Dračí pomsta

Dračí pomsta https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14462/bmid_draci-pomsta-NpH-14462.jpg 4 107 12

Temeraire série

< 3. díl >

Třetí kniha fantasy trilogie Temeraire. Kapitánu Laurencovi a draku Temerairovi zkříží cestu posel přinášející nové rozkazy z Británie. Británie koupila od osmanské říše tři dračí vejce a oba hrdinové je musí v Istanbulu vyzvednout a dopravit do Anglie, a to dřív, než se draci vylíhnou. Čínská dračice Lien, která viní Temeraira ze smrti svého pána a chce se spojit s Napoleonem, aby se mu pomstila, je však stíhá na každém kroku. Dvojici ale z nečekaného směru zasáhne zničující zrada, a tak musí i se svou jednotkou přistoupit k odvetě. Jakou však mají naději proti Bonapartovu vojsku?... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Argo , Triton
Originální název:

Black Powder War , 2006


více info...

Přidat komentář

Kee
24.03.2024 3 z 5

Dala bych přesně 3,5 hvězdy, kdybych mohla.
Škoda, že autorka více neprohlubuje prvky, se kterými čtenáře seznámila v předchozích dílech. Její záběr je spíše do šířky, obohacuje vyprávění o nové lokace, postavy (z nichž mě zaujali Tharkay a Arkady) - ale je to na úkor ztráty hloubky.

Vytrácí se duše příběhu, vytrácí se primární zacílení na vztah Laurence-Temeraire, což sérii z mého pohledu škodí.

Nicoletta
04.01.2024 3 z 5

Tento díl mne zklamal. Nekonečný popis bitev mne už nudil. Do dalšího dílu se mi teď už ani nechce.


Marta88
04.05.2023 5 z 5

Tento díl byl pro mě stejně jako předchozí oproti prvnímu trochu slabší. Ocenila bych především mapu v předsádce, aby se čtenář lépe v cestě z Číny orientoval. Mezi oblíbené postavy, pokud ji tak lze označit, řadím dračí antihrdinu Lien. Ostatní postavy mi přijdou ploché a smrt členů posádky často vnímám bez emocí. Nakonec jsem se rozhodla dát si mezi třetím a čtvrtým dílem čtenářskou pauzu.

zazvorka
18.08.2022 4 z 5

Dramatičtější než druhý díl. Hodnotím ale stejně, protože bych se obešla bez bitev, ty mě nudí víc, než dlouhá plavba lodí v předchozí knize. Přesto chválím a jsem spokojená, autorka je skvělá vypravěčka!

BraveRenard
08.02.2020 5 z 5

po druhém dílu jsem se bál že série půjde dolů ale naštěstí ne tento díl mě bavil hned po prvním dílu nejvíce

Turlogh
02.10.2019 4 z 5

Výrazně slabší prvního dílu, ale stále slušná fantasy.

eva-lupen
25.04.2019 4 z 5

Báječné, čtivé. Líbilo se mi to víc než minulé díly a už se moc těším na pokračování. Jen by teda chtělo přemluvit vydavatele k překladu a vydání dalších dílů...

macík333
19.04.2018 3 z 5

První díl mne nadchle nejvíce, jde ale o příjemné pokračování příběhu.

Corpy
30.07.2017 5 z 5

Výborné pokračování Temeraira a Laurence. U čtení jsem se nenudil a zvraty v příběhu byly silné.
Doporučuji přečíst.
Těším se na další díl.

Aki12
14.04.2017 3 z 5

Autorka se rozhodla obohatit Temerairův svět o další země a udělat už tak bohatý svět ještě bohatším. Bohužel příběhově mi díl připadá mnohem chudší. Nevím proč, ale už to není tak skvělé fantazy, a tak skvělý srhující příběh Jezdce a jeho Draka, ale více mi to připomíná, jako kdyby se autorka snažila na tomto díle aspoň něco vydělat, i kdyby měla napsat něco takového!
Doufám, že příští díl to napraví.

notburga
02.04.2016 5 z 5

Tharkay je skvělá postava a v knize byly i stejně silné momenty jako v prvním díle. Smrt dokáže zasáhnout pořád stejnou silou, i když si někde ve skrytu říkáte, že je to riziko, se kterým všichni počítají. Temerairovo objevování vlastní sexuality i podrobnějšího uspořádání lidského světa přivodí řadu úsměvných i vážných momentů. Bitev je tu vážně hodně, ale kupodivu mi nevadí. Neměla jsem potřebu přeskakovat jako u jiných podobných knih. Neubránila jsem se také jistým sympatiím s Lien a těším se na pokračování.

Blekí
15.05.2013 4 z 5

První polovina knihy byla uchvacující, děj se hezky rozjel, bavil a byl čtivý. Druhá polovina už na tom nebyla tak slavně. Převažovaly v ní souboje a popisy bitev, a jak už jsem zmiňovala u předchozích dílů, to mě příliš nebaví. Chyba knihy to ale není, to už je podle vkusu. V díle se také objevily nové postavy a to děj hezky okořenilo. Zase jsme se dozvěděli nové věci o dracích.
Třetí díl drží tradici předchozích, opět jsem váhala mezi hodnecením 4 nebo 5*, nakonec dávám čtyři, přece jen konec knížky mě chvílemi nudil.