Tokijský ghúl 6

Tokijský ghúl 6 https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356820/bmid_tokijsky-ghul-6-AGz-356820.jpg 4 167 17

Tokijský ghúl série

< 6. díl >

V 11. okrsku vládne klan ghúlů zvaný Aogiri, jehož členové mají na Kanekiho z nějakého důvodu spadeno. Jejich setkání tedy zřejmě neproběhne dvakrát hladce a zdá se, že ani Tóka tentokrát nezvládne zachovat chladnou hlavu. Ke klanu Aogiri totiž patří i jeden její dobrý známý...

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

東京喰種トーキョーグール 6 (Tokyo Guru 6) , 2012


více info...

Přidat komentář

Kopta
29.12.2021 3 z 5

Tvůrce začíná v tom mít trochu guláš. Pěkně pikantní. Poté, co se celý jeden sešit zabýval jednou vedlejší postavou, tak nyní máme nový, ve kterém se skoro vůbec zase nerozvíjí linka s policí a nikoho to moc nezajímá, kdežto místo toho se nám zde tvoří nová záporácká organizace a s ní asi dalších dvacet postav, což je v celku dost otravné. Stále je to čtivé a zajímavé, což je asi jediné, co mě tak drží, ale začíná to být někdy osinové.

katallinka
29.11.2021 4 z 5

Zase super díl, pouze linka s inspektory byla dost zvláštní…


Vjeerus
26.07.2021 5 z 5

Už podle rekapitulace na začátku knihy jsem nabyla dojmu, že se jedná o jakýsi úvod k dalšímu strhujícímu ději. A opravdu. To, co se v tomto díle odehrává mi doslova vyrazilo dech.
Velmi oceňuji vysvětlení ohledně ghúlých drápů. Dále mě mrazí, jak autor dokázal ze zdánlivě bezvýznamné osoby (kterou hned v prvním svazku nechá umřít) udělat tak důležitý prvek, který spustil všechno dění a stále se na ní nabalují nové a nové zvraty.
Tento svazek je opravdu nabitý napětím až k prasknutí a nezbývá nic jiného, než si přečíst další díl, protože život Kanekiho se opravdu hodně zkomplikoval.

DarthSoren
07.02.2021 5 z 5

Od Tokijského Ghúla jsem si dal na nějaké období oddech a možná i proto jsem po otevření mangy začal hltat každou stránku a 6. díl jsem právě dočetl na jeden zátah. Jedna věc tedy je, že mi TG chyběl, druhá věc je, že jde o velice kvalitní díl. Příběh začíná nabírat pořádně na obrátkách, napětí se dá krájet, akce je zde požehnaně a dostaneme taky přednášku o "drápech". Na scénu se dostává skupina Aogiri i nový, kapku vyšinutý vyšetřovatel Suzuja. A to je zárukou toho, že se začne něco dít. Je zde pár odlišností od anime, což vůbec nevadí a jsem zvědav, jak bude v manze probíhat "rozhovor" mezi Kanekim a Jamorim. Těším se na 7. díl.

yonda
27.04.2020 5 z 5

Příchod nové postavy, ne zrovna sympatické. Neposkytnu žádný spoiler.

Wojta777
12.12.2018 5 z 5

Za mě zatím nejlepší díl. Děj se posune o kilometry. Všechno začne být jasnější. Některá tajemství jsou odhalena a z Kanekiho se stává nebojácný ghúlí válečník. Vzrůstá akce, napětí, šokující momenty a počet postav. Vynořuje se skupina záporáků, spolu s členem rodiny jisté postavy. Byl zde origin ,,drápů" a jak se dá proti určitému druhu drápu bojovat. Tento díl se mi vážně líbil a proto dávám 5 tokijských hvězdiček.

Mooneylan
14.09.2018 5 z 5

Nejlepší je bláznivý devatenáctiletý inspektor! Jsem zvědavá, co se s ním stane v dalších dílech!

KillHurt
18.07.2018 4 z 5

Člověk čeká, že dojde k eskalaci boje mezi holubicemi a ghúly a ono nic. Přesto se jedná o zajímavý krok stranou, který otvírá nové možnosti. Zatím mě překvapil každý díl.

Edice
04.05.2018 5 z 5

Souhlasím. Šestý svazek je doposud nejlepším dílem této série. Kresba je oku lahodící a knížka je takovým nejmenovaným tutoriálem fungování ghoulího těla.
Společně s Šinoharou jsme si na to v klidu sedli a vyslechli si, jak to celé funguje, zatímco za námi se ostatní snažili uklidit Suzujův bordel.
Pocitově jsem začínala být nervóznější a nervóznější, protože na scénu nám vtrhl Jamori a nezapomněl při první možnosti předvést alespoň částečku své brutality... A ti co znají anime ví, kam tohle povede... Bože, jakákoliv souvislost s touhle postavou ve mně vyvolává nepříjemné pocity.
Svazek se i tentokrát v detailech lišil od anime. Já osobně jsem ocenila bližší seznámení s postavou Bandžóa, který se mi tu ukázal v ještě lepším světle, než v anime verzi. Mám toho ghoula vážně ráda a jsem zvědavá jestli ještě dostane nějaký čas na výsluní.
Takže jo, prohlídnuto, přečteno a už se mi tu otevírá další svazek a chuť znovu si něco... shlédnout.

-Endy-
25.03.2018 4 z 5

Rozjezd událostí v novém okrsku.
Zajímavé postavy (hlavně Džúzó a jeho šitíčko).
...za mě je nejlepší část knihy vsuvka o ghúlích drápech (fiktivní encyklopedické znalosti - to já ráda).

