dojde k nezvratné proměně?... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

東京喰種トーキョーグール 7 (Tokyo Guru 7) , 2013


více info...

Přidat komentář

katallinka
08.01.2022 3 z 5

Děj se vyvíjí a postavy mění, samozřejmě to k příběhu tohoto typu patří, ale bohužel tentokrát mě čtení moc nebavilo.

Kopta
29.12.2021 4 z 5

Dokážu docenit trochu více ta rozhodnutí. Zmatek občas sice stále panuje, ale zde alespoň máme opět epizodní vypořádání s problémem, které alespoň konečně posouvá děj někam dál. Hlavní postava se někam posunula a vykreslila v novém světle a opět je trochu na, co více se těšit, i když příběhově nedochází k extrémnímu clifhangeru. Byla z toho docela pohoda.


Vjeerus
09.08.2021 5 z 5

Příběh neskutečné proměny hlavního hrdiny. Ze stránek číší obří zoufalství, ať už ze strany Kanekiho, nebo partičky, co se ho vydala zachránit.
Ač Jasona považuji opravdu za šílence, krásně posloužil ukázce toho, že nezáleží na tom, zda jste člověk nebo ghúl - obě rasy mají své zmetky a své kladné hrdiny. Tím se stále točíme kolem otázky: Kdo může za tu nevraživost? Opravdu jsem zvědavá, zda mi autor na ni odpoví.
Jediné, nad čím stále kroutím hlavou jsou ty počty mrtvých... přijde to jenom mě, nebo by tímhle tempem mělo brzo dojít k vymření jak tokijských ghúlů, tak vyšetřovatelů? Máme nějaké hlavnější postavy, co vše přežijí a pak řadu řadových, bezejmenných, vojáků, kteří padají jak hrušky ze stromu. Je to vcelku úsměvné, ale kvalitu díla to nijak nesnižuje.

DarthSoren
15.04.2021 5 z 5

Panečku, to byla jízda! 7 díl TG od začátku až dokonce vůbec nešlape na brzdu. Kaneki si projde rapidní změnou, kterou doprovází bolest, krev a smrt. Jsou to hotová jatka, sedmička je určitě zatím nejkrvavějším dílem. Ano, je pravda, že kresba občas ujíždí, v akčních sekvencích je chaotická a místy jakoby nedodělaná, ale díky příběhu jsem ochoten tenhle neduh přehlídnout. Nebudu ubírat hodnocení, 5* si z mého pohledu fanouška sedmička zaslouží.

makyna98
03.07.2020 5 z 5

Tak tenhle díl je naprosto nejlepší. Kaneki je konečně "týpek" podle mého gusta. Hodně krve a akce, ano prosím !!

yonda
27.04.2020 5 z 5

Nechci psát obsah dějě. Přečíst to stejně musíte pokud už v tom ,,jedete".

Wojta777
04.04.2019 5 z 5

Joooooo. Tohle je ono. Tenhle díl je tak krvavý, tak šílený, že dokonce ani Kaneki z něho nevyjde bez újmy. Do tohohle svazku vše byla procházka růžovým sadem. Tady přijde ten masakr, ten guilty pleasure.
Děj hned navazuje na konec šestého svazku.
Zde Jamori začne mučit Kanekiho a to ho změní navždy. V samý moment i Holubice z ÚPG napadnou 11. okresek, kde je uvězněný Kaneki klanem Aogiri. Vše jde dobře, dokud se nestřetnou s dávným mocným ghúlem...
Kresba je stejná jako vždy. Líbí se mi, ale mám neustálý problém se zorientovat v akčních sekvencích.
Hodně se zde pracuje s psychikou postav. Obzvláště s Kanekiho. Který se navždy změní. A tím myslím fakt hodně změní.
Celkově se mi svazek hrozně líbil, proto dávám 5 tokijských hvězdiček.

Mooneylan
17.09.2018 5 z 5

Joooo, z Kena už konečně něco roste! 3:)

Edice
09.05.2018 4 z 5

Tak jsem se také doprohlížela na konec dalšího svazku.

Začnu kresbou. Mně se zdála docela v pohodě. I když u některých částí jsem se pozastavila a ne příliš nadšeně kroutila hlavou. Trochu mě rozladilo, že nedokonalosti mě pleskly do očí zrovna u větších obrázků. Např. jindy pohledný Ajato v jednom okýnku věnovaném jen jeho kresbě z profilu vypadá... eeechhh.

