Tajemství Anny z Lampersdorfu

Tajemství Anny z Lampersdorfu https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313844/mid_tajemstvi-anny-z-lampersdorfu-fsH-313844.jpg 3 54 22

Anna z Lampersdorfu sní svůj věčný sen již několik staletí, ukrytá v hrobce kdesi na Hodonínsku. Říká se, že ten, kdo ji nalezne, získá nesmírné bohatství. Příběh lásky a intrik s nádechem tajemna, vystavěný na pověstech, religiozitě a historii Slovácka, začíná na troskách Velké Moravy, pokračuje ve 13. století a završuje se v současnosti. Ukazuje, že lidské charaktery se za celá staletí příliš nezměnily a že i moderní člověk by měl být pokorný...... celý text

Přidat komentář

Vestička
03.09.2023 2 z 5

Trvám na tom, že sexuální zážitky z kolejí a fantazie si měla paní autorka nechat pro sebe. A jestli si myslíte že kniha bude mít stejnou úroveň jak první kapitola tak nee. Tak aspoň že Rupert byl.

Kakho-Oto
07.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Román o Kateřině z Komárova, bestiální vražedkyni z 16. století, mě zaujal ještě více, avšak ani Tajemství Anny z Lampersdorfu nemohu označit za nudnou četbu. Právě naopak, bavil mě i prostředek knihy, který se vůbec netýkal historie. Připomínalo mi to romány Lenky Chalupové, pak se však v ději znovu objevil hrob Anny z Lampersdorfu a začalo tak napínavé hledání. Hlavní hrdinové románu ani nezjistili, že německý mizera a vrah Werner, nalezl smrt v prostorech, kde již předtím i s poklady odpočívala Anna a také tři protinacističtí odbojáři. Nynějších 60 % (stav k 7. 8. 2023) celkem nechápu, osobně bych knize nedal méně než 75 %.


Amneris
23.03.2021 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, pátrání po poháru Anny z Lampersdorfu bylo napínavé a prolínání historické části se současností byl velmi dobrý nápad. Za mě super kniha.

zouharov
28.01.2021 1 z 5

Začátek mě bavil, ale jak se knížka posunula do současnosti, tak mě zklamala.

Monolit0713
11.08.2020 3 z 5

Historická část skvělá, jako vždy. V současném ději mi přišlo zbytečně moc postav s osudy tak propletenými, že to není k uvěření. A ta rajda mě vyloženě štvala - její sexuální apetit s postojem "je jedno s kým to je" mně vůbec neseděl.

Divnotaj
24.07.2020 3 z 5

První a druhá kapitola super. Pak výčet milostného života autorky, zbytečně dlouhý. Velká škoda, že pátrání , které krásně gradovalo , náhle skončilo úplnou náhodou ....konec byl příliš rychlý , stačilo by více pátrat a méně přemýšlet o chlapech v případě hrdinky že současnosti. Zápletka s Němci a sobeckým hledačem pokladů byla zajímavá. Celkově to mohlo být velmi pěkné , kdyby prostě byla nahrazena milostná část Anežky. Je to velká škoda. Protože i výsledné poselství knihy je pěkné.

aktijnov
21.02.2020 3 z 5

Příběh ze starých časů, jehož rozuzlení je přeneseno do současnosti. Nápad zajímavý, první dvě kapitoly plné tajemství... Zbytek sešitý horkou jehlou.

hapac
10.09.2019 3 z 5

Tak četla jsem od autorky knihy daleko lepší, ale nakonec jsem ke konci dospěla.

Kerberos
29.05.2019 2 z 5

Za mě zklamání,historický román si přestavuji jinak.

Dandulka
09.07.2018 4 z 5

Příběh táhnoucí se několika staletími není špatný nápad, ale asito chtělo jinak uchopit. Jinak fajn.

alabra
21.05.2018 3 z 5

Autorka je mojí oblíbenkyní, umí vyprávět příběhy, jen si musí dobře zvolit téma. V této knize těch témat bylo příliš, někdy méně znamená více. Přesto mě kniha pobavila.

cecetka
03.02.2018 2 z 5

Tesila jsem se na historicky roman. Bohuzel historie je jen v prvnich dvou kapitolach. Skoda, ze kniha skutecne neni venovana Anne a jejimu kratkemu zivotu.
Mam rada historicke romany pani Horakove, ale jeji knihy ze soucasnosti ne. A tato bohuzel patri mezi ne. Skoda :-(

haaabi
11.11.2017 1 z 5

Historický začátek vypadal tak slibně,... škoda. Mám ráda knihy kde se mísí historie a součast. Z anotace jsem čekala něco úplně jiného, číst o vztazích všech těch současných účastníků mě nudilo.

