Vombat Jirka

Vombat Jirka https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310959/bmid_vombat-jirka-knizka-na-nocnik-a8V-310959.jpg 4 54 18

Vombat Jirka série

1. díl >

Vombat je zvláštní zvířátko, které žije na druhé straně zeměkoule, až v daleké Austrálii. Hrozně rádo spí a taky hrozně rádo hrabe díry. I malý vombatí kluk Jirka je rád hrabe jako jeho tatínek. Jenomže i malí vombati musí chodit na nočník. A tak maminka rozhodne – nejdřív nočník, pak hrabání. Jirka sedí a sedí, ale na nočníku se mu nedaří. Chodí kolem něj kamarádi a udílejí mu všemožné přátelské rady, co dělat, aby se dařilo. Klokan radí skákat, husa zase hodně pít… Dopadne to samozřejmě kýženým, i když trochu překvapivým, výsledkem – koneckonců tato nesmírně vtipná a krásně ilustrovaná kniha pomůže těm nejmenším dětem a jejich rodičům, aby to na nočníku vždycky dobře dopadlo.... celý text

Přidat komentář

Kobzíci
19.04.2024 5 z 5

Vtipné ilustrace, pro prvňáčky na nácvik čtení ideální. Moc se nám líbila a zároveň jsme se i něco dozvěděli.

iLuciferie
20.03.2024 1 z 5

Hm, tak tohle je hrozná blbina. Obrázky pěkné.


muchomurka
20.07.2020 3 z 5

Krásné ilustrace, ty polohy Jirky na nočníku byly nápadité. Ale vůbec nechápu, co je poselstvím této knihy. Čekala jsem nějakou pointu a nic. A přitom mám knížku celou, nechybí tam stránky. Tak nevím. Ještě, že ji máme půjčenou jen z knihovny. A naši skoro dvouletou prďolku knížka nebavila, nezaujala.

blackoutzuzi
14.05.2020 3 z 5

Boží ilustrace a příběh pro mrňata, ačkoli myšlenka knihy je trochu zvláštní - nevím, co přesně si o tom myslet a nejsem si zcela jistá, zda bych to chtěla svému dítěti číst. Nicméně já jsem se u toho pobavila :D

Petja
29.08.2019 2 z 5

Vombat Jirka je chudák, který musí sedět na nočníku a nesmí nic jiného dělat, dokud se mu nepovede bobek. Zajímalo by mne, co autorku inspirovalo zrovna k takovému "příběhu". Dvě hvězdičky dávám za vtipné ilustrace a poučení, že vombat je australské zvíře s hranatými bobky. Stačí vypůjčit z knihovny, není nutné pořizovat domů.

Pavlice126
29.07.2019 2 z 5

Podivnost. Pointa u nás teda nezafungovala. Ale obrázky pěkný.

Romanka89
20.06.2019 5 z 5

Krásná roztomilá knížka. O knize vím díky mámě, která učí ve školce a byli s dětma v knihovně a paní knihovnice jim z ní předčítala. Máma mi o tom vyprávěla a mě ta kniha zaujala, že jsem ji chtěla. Tak mi ji maminka koupila k narozeninám. Děti zatim nemám, dítě je "na cestě", ale těším se že budu předčítat a třeba zaujme, třeba ne, kdoví, to nechám osudu :)

lisbeth23
28.04.2019 5 z 5

Môj syn (mimochodom tiež Jirka) knižku zbožňuje, čítame ju skoro každý deň. Bavia ho hlavne obrázky, tie sú naozaj krásne, ale opakuje aj text. Pri učení na nočník nám trochu asi pomohla, lebo videl vombata na nočníku, tak to po ňom opakoval. A presne ako je na konci knihy pochvala od vombat mami ,,no vidíš! ..." (ďalej nebudem napovedať) tak to si náš malý pokaždé zakričí, keď vykoná potrebu. :D A pamätá si aj to, že vombat žije v Austrálii. Takže u nás má kniha úspech. :)

Biance
23.03.2019 4 z 5

Podle mé 3-leté dcerky je knížka skvělá!

katerina9455
24.02.2019

Opravdu jsou maminky nadšené z takového typu literatury? :D
Jediné, co si zaslouží pochvalu jsou krásné ilustrace, ale příběh a podstata příběhu to jako vážně? Číst dítěti takový žvást jen proto abychom se nakonec dozvěděli, že vombat to má hranaté. Navíc malý vombat musí za každou cenu sedět na nočníku dokud se nevyprázdní a to i když se mu fyziologicky nechce. Já bych to svému dítěti nikde nekoupila a autorku bych také zavřela na záchod a nepustila ji nikam dokud by se nevy......