Lenka.Vílka
17.03.2018 5 z 5

Ghúl mi chyběl. Jelikož si knihy půjčuji, už na minulý díl jsem musela čekat, než se dostane do knihovny a byl to absťák. Jinými slovy. Dost zvažuju, si sérii koupím.
Tenhle díl byl prostě nejlepší. Ano souhlas, první stránka je bezva. Rejstřík postav a něco o nich. Asi dobře. K nám se asi dostane minimum mangy, která vychází. Ale "oni" toho maj rozečteného asi víc, takže za mě tak jako tak potěšilo.
Dostáváme se jinam. A to mě vrací k otázce, kterou jsem nechápavě pokládala u prvního dílu. To jsou všichni spokojení s tím jak to je? Ghúlové jsou lepší a silnější, tak proč s tím něco neudělají? V každém okrsku je to jinak. A v tomhle dílu se podíváme právě tam, kde Ghúlové myslí na revoluci. Tedy zbavení se podřadných druhů. Tedy lidí. Akční, emotivní, jednoznačně zatím nejlepší díl a taky svým způsobem dost brutální. Ale tohle na mě nepůsobilo jako brutalita na oko, aby autor šokoval. Veškeré násilí bylo silně emoční. A teď malá zpověď. Od téhle série jsem čekala hodně věcí. Zábavu, odreagovaní, chvilku dobře stráveného času. Ale nečekala jsem něco jako emocionální hloubku. Skvělé, doporučuju!

starliza
23.02.2018 5 z 5

Konečně juzoo

Tofinka
21.12.2017 5 z 5

Miluju tuhle mangu a i anime. Doslova jsem hltala každou stránku a už jen napjatě čekám na další díl.

Tento díl byl takový více informační, čehož si velice cením, protože jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí...
Tahle série je moje srdcovka a rozhodně ji doporučuji všem co mají rádi mangu :D.

Terva
23.11.2017 5 z 5

V 11 okrsku vládne klan Ghúlů zvaný Aogiri,
jehož členové mají na Kanekiho z nějakého důvodu spadeno.
Jejich setkání tedy zřejmě neproběhne dvakrát hladce....

Ihned po nalistování druhé stránky této knihy je jasné, že tady se tvůrce Sui Išida velmi snažil. Kvalitu poznáte nejen na kresbách, ale hlavně obsahově. Poprvé totiž si můžeme v klidu prohlédnut základní postavy příběhu. Je tu nejen seznam nejznámějších ghúlů., ale také lidí z ÚPG (Útvar pro potírání ghúlů)
Než jsem se tedy začal věnovat základnímu příběhu, trochu jsem prostudoval postavy.
A také je tu úplně poprvé vysvětlen princip a vznik zbraně zvané Quinque. Sice si to čtenář v předešlých příbězích dokázal vyvodit sám, ale zde je to stoprocentně potvrzeno.

Malý postřeh, třeba budu mít úspěch, ale Inspektor 3.třídy Džúzó Suzuja, dost šlehlej lovec ghúlů, mi připadá, že je spíš holka. No, třeba se to potvrdí.

Je zakázáno způsobovat ghúlům větší bolest, než je bezpodmínečně nutné.

Z hlediska získání informací je velmi dobrá kapitola #053, celkem trefně pojmenovaná „Přednáška“. Netuším, proč tyto informace nebyly již napsány hned v první knize této série. Předešlo by se mnoha dohadům. Pozdě, ale přeci.

Malá ochutnávka:
Být terénním inspektorem je hodně nebezpečné a fyzicky i psychicky náročné.
Práce v kanceláři je stálá a bezpečná.

Jinak je to maso. Setkává se tu více skupin ghúlů a dokonce i mezi inspektory UPG není tak jasno. Objevují se nové postavy na všech frontách, jak ghúlů tak lidí. Nejvíce mě rozesmál (ano, já se smál) ghúl, inspektory přezdívaný „Jason 13“. A protože ghúlové nosí masky, určitě tušíte, proč ten smích. :-)

Jinak v příběhu by se dalo najít pár nesrovnalostí, ale nebudu rýpat. Tohle je nejlepší příběh z celé série. Tedy zatím, protože číslo 7 vyjde ještě tento rok a určitě to nebude poslední slovo.

Citát: Když ti řeknu „chcípni!“, tak chcípneš ani nemrkneš, jasný?!

martinstefko
30.10.2017 4 z 5

Hororová atmosféra se z tohoto dílu lehce vytratila. Možná to právě sedlo Išidovi trochu lépe a mohl se více uvolnit. Na druhou stranu jsou zde scény, které jsou s tímto humorem v kontrastu, a které nejsou sice vyloženě mrazivé, ale dovedou překvapit svou krutostí.

p3tris
10.10.2017 4 z 5

Na scéně se objevuje skupina mocných ghúlů, kteří mají za úkol do domovského 11. okrsku přivést nazpět Rize. Nebo alespoň to, co z ní zbylo. Čímž se Ken dostává do smrtelného nebezpečí. Ještě navíc, když je mezi nimi Tókin bratr Ajató. Na druhé straně pak stojí mladý, brutální a protěžovaný komisař Džúzó. Spíše konverzační a neakční díl, kde na scénu vstupuje plejáda nových zajímavých postav.

orangerose
06.10.2017 5 z 5

Další dobrej díl :)

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Sui Išida (p)
japonská, 1985
2016  85%Tokijský ghúl 1
2016  86%Tokijský ghúl 2
2017  87%Tokijský ghúl 3
2017  86%Tokijský ghúl 5
2019  85%Tokijský ghúl:re 1

Kniha Tokijský ghúl 6 je v

Právě čtených1x
Přečtených246x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených14x
Knihotéce84x
Chystám se číst13x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x