Protivný sprostý matky přehled

Protivný sprostý matky
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516247/bmid_protivny-sprosty-matky-Yep-516247.jpg 4 13 13

I matky můžou být někdy protivné a sprosté. Nejisté. Nebo smutné. V knize, která navazuje na stejnojmenný úspěšný pořad České televize s moderátorkou Terezou Dočkalovou, se nedočtete, jak vychovat geniální dítě a ještě u toho mít dokonale uklizený dům, skvělou postavu a hvězdnou kariéru. Přináší ale silné, autentické příběhy o všedních i nevšedních stránkách rodičovství, které vám možná pomůžou prožívat ten svůj příběh o něco lehčeji. Vždyť mateřství je někdy jako cesta divokým pralesem! Série hloubkových rozhovorů otevírá témata vážná, odlehčená i kontroverzní, k nimž se následně vyjadřují také oslovení odborníci. Zkušenosti s porodem a porodnicemi, jaké je být adoptivním rodičem, co dělat, když se nám rozpadne vztah, když se těhotenství pokazí, co jsou poporodní deprese, jak vypadá táta na mateřské nebo punk máma... Seznamte se s příběhy a postřehy spisovatelky Natálie Kocábové, herečky Anny Císařovské, koreanistky Niny Špitálníkové, stand-up komičky Adély Elbel, punkové písničkářky Nikoly Muchy, básníka Jonáše Zbořila a dalších (nejen) slavných matek a otců.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Protivný sprostý matky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

L.Helena
26.07.2024 4 z 5

Všední i nevšední témata související s mateřstvím (rodičovstvím) a pohled na ně způsobem spíše nekonvenčním. Oceňuji opravdovou rozmanitost těch témat i osudů, hodně zajímavé čtení. Televizní pořad jsem do té doby neviděla, ale přimělo mě to většinu dílů shlédnout na ivysílání.
Chtěla bych však trochu zkritizovat vizuální podobu knihy. Na první pohled moc pěkně graficky zpracovaná, neobvyklý rozměr i vzhled vypadá velice efektně. Ovšem tenké šedé písmo na světle šedém podkladu je opravdu náročné pro oči. Zvlášť když knihu čtete v parném létě v zastíněném pokoji ;-). Formát knihy a brožovaná vazba způsobuje, že kniha nedrží sama otevřená, takže jen těžko hledáte nějakou pohodlnou polohu při čtení, když neustále zápasíte s docela těžkou knihou, aby se pořád nezavírala.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Protivný sprostý matky v seznamech

v Přečtených15x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit8x