Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala

Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516178/bmid_svatebni-historky-aneb-jak-se-nevda-rwK-516178.jpg 4 104 36

Láska, sex a radnice! Řekněte své ANO pořádné dávce zábavných historek o vztazích, které (ne)skončily před oltářem. Zažili jste někdy svatbu jako řemen, bláznivou rozlučku se svobodou anebo kuriózní žádost o ruku? Populární stand-up komička Lucie Macháčková je věčná družička a trapasů a bizarních zážitků má na rozdávání. Dozvíte se, jaké typy hostů zaručeně potkáte na každé svatbě, proč se nevyplácí hubnout do svatebních šatů, co lze zažít na ztřeštěné skotsko-ruské svatbě, kde si nikdo nerozumí, co neříkat muži o svatební noci i jak vypadá pravé české svatební bingo a mnoho dalšího. Vtipem a nadsázkou nabitá kniha o veselkách vás zaručeně rozveselí.... celý text

Přidat komentář

Ronnie68
předevčírem 4 z 5

Kniha mě bavila už od začátku... historky ze života ohledně různých svateb, mě fakt příjemně pobavily ...

libuse6749
22.04.2024

Sbírku historek, jak jsem se nevdala, bych mohla sepsat taky. Dost veselých příběhů, nejen o našem vztahu, sypu z rukávu, když chci pobavit přátele na večírku nebo si třeba jen postěžovat kamarádkám u vína.

Ale uznávám, že Lucie Macháčková má těch svatebních historek v zásobě mnohem více, jsou prošpikované někdy až bizárními situacemi, které autorka jako věčná družička zažila na svatbách i ve svých vztazích.

U většiny příběhů jsem se dobře bavila, některé až příliš zaváněly specifickým stylem a la stand-up komičky, kdy vyprávění bylo humorné za každou cenu, v každém větě, v každém odstavci....

Pokud však knihu věnujete kamarádce při rozluzče se svobodou, zaručeně se pobavíte na úkor nastávající nevěsty.

Velké body dávám za červené stránky, kde mě rozesmály doporučení, které písničky vynechat ze svatebního playlistu, seznámila se s typy svatebních hostů, ohromilo mi, jak pravdivé je velké české svatební bingo i upřímný dovolenkový slovník.

Celá kniha se nese na veselé vlně, takže doporučuji jako víkendovou oddychovku nebo lehké čtení pro dny, kdy se cítíte na nic.


Venneto
16.04.2024 3 z 5

Autorky humor mě moc baví. Od začátku jsem si knihu užívala, ale tak v poslední třetině jsem měla pocit, že jí dochází dech a tak trochu už si historky tahá z paty. Na odreagování ale perfektní kniha.

cori
20.02.2024 3 z 5

Povídačky o svatbách, nevěstách, rozlučkových párty, shánění svatebních šatů, žádostech o ruku, rozchodech atd. jsou místy vtipné. Jako doplněk jsou přidané rady a best of (např. Jak naznačit muži, že se chcete vdávat, Jak nežádat o ruku, 13 věcí, které zjistíte, když plánujete svatbu, Velké české svatební bingo, Hlášky šílené nevěsty, 5 tipů na svatbu, jakou svět ještě neviděl, Typy nevěst při vybírání svatebních šatů, Bingo dívčích rozluček se svobodou, Písničky, které si zaslouží vyškrtnout ze svatebního playlistu, Typy hostů, které potkáte na každé svatbě, Velké bingo svatebních projevů, Typy holek na rozlučce se svobodou...). Nejvíc mě zaujalo vyprávění o párty s klucima v kryptě kostela v Resslově ulici, svatbě Rusky se Skotem a o tom, jak se to před svatbou nemá přehánět s dietami.

