Černá smečka
Tobiášův řád série
1. díl >
Když je vaše matka démonská rajda, kariéra lovce démonů, potírače všech temných sil a jiného nepřirozeného blivajzu nebývá první profesní volbou. Své o tom ví Filip Aksamit, který poznal skutečnou válku s démony a nebojí se říci, že je ve svém oboru profesionál. A nyní je povolán zpět do Prahy. Je čas připravit se na lov, který naposledy proběhl za druhé světové války. Ale zdá se, že pravidla se budou měnit v průběhu hry. František Kotleta se vrací ke svým kořenům. Vydejte se na zběsilou jízdu plnou démonů, drsných hlášek, sexu a nekončící akce.... celý text
Komentáře knihy Černá smečka
Audiokniha
Moje první kniha od Kotlety, tak jsem neměla žádná očekávání.
Ale docela dobrý béčkový brak, když chcete vypnout. Tempo je chvílemi až zběsilé, a příběh tak parádně odsýpá. Od začátku až do konce nabitý akcí, brutalitou, drsným sexem, ale hlavně naprosto skvělými hláškami.
Samotný námět je taky zajímavý. Lovci démonů, kteří tu chamraď primárně nezabíjejí, ale zavírají do "důchoďáku".
A jako plus beru popis jednotlivých týpků a jejich hierarchii. Déčka, Abéčka, samotné fungovaní Tobiášova řádu, atd.
Takže se ráda pustím do dalšího dílu.
Tak tohle bylo naprosto skokově nejslabší dílo autora, kterýho jsem jinak velkej fanda.
Zklamaně prolistováno.
Doposloucháno jako audiokniha. Zajímavý námět, rychlé tempo, pár vtipných hlášek, ale to je všechno. Od Františka Kotlety bych čekal přeci jen trochu lepší Béčkový brak. A co se týče popisu rádobypobuřujícího sexu, tak se má ještě co učit. Jediné proč si možná knihu zapamatuji je, že zítra má nastat krvavý úplněk. Takže jestli se otevřou brány pekla, tak doufám, že jako první Déčko potkám Lilith nebo Jezebel a ne nějakého Astarota.
Ňam ňam zase jsem si pochutnala.
Pořádná porce brutálního násilí, okořeněná humorem a zalitá přívalem úchylného sexu. :-)
Od prvních vět je zřejmé, že nejde o vysokou literaturu. Ale to je jasné a přistupujeme na to už při koupi knihy. Přesto ale, po většinu čtení jsem měl dojem, jako kdybych se probíral literálním ekvivalentem MacDonaldu. Všechno prefabrikované, plastové, omyvatelné, katalogové.
Kdyby se hodnotil jen spád akce, tak by to bylo na pět hvězdiček, ale od literatury, i brakové, přece očekáváme i jiné kvality. A těch se zde dostává podstatně méně než bych od tak zvučného jména autora čekal. Knize celkově neprospívá přepálený rádoby drsňácký pohled hlavního hrdiny a pokusy o hláškování, které mají asi být "hustý", ale jsou povětšinou přiblblé. Více než tři hvězdičky dát nemůžu.
Opět skvěle napsané, jedná akce střídá druhou. Autor se nebojí experimentovat, klidně smíchá do jedné hromady křesťana a muslimku. Proč taky ne. Tohle ke Kotletovi prostě patří.
Skvele pocteni plne cunaren a humornych hlasek. Pribeh svizny, nektere dejove linky predvidatelne, ale zadne nudne pasaze.
Kniha byla plná akce, jen se člověk spamatoval z jedné hned nastoupila druhá. Popravdě kniha se mi líbila byla rychlá a dala se přečíst tak říkajíc jedním dechem.
Musím říct, že jsem trochu zklamaná, a to Kotletovky miluju.
Nápad, ačkoli ne tak originální, byl super jako vždy. Tobiášův řád plný knězů i spodiny společnosti bojující s démony sliboval již tradiční šílenou řežbu, na jakou jsme u Kotlety zvyklí, a tu jsme taky dostali. Byla to jízda od začátku do konce, svět a pravidla byla jednoduše vysvětlená a sledovatelná, takže člověk se už jen svezl na vlně akce, násilí a super hlášek, ze kterých mi smíchy až oči slzely např. pikem vymytý hlavy, že jim i texty kapely Kryštof dávaly smysl.
Co mi ale vadilo, byla tentokrát ta erotika. Jsem ženská, čtu všechno včetně erotických románů, ale tady to byla prostě otrava okrádající mě o akci a příběh. Nějaká ta prasárna by mi tam nevadila, ale přišlo mi, že v knize je sex a akce tak 50:50 a to bylo prostě moc. Daleko raději bych se dozvěděla něco víc o démonech, Tobiášově řádu nebo postavách a užila si víc akce či komplikovanější příběh.
Knihu rozhodně nedoporučuju slabším povahám a kdo nesnese erotiku s extra prasárnami v knihách, ať se jí raději vyhne. Za mě jedna z těch horších Kotletovek, ale druhý díl si už jen kvůli té akci a humoru určitě přečtu.
Kniha přečtena za jedno odpoledne. Měla velice rychlí spád, akce byla rychlá a poutavá. Některé scény byli místy pro silnější povahy, ale co čekat :)
U této knihy si moc neodpočinete, ale pokud se necháte příběhem a prostředím vtáhnout, nudit se rozhodně nebudete. Trochu hodně spicy a brutální fantasy.
Kotletovka no.Co k tomu dodat.Koho to baví toho obdivuji.Já přečtu jednu za 5 let,nemusím u toho přemýšlet a nějak to rozebírat ,beru to jako těžký oddech.
Já jsem upřímně v šoku. Byla to první kniha autora a asi i poslední (no, i když druhý díl si pravděpodobně přečtu). Příběh jsem čekala jiný, tohle bylo až moc rychlé, že jsem kolikrát nechápala, co se děje. Mnoho věcí zůstalo nevysvětlených, některé pasáže mi nedávaly smysl a o těch erotických scénách ani nemluvím, jelikož je v knížkách přímo nenávidím. Taková literatura asi není nic pro mě.
Jo, proc ne. Pribeh jednoduchy, logicky i kdyz obcas narocny na orientaci (nikoliv v postavach, spise v autorovych pravidlech, co demoni mohou/nemohou atp.), takovy slusny jednoduchy prumer. Prijemne straveny oddechovy den
jedna z těch slabších kotletovek. Příběh je opět dostatečně šílený a autorův styl se tady rozhodně nezapře, ale chvílemi jsem měl pocit jako kdyby to psalo Leošovo patnáctileté já a i když jsem od něj zvyklý na solidní úchylárny, tak tady to moc nefungovalo a přišlo mi to až moc prvoplánové. Na Kotletu určitě nezanevřu, protože tady mám nepřečtené jeho starší kousky, ale čekal jsem víc...6/10
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
erotika česká literatura pornografie násilí vulgarismy, nadávky české romány fantasy rományLeoš Kyša také napsal(a)
| 2016 | Spad |
| 2014 | Příliš dlouhá swingers party |
| 2010 | Hustej nářez |
| 2020 | Operace Thümmel |
| 2017 | Poločas rozpadu |

76 %
94 %
55 %

Tohle mě hodně bavilo, zajímavý čtivý děj, přehledné množství postav.
Občas trošku úchylačinka a o peprné výrazy zde také nouze není.
Žádné psychologické drama to není, ale jako příjemné oddychové čtení na dlouhé zimní večery se kniha rozhodně hodí.
Konec poněkud přitažený za vlasy, ale v rámci celého příběhu ne až tak nepochopitelný.