Tajné nauky Tibetu

Tajné nauky Tibetu https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32920/tajne-nauky-tibetu-32920.jpg 5 13 3

Kniha předního znalce východních duchovních učení uvádí čtenáře do nepřeberného množství tibetských mystérií. Třetí z cyklu přednášek Eduarda Tomáše. Doplňuje Jógu velkého symbolu, přináší řadu meditačních námětů a průpravných mentálních cvičení k urychlení duchovního pokroku.

Přidat komentář

asakz
28.10.2023 5 z 5

Tato kniha pro mne byla obrovským překvapením. Tomášovi mě jaksi nikdy příliš neoslovovali a když jsem si pod vlivem kamaráda koupil 999 otázek a odpovědí, jen jsem se utvrdil v tom, že toto skutečně není můj šálek čaje - text mi přišel frázovitý, kolem dokola točící otřepané "spirituální pravdy", aniž bych v ní nalezl cokoliv, co by mne nějak zaujalo. Pak mne zajímavý vnitřní impuls a shoda okolností přivedly k tomuto titulu skrze zmínku o nauce "drong džug", knihu jsem zakoupil a nestačil se divit: jako by ji napsal úplně jiný autor. Skvělé pojednání o vybraných praktikách tantrického buddhismu (zejména šesti Naropových jóg) podané srozumitelně západnímu čtenáři. Hluboké myšlenky, díky nimž mi opět pár kousků skládanky zapadlo do sebe. Zájemcům o praktickou duchovní cestu vřele doporučuji. Ke knize se jistě v budoucnu budu vracet a poohlédnu se po dalších knihách Mistra.

klarazelena
10.11.2020 5 z 5

Škoda, že Edurd Tomáš upadá do zapomnění, škoda že nežije a nemá instagram. Protože pak by jeho myšlenky nacházely širší publikum.. a nebo možná taky dobře, protože cestu si k němu najde jen ten, kdo má. V knize je sedm doporučení, jak pracovat sám na sobě a pokračovat hlouběji v praxi.


ecila13
16.05.2018 5 z 5

Úžasná učebnice jógy pro pokročilé hledající. Nevím, kerý citát vybrat jako nejsilnější.

- Zírá tiše na vesmír, který současně samo ze sebe vytváří. Vytváří jej tím, že si ho myslí.
- Cesta k osvícení sebe sama sebou samým.
- Bezpředmětné soustředění je vrcholem jógické praxe.
- Kdo jsem já? Já jsem ten, který to všechno pozoruje.
- Vše v tomto prostoru je řízeno a ovládáno zákonem dvojpólovosti (mužské, ženské). Spojením těchto dvou aspektů dochází u člověka ke schopnosti realizace poznání.

Štítky knihy

Tibet jóga duchovní cvičení

Autorovy další knížky

Eduard Tomáš
česká, 1908 - 2002
1999  93%Milarepa
2000  89%Jóga pozornosti
1999  89%999 otázek a odpovědí na cestě poznání
2000  92%Tajné nauky Tibetu
1998  95%Paměti mystika

Kniha Tajné nauky Tibetu je v

Právě čtených1x
Přečtených25x
Doporučených3x
Knihotéce25x
Chystám se číst15x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x