Svatba na bitevním poli

Svatba na bitevním poli https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68873/svatba-na-bitevnim-poli-68873.jpg 3 7 2

V moravské vísce Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Několikrát do roka představují francouzskou armádu v čele s Napoleonem, starostou Touchynem. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - místo něj bude Napoleona představovat skutečný herec. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. V té době se vrací domů po více než dvou letech Tomáš, syn správce místní mohyly. Tomáš byl vždycky sukničkář, tentokrát ale přišel tátovi oznámit, že se zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice se chystá vystrojit milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona...... celý text

Přidat komentář

1v8na
14.08.2014 5 z 5

super komický příbĚh. Nejvíce se mi líbilo na filmu obsazení. Na knize to bylo to, že byla opravdu napsaná stejně jako film.

Merlinit
21.03.2014 3 z 5

Nějakým omylem jsem jako první viděla film a kniha přišla až později. A jak to tak bývá, na rozdíl od filmu je knížka poměrně čtivé, svižné a vkus neurážející dílko.


Kniha Svatba na bitevním poli je v

Přečtených9x
Knihotéce11x
Chystám se číst2x