Polík
19.02.2024 5 z 5

Královsky jsem se u knihy bavila, vzpomněla jsem si na svoji svatbu a její přípravy, naštěstí jsem to nikdy tak moc nehrotila. A jelikož jsem úspěšně po rozvodu, tak mně to opravdu krásně odreagovalo a pozitivně nabilo :-)
Stejně jako její Historky z Tinderu.
Doporučuji, když máte nějaký ten splín, anebo se necítíte zrovna v životě moc dobře :-)

knihveru
19.02.2024 3 z 5

Knihu jsem si vybrala na odreagování a tak to i beru. Humor většinou dobrý, někdy to bylo trochu humpolácké, někdy cynické. Snad to příliš neodpovídá realitě.

zuzu8480
17.02.2024 5 z 5

Mně se líbilo moc, takové pohodové letní čtení, u kterého se člověk zasměje.

cherubinka
09.02.2024 5 z 5

Upřímně, autorku neznám, neznám ani její předchozí 2 knihy, byť Historky z Tinderu mám v čtecím wishlistu, ale netušila jsem, od koho je.
Takže možná nepolíbená autorčiným humorem ze stand-upů a knih, jsem se opravdu bavila. Mám ráda hrátky s češtinou, mám ráda tenhle druh humoru. Kolikrát mi připomněla humor instagramového profilu jiné vtipálky: tady_tali.

mia.com
08.02.2024 4 z 5

Bavila jsem se stejne, jak pri historkach z tinderu a asi klasicky jsou nektere historky lepsi a jine horsi. Mne ale sedi autorcin humor, takze celkove jsem spoko. Jen ty cervene stranky mi prisly uz jako vylozene nucene pokusy o vtip. To jsem se moc nezasmala. A jinak doporucuju cist pred vlastni svatbou, muzete se i poucit :D. Ja teda na svou vzpominam s laskou, povedla se a u cteni teto knihy jsem musela po case vytahnout svatebnik a pokochat se vzpominkami :).

ivetdos
08.02.2024 4 z 5

Humor Lucie Macháčkové možná nesedne každému, ale já ho miluju. Když jsem loni přečetla Historky z Tinderu, ze kterých jsem byla nadšená, okamžitě jsem si musela vyhledat nějaké její stand-upy na youtube. Ty jsou taky skvělé, ale já víc preferuju psanou formu. Svatební historky jsou opět podařené, ale pro mě o fous slabší než Historky z Tinderu, u nich jsem občas až slzela smíchy.
Kniha je mimo jiné hezky graficky zpracovaná, velmi čtivá, neskutečně vtipná, někdy s hořkosladkým nádechem, ale rozhodně stojí za pozornost. Cílovka je rozhodně pro všechny – ať už máte před svatbou, po svatbě nebo ji nikdy mít nechcete, určitě si přijdete na své. Pokud si chcete zlepšit náladu, oddechnout si, zasmát se, obě autorčiny knihy moc doporučuju!

martineden
29.01.2024 4 z 5

Svatební historky super, baví mě vtipný ženský a stand-up obdivuju, můj sen to zkusit. Takže Lucii moc fandím.

Aleš.R
26.01.2024 3 z 5

Nejsem cílová skupina, takže za mě slušnej, výtvarně hezky řešenej průměr.

Maky78
23.01.2024 4 z 5

Po sérii těžkých knih je tahle odlehčovačka skvělá. Mám ráda tenhle styl humoru. A jelikož je tohle téma pro mě ještě aktuální (svatba dcery před 4 měsíci ) Doporučuji

Tereziee
22.01.2024 4 z 5

Loni jsem četla Historky z Tinderu, které jsou taky super ale nedokázala jsem se s nimi zas až tolik ztotožnit...za to svatba pro mě byla v loňském roce stěžejní téma. Musím říct, že historky jsou opět suprový a zároveň jsem si u některých říkala, bože to se snad nestalo to je fakt bizár. Je to bizár, je to sprostý a je to sakra vtipný Historky jsou proložené různými seznamy, svatebním bingem a podobně. Chápu, že ne každému tento styl humoru sedne ale mě to hrozně baví. Dokážu si představit, že bych jako nastávající nevěsta dostala třeba tuhle knihu jako dárek.

