Komentáře knihy Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala

blebuska
23.08.2026

Vtipné historky kolem svatby (ať už před ní, během, nebo po)... Jooo, občas jsem nevěřícně kroutila hlavou a občas od srdce zasmála... Fajn jednohubka

Alaglesia
20.07.2026

Soubor čtivých povídek, tak akorát na letní dny. Téměř všechny povídky jsou spojené se svatbou, svatebním dnem, svatebními zvyky nebo rozlučkou se svobodou. Určitě doporučuji jako oddychové čtení.

Svítidýlko
29.06.2026

Svazek krátkých i mírně delších historek. Ideální čtení do MHD, pokud vám nevadí smát se nahlas na veřejnosti... :D I když u pár příběhů mi bylo spíš trochu smutno.
Pěkné grafické zpracování. Docela by mě zajímala audioverze - při poslechu Historek z Tinderu jsem se hodně nasmála.
Za mě určitě doporůčo. :)

SSTknihy
15.05.2026

Vtipné historky od vtipné holky. Tohle čtení jsem si fakt užila. Slovní i situační humor, nadhled, sebeironie, skvělé pointy. Žádné holčičí plkání, ale pohotově a vtipně glosované příhody ze života.
Stylisticky pěkně vybroušené, neurážející, a s notnou dávkou životního moudra, pramenícího ze všech těch přežitých karambolů a trapasů.

knihovna1
09.04.2026

Chvílemi jsem se bavila, svižné, vtipné. knihu jsem poslouchala při práci jako kulisu. Tištěnou bych ji nečetla. Paní autorka mi je velmi sympatická. Doporučuji spíše mladým a těm, kteří chystají svatbu.

Radovan_R
13.02.2026

I když je to kniha pro dámy, pobaví to (snad) i pány. Místy jsem se řehtal (když paní chtěla vrátit peníze za svatební fotky, jelikož se rozvádí nebo když nevěsta urychlila obřad, aby stihla doběhnout na záchod), místy usmíval (když svatebčané pověsili balík peněz na strom, který se vzápětí po příchodu bouřky změnil na balík bezcenného mokrého papíru), semtam kroutil hlavou (o Anně, která neuměla říct ne nebo když autorka rozparádila budoucí nevěstu tak, že to skončilo rozchodem. Teda já osobně bych ji asi zabil...).
Na tři až čtyři večery je o zábavu postaráno, i když ke konci se mi zdá, že kniha ztrácí dech a šmrnc.
A nějaké hlášky - co je na svatbě hrozné / ještě horší:
- když si oddávající splete jméno nevěsty / když si ženich splete jméno nevěsty
- když ženich ze spaní vykřikne jméno svědkyně / když ženich ze spaní vykřikne jméno svědka
- když vám při obřadu prdnou šaty / když při obřadu prdnete vy

Aribana
11.02.2026

Bavila jsem se, vtipné a zároveň čtivé

rejka79
29.01.2026

Je to vtipné a dokonce chytře vtipné! Doporučuji k rozehnání chmur. Bavilo mě to od začátku do konce. Já jsem velký obdivovatel kohokoliv, kdo dokáže být vtipný, protože to občas není žádná prdel. :)

Emma27
12.12.2025

Kniha mě bavila.

Happy8
20.10.2025

Neměla jse od knihy velké očekávání Chtěla jsem ji jen zkusit, ale po prvních stránkách už jsem věděla, že ji z ruky nepustím.
Takhle dlouho jsem se u knihy nenasmála! Skvělý černý humor a trefné a ironické poznámky.
Knížka vypráví příběhy žen, které nebyly všechny nutně o svatbě, ale i o vztazích, partnerstvích, nevydařených rande, jsou tam i svatební vsuvky, postřehy.
Nejvíc se mi líbil příběh o rozlučce se svobodou, kdy si Češka měla brát Slováka. Nevěsta si na rozlučce výslovně nepřála striptéra, ale když nevěsta řekne, že nechce na rozlučce striptéra, je to jako když řeknete, že vám na narozeniny nemá nikdo nosit dárky (ale je jasný, že je chcete).

marketa3815
17.09.2025

Nebylo to tak dobré jako Historky z Tinderu, ale semtam jsem se zasmála. Na stand up bych nešla, ale další knížky Lucie si přečtu ráda.

Mošna
14.09.2025

Kniha trochu mimo můj obvyklý okruh. Ale kvalitní stand-up mám docela rád, tak jsem to zkusil. Bohužel, co funguje na jevišti, to ne vždy funguje ve psané formě. A u stand-upu to zjevně platí. Takže i když přiznávám, že jsem se asi na třech-čtyřech místech smál, zbytek jsem přečetl spíš z povinnosti. A vložené červené stránky s "humorným" slovníčkem svatebních pojmů od poloviny knihy úplně přeskakoval.
Klidně si knihu přečtěte někde ve vlaku, nebo na dovolené, a když ji tam potom zapomenete, nic se neděje. Dojděte si pak radši na živé vystoupení ;-)

aljoska83
17.08.2025

Mě kniha bavila. Po dlouhé době kniha,kde humor není vyumělkovaný.

haWranka
22.07.2025

Ale jo, mělo to své vtipné momenty. A i ty trapné a zbytečné. Celkově se to dalo, ale že bych se k tomu vracela jako k jiným humorným dílům, to asi jen tak ne.

Damonka12
16.07.2025

Kniha u které se rozhodně zasmějete. Doporučuji, dokáže skvěle zlepšit náladu.

GeminiReads
11.07.2025

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu a byla příjemným doprovodem při domácích činnostech, jako je úklid nebo vaření. Děj nenadchl, ale ani neurazil – ideální jako nenáročné pozadí, které nevyžaduje plnou pozornost. Pokud hledáte něco oddechového, co vás nebude příliš zatěžovat, může to být fajn volba.

Narocnactenarka
14.05.2025

Čekala jsem, že se zasměji. Což
se stalo jen u jedné povídky z celkového počtu. Ano, jsem krátce vdaná a toto je má první přečtená kniha po svatbě, ale pobavila bych se ráda, kdyby bylo čemu.

Povídky jsou krátké, takže ideální na cestu MHD (pozor, u některých věcí se ale můžete červenat, tak zvažte) či nenáročné čtení po práci.

#prvniprectenaknihavkvetnu2025

stajka
20.04.2025

Viděla jsem oboje Historky z Tinderu jako Listování. Ty mě bavily víc, ale to bude tím, že to bylo hrané. Jinak příjemná oddychovka.

Pisquosus
15.04.2025

Fajn oddechovka. Myslím, že se v historkách najde úplně každý :)

wooloong
13.04.2025

Báječně jsem se bavila situačním a slovním humorem a nadhledem autorky. Několikrát jsem řvala smíchy, až mi tekly slzy, a to se mi opravdu moc často u knížek nestává. Za mě perfektní čtení vypointované přesně tak, jak je třeba u stand-up comedy.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi