Tajemství pelotonu

Tajemství pelotonu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455119/bmid_tajemstvi-pelotonu-4vZ-455119.png 4 13 3

Záhadný anonym odhaluje zákulisí profesionální cyklistiky. Insider promluvil o světě profesionálních cyklistů. Tahle kniha je tak trochu hádanka. Tisíce čtenářů po celém světě na internetových fórech řeší, kdo je jejím autorem. Hádat můžete samozřejmě i vy. Jasné je jedno – je to jeden ze špičkových cyklistů profesionálního pelotonu, účastník takových podniků, jako je Tour de France, Vuelta nebo Giro d´Italia. Víme o něm, že na nejvyšší úrovni závodí už přes deset let a měl dokonalou možnost nahlédnout do zákulisí špičkové cyklistiky. A hovoří o něm velmi otevřeně – o sponzorech, trenérech, dopingu, aférách… Zkrátka o všech kostlivcích, které skříň profesionálního pelotonu ukrývá. Podepsat tuto knihu celým jménem by pro autora znamenalo jednoznačný konec sportovní kariéry. A to, nehledě na spoustu výhrad, které vůči světu profesionální cyklistiky má, rozhodně nechce. Protože ten svět miluje. Čtenáři kniha nabízí mimořádnou možnost poznat, co se děje na pozadí velkých cyklistických událostí, které sledují miliony diváků na celém světě, a jak je prožívají jejich hlavní aktéři: profesionální závodníci.... celý text

Přidat komentář

jan7760
24.12.2021 4 z 5

Kniha ma vcelku zaujala, musím povedať, že som sa dozvedel aj niečo nové. Páčil sa mi aj pohľad zo strany manželky na život s profesionálnym cyklistom. Prijal by som však zájsť viac do hĺbky, bola to taká prechádzka po povrchu.

Jirka0604
02.05.2021 2 z 5

Jako fanoušek cyklistiky i amatérský cyklista jsem od knihy čekal víc. Pár zajímavostí jsem se určitě dozvěděl, některé i překvapující, ale celkově mě čtení moc nevtáhlo, občas mi přišlo popisování rozvleklé a lehce se opakující. Knihu jsem dočetl, ale vracet se k ní nebudu.


ZÓNA
25.12.2020 3 z 5

Díky své dceři a Vánocům jsem mohl přečíst knihu, která by se mohla stát kontroverzní, kdyby její obsah byl více explicitní.
Ať již knihu napsal kdokoli, drží se příliš zkrátka. Dozvíte se ze zákulisí cyklistiky více než víte doposud, ale v mnoha oblastech až nezajímavé podrobnosti.
Několik kapitol je skvělých, cyklistických, sportovně zajímavých. Ale někdy si myslím, že knihu napsal nějaký novinář a ne cyklista. Informace jsou příliš dobré na stále ještě aktivního cyklistu. Málo skutečně cyklistického. Ale možná jde o záměr, aby píšící cyklista nebyl odhalen.
Sám jsem u četby hledal autora. Je málo indicií na odhalení.
Nemám k dispozici kompletní výsledky všech Grand Tour 21. století, čímž je moje "detektivní" práce velice limitována. Pokud si dovolím alespoň drobný odhad, směřuje mé pátrací úsilí k jezdci italské národnosti.
Jako příznivec silniční cyklistiky musím být k celkovému dojmu z knihy více kritický.
Anonym mohl být více otevřený. Více přímý v názorech.
Chápu jeho obezřetnost, aby jeho identita zůstala zachována. Ale tím pádem nerozumím tomu, proč knihu napsal nyní, když ještě aktivně závodí a nepočkal na rok, kdy z cyklistiky jako závodník odejde...