leny.wood
16.01.2024 4 z 5

Z 80 % jsem se bavila a dokonce se i nahlas rozesmála. Bylo pár okamžiků, kdy mi to přišlo až na sílu a třeba typy hostů na každé svatbě jsou z mého pohledu totální nesmysl (byla jsem na dost svatbách a nikdo takový se tam fakt nevyskytoval). A občas se autorka dostala do úplně zbytečných stereotypů (já je fakt nemám ráda). Suma sumárum je to super počtení na jedno/dvě odpoledne/večery, které vám zvedne náladu. :)

haannyys
15.01.2024 4 z 5

Trochu jsem se bála, že to bude knížka plná vtipů na křeč, ale mile překvapila, na křeč to bylo jen sem tam, mnohem víc bylo ale smíchu, nadsázky a (bohužel?) i momentů: "Přesně!". Autorku znám ze stand-up vystoupení, knížka dobrá - a dokonce jsem si říkala, že si to přečtu znovu, až se budu potřebovat zasmát.

Jane2016
07.01.2024 5 z 5

Když jsem, ještě v minulém roce, zasedala k seznamu knih, které si budu přát pod stromeček, Svatební historky byly na mém seznamu první. Autorku již díky její předchozí knize „Historky z Tinderu“ znám a její smysl pro humor miluju čili tento díl byl jasnou volbou!

Knížka je dokonalá! Já se u ní řezala smíchy každých pět minut. Ta přirovnání, ironie a nadsázka to je opravdu něco jedinečného. Ačkoliv jsem si chtěla knížku vychutnat, měla jsem přečteno během jednoho večera (A to ještě se slzami v očích od smíchu).

Knížku doporučuji všem! Ať už se Vám blíží svatba, nebo jen milujete dobrý humor, tady rozhodně nesáhnete vedle. Za mě jedno velké doporučení!

evacerna18
30.12.2023 5 z 5

Kniha předčila moje očekávání :) Historky jsou vtipné i hořkosladké, u většiny jsem se dobře pobavila. Hezké je i grafické zpracování. Knihu můžu doporučit i jako dárek pro nevěsty - já ji dostala ke svatbě od svojí svědkyně a rozhodně mě potěšila :)

Romča11
28.12.2023 3 z 5

Lucie Macháčková je stand-up komička a přesně tomu kniha odpovídá. Je plná zábavných historek autorky s tématem svatby, které sama prožila nebo posbírala od známých a přátel.
Některé historky byly opravdu zábavné a vtipné, u kterých jsem se od srdce zasmála. Jiné bohužel vůbec nepobavily. Ke konci se navíc už historky dost vzdálily od tématu a já si říkala, co v knize vlastně dělají.
Rozhodně se mi ale na příbězích líbilo, že byly dost čtivé, dynamické, stránky knihy mi často mizely pod rukama a knihu jsem vlastně měla docela rychle přečtenou. Navíc oceňuji, že se autorce povedlo převést stand-up comedy na papír a historky jsou i v knižním podání vtipné.
Taky oceňuji originální "rozdělovače" mezi příběhy v podobě různých variací na hru bingo nebo různé typy nevěst a svatebních hostů.
Kniha mě úplně nenadchla, ale pravděpodobně to bude tím, že její samotné téma mi není až tak blízké a věřím, že mnohé lidi, které blízké je, pobaví mnohem víc.
Svatební historky nejsou žádným literárním skvostem, ale svůj účel víceméně plní a u dost historek se skvěle pobavíte.

NikyTaky
23.12.2023 2 z 5

Neměla jsem moc velké očekávání, a ještě že tak. Vtipné historky, které jsou tak ohrané ze sociálních sítí, že moc nerozumim tomu, že to někdo vydává za své. Možná na představení stand-up bych se zasmála, ale v knize mi to přislo dost trapné.

Štítky knihy

sex láska humor svatba Magnesia Litera

Autorovy další knížky

Lucie Macháčková
česká, 1986
2022  76%Historky z Tinderu
2023  78%Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala
2023  78%Protivný sprostý matky

Kniha Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala je v

Právě čtených7x
Přečtených121x
Čtenářské výzvě30x
Doporučených3x
Knihotéce64x
Chystám se číst119x
Chci si koupit35x
dalších seznamech3x