Theatre Macabre

Theatre Macabre https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230973/bmid_theatre-macabre-230973.jpg 4 22 3

Nathaniel Darnsworn série

1. díl >

I ve světě, kde si aristokracie může dělat, co se jí jen zlíbí, se šlechta může nudit. Naštěstí je tu kočovná společnost deviantů, kteří jsou schopni zajistit zábavu na úrovni. Co se ale stane, když se v městské hlídce najde neúplatný strážce zákona, který jim nebude váhat jít po krku? A do toho všeho, psychopatický lovec lidí natrefí na svůj životní kšeft.... celý text

Přidat komentář

nero 13
04.04.2024 5 z 5

Theatre macabre, neboli děsivé divadlo je opravdu výstižné jméno pro tuto knihu, kde se celou dobu prodíráte násilím a množstvím mrtvol a fandíte stvůře, protože ty co tahle stvůra loví jsou ještě mnohem horší a jelikož netrpím stupidní humanitou, a Ježíšovým nastavením druhé tváře, tak jsem té stvůře aneb Nathanielu Darnswornovi fandil aby je všechny poslal do pekel.
Fanoušci Dextera Morgana my budou určitě rozumět.

Terva
01.03.2024 3 z 5

„Co je ten chlap zač?“
„Potíž.“
„Potíž?“
„Někdo by spíše řekl:
kráčející katastrofa.“

Tato kniha je ve své podstatě prvotinou, kterou napsal Jakub Hoza. Se stylem tohoto spisovatele jsem se setkal nedavno a to v příbězích ze série Strašák. Bylo to trochu zamotané, protože jsem nejdříve četl první příběh pak třetí a čtvrtý a na konec ten druhý. Někdo to opomněl zařadit do série. A ne jinak je tomu i s touto knihou. Jedná se vlastně o první příběh postavy se jménem Nathaniel Darnsworn. A protože jeho jméno není v anotaci zmíněno, nikdo se nenamáhal tuto knihu zařadit do série. Už jsem to udělal, aby v tom byl přehled.

Malá ochutnávka:
Divadlo Theatre Macabre hostující v Charogne si dovoluje uvésti obnovenou premiéru hry Kráska a Zvíře. Dokáže láska krásné dívky vrátit podobu a duši hrozné stvůře? Odpověď najdete jen v našem představení!

Na prvotinu to není špatné. Má to své mouchy, své nudné pasáže, sem tam trochu (možná víc) nelogických přeskoků, ale ve své podstatě jsem se bavil. Je v tom jisté napětí, dobrodružství, brutalita, možná i láska. Některé pasáže jsou zdlouhavé a asi by to sneslo tak o třetinu zkrátit. Nevím zda mě lákala možnost, co by Nathaniel a Valerie mohli ještě rozsekat a zabít, nebo mě lákaly ty gore scény. Ano, je v tom hodně nechutností, ale i nutné krve. Humoru je tu málo, ten přijde až v jiných příbězích. Pár dobrých hlášek tu sice najdeme, ale celkově to není tak dynamické a akční jako třeba ty příběhy se Strašákem.

Citát: Vždyť jste kněz, u bohů! A ještě z vás táhne chlast. Vy jste opilý?

Pro milovníky nechutných scén bych vyzvednul tu s dřevěným záchodem. Opravdu jsem to nečekal a asi dlouho nevlezu ani na toi-toiku, nebo se v ní, před dosednutím, pořádně rozhlídnu :-) Rozhodně mi varlata, při čtení této scény, zajely až do krku. Finále je hektické a skoro čekané. A protože se do finále šlo docela dost dlouho, byly některé části před konce i trochu prodlužované a sem tam i nudné. Tak že první příběh pana spisovatele hodnotím 60%, respektive dávám tři Hetešáky.
( ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ )

Citát: Jsem urozený vrah s vybraným vkusem.


trudoš
29.11.2018 3 z 5

„Proč je lovíte?“
„Pro odměnu. A také proto, že jsou horší než já. A až se s nimi setkám, pak si možná nebudu připadat jako stvůra.“
Sympatická akční fantasy říznutá očividnou láskou ke splatterpunku. Naneštěstí právě ta hororová stránka moc nefunguje, vzhledem k tomu že všechno to explicitní násilí zdaleka není v takové rovině, aby pohoršovalo nebo děsilo. Což v důsledku platí i pro akčnost, nemluvě o několika dějových kotrmelcích, které si zápletka nezasloužila. Když však člověk vezme v potaz, že jde o literární prvotinu, bez uzardění těch pár přešlapů tvůrci odpustí. Protože když už nic jiného, Jakub Hoza umí rozehrát přímočarou podívanou šmrncnutou moderním thrillerem. V téhle rovině šlape vyprávění skvěle, klacky pod nohy mu hází pouze přepálený počet stran. Všechna ta jednoduchost si zasloužila utnout v polovině a bylo by to právě tak akorát. Příval slov má totiž za následek spousta bezvýznamného plkání, které neposouvá postavy tím ani oním směrem. Řezničina se holt špatně okecává.

Štítky knihy

česká fantasy česká fantastika

Autorovy další knížky

Jakub Hoza
česká, 1978
2021  83%Do pekla a zpět
2020  87%Projít ohněm
2022  87%Jako sama smrt
2017  83%Okovy osudu
2014  77%Theatre Macabre

Kniha Theatre Macabre je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst15x
Chci si koupit6x