Světla na zemi i na nebi

kolektiv autorů

Děti a učitelé České republiky k výročí slovanské misie na Moravu 2013. Tato kniha, vydaná k 1150. výročí příchodu křesťanských misionářů do prvního státního útvaru na našem území je dílem českých, moravských a slezských dětí a jejich učitelů. Učitelé vypráví příběh našich světců a jejich žácii vytvořili krásné dětské ilustrace k jejich vyprávění.... celý text

Komentáře knihy Světla na zemi i na nebi

Jana512
29.12.2025

Zajímavě vytvořená kniha, obsahující příběhy národních patronů, které napsali učitelé církevních škol. Na základě vyprávění těchto příběhů dětem ve škole, děti v obrázcích vyjadřují, co je oslovilo a vznikla tak krásná publikace, blízká dětem i dospělým. Dětské obrázky mají své kouzlo. ( Jana"- 15.02.2021)

veronika4001
12.08.2024

Obrazy ze života světců k nám promlouvají skrze fotografie převážně dětských maleb a kreseb. Text postihuje základní teorii; psáno je to malebně, půvabně a vstřícně každému čtenáři.
I hrubý náčrt/nákres/nárys v dětské malbě/kresbě pojímá v sobě detaily.
Řeč tvarů, barev, rozměrů a převažujících částí těla světce a jejich/jeho umístění v prostoru, symbolik, výraznosti, emocí, pocitů.
V obrázcích se odráží dětská fantazie, nevinnost, vnímavost a všímavost a bezprostřednost.
Promítají se různé výtvarné techniky: malby temperou, vodovými barvami, lepení (papírmaš), linoryt, kresba tužkou, tuší, tuhou, perem, pastelkami, objevila se i fotografie figurky světice z textilu a malování na sklo.
Škoda, že u obrázků nejsou uvedeny výtvarné techniky; někde to lze poznat bez dalšího, jinde je to obtížnější a mohu odhadovat.
Doporučuji hlavně kvůli krásným dětským obrázkům.

Jana"12
15.02.2021

Zajímavě vytvořená kniha, obsahující příběhy národních patronů, které napsali učitelé církevnívh škol. Na základě vyprávění těchto příběhů dětem ve škole, děti v obrázcích vyjadřují, co je oslovilo a vznikla tak krásná publikace, blízká dětem i dospělým. Dětské obrázky mají své kouzlo.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi