Svatba v Absint baru

Svatba v Absint baru https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59683/svatba-v-absint-baru-59683.jpg 4 2 1

Humoristický román, ve kterém autor využil znalosti pražského podsvětí. Projevil v něm bezprostřední radost z vyprávění a cit pro vtip a komiku, zalidnil jej figurkami nucenými si vydělávat na živobytí způsoby ne zcela počestnými.

Přidat komentář

žlučníkář
26.02.2021 4 z 5

No hele, sice v tom příběhu chybí Laurel s Hardym, ale to nevadí. I bez nich je to solidně bláznivá groteska z prostředí notoriků, špatnejch herců, bankrotářů a tanečních klubů, do kterejch choděj hlavně páni a kokešáci. A tanečnice maj víc chlupů v podpaží, než na sobě oblečení. Himllaudón, teď nevim, jestli se takovejm klubům neříká spíš bordely. Ale čert to vem.

Pan Romováček, pan Zubr, tlustá Franta, hubená Stáňa a notorik pan Karlach roztáčej kolotoč bláznivin a magoráren a ty se nestačíš divit, co se tam všechno děje, a která další figurka se tam nachomejtne a trochu to tam zamotá. Podobný zmatky a hovadiny se děly třeba ve filmu slaměný klobouk. Tohle dílo bych taky hodil na plátno, akorát tak před padesáti lety. Dnešní zpracování by asi moc dobře nedopadlo.

Já se celou dobu bavil a do poslední chvilinky jsem absolutně netušil, jak to dopadne. Mohl jsem pouze tipovat že tlustá Franta má za úkol sníst všechny housky co má v kabelce a hned po nich začít s těma co jsou v Praze.

Autorovy další knížky

Emil Vachek
česká, 1889 - 1964
1965  80%Bidýlko
1969  73%Zlá minuta
1969  73%Muž a stín
1968  68%Tajemství obrazárny
1968  76%Žil jsem s cizinkou

Kniha Svatba v Absint baru je v

Přečtených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x