Globální úder

Globální úder https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433784/bmid_globalni-uder-GUy-433784.jpg 4 6 3

Strike Back série

< 3. díl >

Jedná se o třetí díl prequelové série ke knize Pomsta (Strike Back, 2007). CHARLES STREET BÝVAL VYNIKAJÍCÍM AGENTEM BRITSKÉ TAJNÉ SLUŽBY. O PRÁCI A KARIÉRU HO PŘIPRAVILA TĚŽKÁ CHYBA. Nyní se protlouká, jak může, využívá svých kontaktů, které mu zbyly z dřívější doby, a stěží si vydělává na živobytí. Jednou se mu podaří zjistit informaci, která může zkompromitovat nového prezidenta Spojených států. Když se snaží svůj objev prodat, začnou ho pronásledovat ruští mafiáni. Musí se ukrýt. Bývalí vojáci John Porter a John Bald jsou tajnou službou MI6 vysláni do Washingtonu. Jejich úkolem je najít Streeta dříve, než ho vypátrají Rusové. Jejich akce, která měla být původně jednoduchá a rychlá, se změní v nelítostný boj. Vysloužilci Pluku SAS musejí vynaložit velké úsilí, aby přežili a splnili úkol.... celý text

Literatura světová Válečné Thrillery
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Global Strike , 2018


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
23.10.2021 4 z 5

Knihu hodnotím jako nadprůměrnou z Ryanovy tvorby. V příběhu se opět objevují staří známí Porter s Baldem, kteří jsou pověřeni dalším úkolem. Dvě pasáže jsou velmi povedené, jedním je úvod kdy dochází k pokusu o únos bývalého špiona a pak později jeho vyzvednutí s chaty v lesích a následná přestřelka... I celková zápletka ušla, takže tento díl se mi líbil, a závěr je lehce otevřený...

hnusák
10.08.2021 3 z 5

Mám z toho rozporuplné pocity, autor má mnohem lepší knihy a určitě i uvěřitelnější. Nějak mne ty vztahy, které mají hlavní hrdinové mezi sebou, nesedí a jsou dosti nepatřičné mezi elitními vojáky (bývalými ), i když na druhou stranu, jsou to také jenom lidé. Samotný příběh také hodně osciluje na hraně uvěřitelnosti. A to věčné ,, kámo sem, kámo tam ,,... Nemůžu ale upřít napětí prolínající celým dějem.


biki
28.06.2020 4 z 5

Tak tohle opravdu nebylo pěkné čtení. Skrytě probíhající souboj tajných služeb plný špíny, falše i zrady, do něhož jsou vhozeni dva vysloužilci z SAS. Ti ovšem také nejsou žádní skautíci a rozhodně jim nedělá problémy sprovodit někoho ze světa, a to nejen opravdové protivníky, ale i ty, kteří by "jen" mohli ohrozit celou akci, údajně ve vyšším zájmu. Jo, jo, God save the Queen. V knize není nouze o akční momenty plné adrenalinu, které střídají klidnější pasáže, sem tam nějaké ty zákulisní boje. Tyto části knihy mě doopravdy bavily a jen obtížně jsem četbu přerušovala. Poslední zhruba čtvrtina knihy je nejakčnější a nejnapínavější, ale mám pocit, že to autor v zájmu atraktivnosti trochu přehnal. Proto také jednu * ubírám.
Poznámka: už u knihy Seznam smrti jsem přemýšlela, jak asi způsob života a "práce" poznamená osobnosti vojáků podobných jednotek, jako je SAS, kteří jsou vycvičeni plnit i velmi kontroverzní rozkazy, či jsou nuceni chovat se stejně bezcitně, jako jejich protivníci.

Autorovy další knížky

Chris Ryan (p)
anglická, 1961
2007  90%Jediný unikl
2007  77%Blackout
2010  82%Pomsta
2012  89%Zóna smrti
2000  82%Bouda na Kreml

Kniha Globální úder je v

Přečtených10x
Knihotéce16x
Chystám se číst3x
Chci si koupit8x