Cestování s Velrybou

Cestování s Velrybou https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229347/mid_cestovani-s-velrybou-2bs-229347.jpg 4 33 7

Zelníčkovi jsou taková normální rodina. Maminka, tatínek, tři děti a pes Kolumbus. Nejmladší Terka má ráda hlemýždě, Ema lesní jahody a Tomáš basovou kytaru. Kolumbus se rád toulá a objevuje jako jeho slavnější jmenovec. Tatínek má rád překvapení a maminka má ráda svoji rodinu, ale někdy by si přála odletět někam daleko k moři. To ale maminka nemohla, protože tatínek povídal, že je jich v rodině moc a peněz málo. Přesto nakonec vyjedou na velkou prázdninovou cestu, na které je čeká horké italské slunce, barevné Monte Carlo, zlaté španělské pláže a spousta dobrodružství, z kterých sice mají maminka i tatínek nervy na dranc, ale děti si je užijí naplno.... celý text

Přidat komentář

Alíša236
18.04.2023 5 z 5

Knihu jsem vybrala v knihovně a děti ji nechtěly, nelíbily se jim obrázky. Ale nakonec byly nadšené, knížka je hodně bavila, inspirovala a dost se při ní nasmály. Moc doporučuji.

EvaEma
02.10.2017 5 z 5

Kniha se nám líbila, syn měl neustále po ruce mapu a cestoval s hrdiny. Kniha nás přivedla k mnohým zajímavostem. Jen jsme si zvykli, že bývají dětské knihy s větší dávkou humoru, zde to bylo takové seriózní čtení.


RenoPi
12.02.2017

Po krásné knížce Kospr a Telecí jsem ani chvíli neváhal přečíst malému synovi tuto na první pohled obsáhlejší knihu. Cestování je úplně jiná, ale stejně hezká a poučná. Doporučuji všem cestovatelům a miłovníkům dobrodružství na čtyřech kolech.

pohratky
11.08.2016 5 z 5

Parádní vyprávění nejen pro malé děti...Snad ještě lepší než Kosprd a Telecí

Taťka Hraboš
20.03.2016 5 z 5

Velmi příjemné překvapení - jednak proto, že našemu staršímu se knížka líbila, i když byla o lidech a ne o zvířátkách, za druhé z knížky samotné. Hezký nápad, spousta humoru, v některých situacích jako by se člověk sám viděl. Jedině snad, že z mého pohledu měla kniha silnější pasáže a jiné zase výrazně slabší. Paradoxně se mi nejvíc líbilo, jak se na cestu připravovali, než samotný průběh cesty (Alpy, Itálie, Francie, Andorra); Španělsko to pak ale zase spravilo.

viladora
17.09.2015 5 z 5

Super knížka. Hrozně ráda jsem ji dětem četla a holky to taky moc bavilo. Je to příjemné čtení, poučné a přitom tak přirozené....Doporučuji.

bosorka
07.07.2015 4 z 5

Děti to bavilo a mě vlastně docela taky, příjemné tím, že rodina je na cestě a poznává různé země, což je tak trochu dobrodružné, i když zažívají vlastně obyčejné věci.