evismaior
26.12.2018 5 z 5

90% - Tedy nejdřív jsem k tomuto počinu byla dost skeptická - proč vůbec plýtvat papírem na pár stránek příběhu o malém vombatovi, který se nemůže vykadit a chodí mu radit různá zvířátka, jak to má udělat? Jako vážně? No ale... Za to překvapení, kdy jsem si na konci přečetla, že vombat je australské zvíře kadící krychlové bobky, zasmála jsem se, řkouc "no, jasně, to si dobře autorka vymyslela", načež jsem otevřela wikipedii a s úžasem zjistila, že je to pravda, za to tedy fakt musím hodnotit vysoko:-D A syn už je drobet větší, tak ho ani tasmánský čert nevystrašil...

poetree
02.06.2018 2 z 5

Pěkné ilustrace, kvůli nim jsem po knize v knihovně sáhla. Text mi stačil jednou a dost jsem se divila.. Jak jako "nepůjdeš si hrát-hrabat, dokud se nevykakáš"? Na povel? To neee..

Kopretina
01.06.2018 2 z 5

Celou dobu mi šlo hlavou, jestli jsem četla větší hovadinu. Jedna hvězda za ilustraci, druhá za vtipná umístění nočníku v různých pozicích, to ocenily i děti, ostatní je opravdu o ...

Stanley
25.04.2017 1 z 5

Hodnotím jednou hvězdičkou za krásné ilustrace. Text mě, bohužel, dost nepříjemně překvapil. Vombat máma – nejdřív se musíš vykakat. Táta vombat – jestli tady budeš dlouho sedět, přijde tasmánský čert a kousne tě.

Zastrašování a výhružky. V dítěti můžete vypěstovat tak akorát podmíněný reflex, že se vykaká, jenom pokud ho někdo vystraší. Ano, chvíli to funguje, ale až malý vombat vyroste, s rodiči vytře. Svoje dítě raději podpořím a ujistím, že věřím, že se vše povede. Nechám na něm, kdy vykoná potřebu. Vždyť já se také nevyprázdním na povel.

Nebrat, kniha jede ve stylu staré výchovy z před roku 89. Prosím, raději volte přístup s respektem k dítěti – bez zastrašování.

bibi.r
13.04.2017 3 z 5

Vombat Jirka je bezva

Doplnění 2.5.2023
Pro děti 2+
Bylo to zajímavé, vtipné a dětem se líbilo. Fajn čtení před spaním.

zuzi1162
31.03.2017 5 z 5

Mě se to líbilo, hlavně ty strany, kde je Jirka v několika možných pozicích na nočníku :). Asi je to spíš pro menší děti a dost dobře to žádnému z nich nepomůže na nočník, ale i tak mi to přišlo dost zábavné a hezky ilustrované, že je mi to jedno a dávám pět hvězdiček.

Samira
11.03.2017 5 z 5

Miluji Vombaty, vždy když je vidím skoro nedokážu uvěřit, že jsou skuteční. Podobně půvabná je i tato v jistém dětském věku velice praktická a pro první čtení více než atraktivní a vtipná kniha. Plus příjemný styl a naprosto okouzlující ilustrace. Za mne a hlavně za dceru plný počet, doporučujeme!

JanaDor
04.12.2016 4 z 5

Kniha je milá a vtipná. Děti mám už větší, takže pro nás není praktická, ale je pro zábavu. Nejmladší pětiletý Vašík se u ní smál a chtěl ji číst několikrát po sobě. Přiznávám, že mi na první pohled přišla barevně smutná. Samá hnědá barva. Ale vombat Jirka je hnědý, je na každém obrázku a tak to musí být. Vombat je skutečné zvířátko o kterém jsem poprvé slyšela v této knize. Žije v Austrálii, je vzácný a chráněný.
Co jsem vysledovala, dětem se nejvíce líbí, když se Jirka na nočníku nudí a dělá si z něho legraci. Také je pobavila hláška myšky a závěrečná kostka. Prostě ideální knížka na nočník. A pokud máte trochu větší dítě i ty to bude bavit. Nevím proč, ale z takových věcí mají prostě děti srandu.

Štítky knihy

odplenkování

Autorovy další knížky

Eva Papoušková
česká, 1969
2013  90%Kosprd a Telecí
2018  84%Cílovníci
2016  76%Vombat Jirka
2014  86%Cestování s Velrybou
2004  68%Pojišťovna štěstí

Kniha Vombat Jirka je v

Přečtených73x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce7x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x
dalších seznamech3x