alnahu
07.03.2017 5 z 5

Mě se příběh Anny z Lampersfordu velmi líbil . Kniha začíná příběhem právě Anny a jejího problémového manželství v 13.století,opředený dávnou legendou. Děj pokračuje v současnosti, kdy skupina archeologů pátrá po hrobce Anny a jejím věnu a také aby objevili zlatý poklad, který zde ukryli za druhé světové války Němci, právě do hrobky kde odpočívá Anna z Lampersfordu. V pokračování příběhu je hlavní postavou Anežka učitelka, která píše knihu o pověstech a pátrá po hrobce Anny. Místní kněz hrobku kdysi objevil a předá mapu jejího místa muži , který velmi touží po zlatem pokladu a to je mu osudným. V knize autorka střídá středověk a dvacáté století, knize nechybí napětí a milostné zápletky. Já knihu doporučuji k přečtení.

orinka3
28.02.2017 1 z 5

Nejspíš to jde dobře na odbyt, ale kniha je pouhá červená knihovna s historickým nádechem. Měla jsem zato, že paní Horáková by měla být zárukou kvalitní četby. Tady jsem se spletla ve výběru, do odpadu to snad ještě nepatří, ale nebezpečně se k němu blíží. Jenom ty vztahové propletence, jeden muž atraktivnější než druhý...no prostě děsná blbost to je.

zazvorka
11.01.2017 odpad!

Autorčiny knihy z prostředí starého Brna (Brněnské nevěstky, Ženy na pranýři, Brněnské židovky) se mi moc hezky četly. Pak jsem si půjčila tohle - no, upřímně řečeno, byla jsem hodně překvapená. Nepříjemně. Začátek prostinký, ale budiž. Dále mi to pak připadalo jako deník pubertální dívky. Posléze se nám sice vdala, nicméně deníček jako by pokračoval - a puberta také :-) Kupříkladu - schovávat se před manželem a jeho vilným pohledem na stromě (ty zelené šaty opravdu přišly vhod) - to je opravdu silná káva. Ale čtenář se i zasměje - jen se obávám, že tomu, co k pobavení určeno nebylo.
Četli jsme to s manželem oba, oba jsme byli velice udivení, že autorka tu knihu pustila k druhému vydání ( je tam napsáno, že je to upravené vydání, v tom případě jsem ráda, že jsem nečetla to první). První vydání je z roku 2002 - myslím, že knížka měla tiše odpočívat v propadlišti dějin...

RogiS
04.01.2017

Této knížce jsem nemohl dlouho přijít na chuť. Děje, které se odehrávaly v dávné minulosti ještě šli, ale osmdesátá léta, začínající výčtem postelových partnerů hlavní hrdinky Anežky mi daly zabrat. Snad proto, že jsem ve stejné době studoval v Brně? Paměť je zrádná, ale - studenti z okolí Kyjova bydleli na kolejích? Mám dojem, že ti měli smolíka a buď dojížděli nebo bydleli na privátu. Student veteriny na roční stáži pro UNESCO v jižní Americe? No, možné to je, leč rozhodně po návratu nebyl nemajetný, jak autorka píše ke konci kapitoly....

Tiama
01.11.2016 3 z 5

Jsem trochu na rozpacích, kam knížku zařadit. Na historický román tam ta část neměla dost velký rozsah. Na romantickou knížku se mi to zdálo spíš jako výčet vztahů, než že bych si v tom nějak polebedila. Na dobrodružnou se mi zase zdálo, že to nemá patřičný spád. Ale jinak bych ji úplně nezatracovala, prostě to bylo zase něco jiného...

Ivuska.09
29.10.2016

Knihu doporučuji zejména těm, kteří máji rádi především historii a tíhnou např. k archeologii či umění. Líbí se mi, že historie je oživená současností, milostnými zápletkami a také pátráním, které přináší určité napětí. Nicméně já bych ocenila, pokud by některé události byly ještě o něco lépe propracované a více na sebe navazovaly (i třeba za tu cenu, že se toho celkově v díle odehraje méně), ale pokud patříte k odpůrcům silnějších knih, tak budete pravděpodobně spokojeni.

milunka21
09.10.2016 5 z 5

Moc příjemná kniha.Nejvíc se mi líbila ta historická část.