Taková normální rodinka se vrací

Taková normální rodinka se vrací https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112678/bmid_takova-normalni-rodinka-se-vraci-pjG-112678.jpg 3 38 9

Taková normální rodinka série

< 2. díl

Románová podoba příběhů ze života rozvětvené pohodové rodiny - literární pokračování kultovního díla, které se již zařadilo do zlatého fondu české televizní zábavy. Věra Němotová, publikující většinou pod pseudonymem Fan Vavřincová, je autorkou detektivek a také dívčích a ženských románů. Psala inscenace pro Československou televizi, ale i silvestrovské skeče či humoristické scénky. Do povědomí lidí vstoupila knihou Eva tropí hlouposti, kterou napsala v roce 1934 ve svých sedmnácti letech a kterou o pět let později zrežíroval Martin Frič. Při psaní scénáře k seriálu Taková normální rodinka se inspirovala vlastní rodinou.... celý text

Přidat komentář

Kabuky
12.06.2022 4 z 5

První díl je o hodně lepší.

nikikostadinova
24.04.2019 3 z 5

Četlo se to lehce, nebylo to úplně zlé, ale když to srovnám s předchozím dílem, tak bohužel pokračování bylo o dost slabší


DominaCZ
09.04.2019 1 z 5

Nesnáším novodobě dopisovaný, přiživovací pokusy na ověřených dílech ...(viz Kája Mařík nebo filmové natahování pův. úspěšných dílů).
Děsný.

tisha8409
28.08.2015 1 z 5

Tak toto bylo ale úplně mimo.... Je to psané jaksi.. hloupě, skutečně jako dítětem, co píše na blogísek.
A Verrrunka jde o dílo pozdně dopsané, tohle nemá s filmem co dělat.

vikimi
29.12.2014 5 z 5

Skvostné dílo, tolik mě pobavilo :)
Tím, že jsem nejdříve viděla původní seriál s Medřickou, Rosůlkovou, Cupákem a dalšími skvělými herci, knížku jsem si vychutnala o to víc, protože jsem si k jednotlivým postavám přiřazovala vzhled a hlas herců. Velmi pěkně napsáno, zábavně a mnohdy i reálně. Nádhera!
Tahle knížka nezklamala, opravdový skvost :)

Marčullkas
22.07.2013 3 z 5

Myslím si, že některé knihy by už neměly mít pokračování. První kniha byla úspěšná, troufám si říct, že vydařená. Pokračování řadím spíše mezi horší.

aychend
12.11.2012 3 z 5

Nemůžu říct, že by mě to bavilo. :-((( Prostě babi a Medřickou těžko někdo nahradí (i postavy), ale poslední věta mě dostala: "To nebyl vůbec žádnej problém". :-)

Verrrunka
23.12.2011 2 z 5

Nechala jsem se zlákat a trochu toho lituji. Jinou knihu Fan Vavřincové jsem nečetla, ale ten její styl psaní mi přišel podobný tomu, co píši děti na základce do slohovky. Vážně jsem chvílemi trpěla nad těmi větami, které měly vyjadřovat nějaké hlubší city a přitom spíš byly směšné. Celý příběh mi ani tak nevadil z toho pohledu „po x letech“, kdy přežilo jen minimum hlavních postav, které známe, jako spíš po stránce jazykové, která byla vážně ubohá. Viděla jsem i film Rodinka, který nedávno běžel v kinech, a který má volně navazovat na seriál z dob minulých. A zde se objevila další věc, kterou nejsem s to pochopit. Film má být podle této knihy, scénář napsala sama Fan Vavřincová, tak proč je v tom filmu všechno trochu jinak, i hlavní postavy se vzhledově a někdy i charakterově nepodobají těm v knize? Ale jako čtení v hodinách ve škole to bylo dostačující.

triatlet
23.02.2011 1 z 5

I když pokračování Rodinky situovala Fan Vavřincová do dnešní doby, postavy se tam chovají, jako by ustrnuly v 70. letech. Nenápadité, nezáživné čtení.

Štítky knihy

humor rodinné vztahy

Kniha Taková normální rodinka se vrací je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce19x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x