A teď k příběhu. Komu tady přišlo Kanekiho mučení jako silnej odvar, ať anime zpracování raději ani nezadává do vyhledávače, protože voice actor se při mučících scénách skutečně vyznamenal. Tudíž mě při čtení sedmého svazku doprovázel i Kanekiho srdcervoucí křik, který se mi vynořoval z paměti.
Přihazuji plus určitě i za hlubší zářez do Kanekiho minulosti, jeho dětských let.
No a sama sebe musím poplácat po rameni, jak dobře se mi podařilo načasovat si spuštění Unravel při závěrečném souboji Jasona a Kanekiho. Hudba s četbou vyšla na vteřinu přesně a pro mě v tu chvíli dostalo dění v manze úplně jiný rozměr. Perfektní.

V malém bonusu, který často bývá na konci svazku, mě dobře pobavil kupodivu Jamori - postava, kterou já jindy moc ne-ee.

Lenka.Vílka
23.04.2018 5 z 5

Zatím nejlepší díl. Emoce i krev stříkaly na všechny strany. Po dějové stránce se toho zase tak nestalo, protože kniha má dvě části přesně jak je v anotaci. Z čehož si mučení Tanekiho zabralo poměrnou část. A přotože on chce zůstat dobrým klukem (a hlavně člověkem), bude to mít náročný (ta část byla vážně úžasná...ne kvůli sofistikovanému způsobu mučení, ale kvůli tomu v přestávkách při regeneraci). Zvládne to? Stihnou to jeho přátelé v čas? A co inspektoři úřadu?
Tohle si přečtěte a potom můžete umřít. Nebo spíš až po osmém dílu. Nebo spíš až po celé sérii. Koušu se do palečků, dávám pět hvězdiček z pěti a ááá, ach, wow. Jo, až takhle to dobrý bylo!

Terva
11.01.2018 3 z 5

Ghůlové jsou bytosti na pohled nerozeznatelné od lidí.
Avšak jelikož se živí lidským masem
(a kávou – nic jiného jim nechutná),
stojí v potravinovém řetězci nad lidmi.

Nejraději mám, když si rovnou koupím celou sérii a pak jen čtu a čtu. Tady to je průser. Tokijský ghůl u nás teprve začíná a mě nezbývá nic jiného, než jen čekat na další knihu. Vychládá pak děj z knih předešlých a já mám někdy problém se do děje dostat.

Tak mi chvilku trvalo, než jsem se začal orientovat. Naštěstí mi pomohlo úvodní shrnutí, které vám pomůže si rozpomenout. Chvilku studie a hurá na příběh samotný.

První postřeh je takový, že kresba tedy nic moc. Připadá mi trochu odfláknutá. Obličeje jsou divně nakreslené, někdy jsem měl problém je rozeznat. Kreslíř asi spěchal a nevěnoval se detailům.
Scénář je však dobrý. Hned od počátku je to brutální a krvavé. Příkladem brutality může být Kanekiho mučení, fakt hrůza.

Malá ochutnávka.
To je v pořádku Kaneki.
Žít znamená požírat ostatní........
Jez!
Já jsem ghůllll!!!!

Trochu nechutný byl souboj Kaneki vs. Jamori. To vzájemné ochutnávání....brrr.
Musím však přiznat, že i v ději jsem se trochu ztrácel a některé obrazce a scény jsem také moc nechápal. Připadalo mi to takové zmatečné. Pravda však je, že situace kolem Kanekiho je psychedelická, protože hlavní hrdina z mučení blouzní a tak vypadá i kresba s dějem – zmatené psycho.

Jako celek je to lehce nadprůměrné, ale víc jak tři hvězdy tomu nedám. Připadá mi to strašně odfláknuté, jen aby byl čtenář uspokojen dalšími příběhy. A já moc uspokojen nejsem.

Citát: Ghůlové, kteří nepohrdnou ani lidským ani ghůlím masem jsou obtížní protivníci.

Tofinka
29.12.2017 5 z 5

Miluju, miluju, miluju tuhle mangu! ❤ Další díl mé oblíbené série mě opět nezklamal... Teď už jen přežít dlouhé čekání na osmý díl. :D

p3tris
22.12.2017 4 z 5

Zatímco na klan Aogori probíhá útok ÚPG, snaží se Kanekiho zachránit přátelé z kavárny Anteiku. Ten je mezi tím mučen sadistickým Jamorim a aby se zachránil, je přinucen přijmout svou ghúlí podstatu. Přejde k temné straně, nebo zůstane na té světlé?

orangerose
15.12.2017 5 z 5

pěkně napínavý díl, už aby bylo pokračování - dlouhé čekaní na 8 díl

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Sui Išida (p)
japonská, 1985
2016  85%Tokijský ghúl 1
2016  86%Tokijský ghúl 2
2017  87%Tokijský ghúl 3
2017  86%Tokijský ghúl 5
2019  85%Tokijský ghúl:re 1

Kniha Tokijský ghúl 7 je v

Právě čtených1x
Přečtených224x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených11x
Knihotéce78x
Chystám se číst13x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x