Strašidelné a upírské historky

Strašidelné a  upírské historky https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399659/bmid_strasidelne-a-upirske-historky-qcC-399659.jpg 5 13 6

Nadpřirozené historky, kde vystupují nemrtví, převtělování do zvířat, tajemný život upírů a mnohé další. Chcete znát víc a přečíst si záhadné a děsivé příběhy? Chcete se bát? Výprava za tajemnem a přízraky začíná!

Přidat komentář

Arkagas
24.07.2023 5 z 5

tuhle knížku jsem objevila díky skupině čtenáři temna na facebooku, kde ji v pozadí v knihovně měl jeden z přispěvatelů, který zrovna fotil v ruce knížku Stephena Kinga. A bylo jasno, tohle už jen díky té třpytivé obálce potřebuju. Do té doby jsem neměla tušení, že tahle dětská kniha vůbec existuje, ale je přenádherná. Obsahuje pár známých příběhů, ale několik povídek je zde otištěných vůbec poprvé. A i když jsou určeny pro děti, umí vyvolat zajímavé pocity. Knížka je celá ilustrovaná, text vlastně jen ilustrace doprovází a je to opravdu krásná záležitost. Zakoupena na Reknihách v rámci narozenin. :)
Moje hodnocení: 9/10 

orangerose
02.03.2022 5 z 5

Pěkně napínavé a i strašidelné, kresba je hezká, příběhy byly napínavé i strašidelné zároveň, stojí za přečtení :)


tetanurae
01.06.2021 4 z 5

Strašidelné a upírské historky- to je soubor krátkých povídek, jež sestavil do této sympatické podoby kolektiv autorů.
Najdeme zde velmi originální příběhy, stejně jako ty notoricky známé a nepříliš překvapivé.

Co je nepochybně velkým přínosem a plusem téhle publikace, tak rozhodně jde o ilustrace, jimiž je celá kniha zdobena, a dá se říci, že hrají téměř hlavní roli.

První část je věnována nejrůznějším hororovým storkám, kdežto v té druhé najdeme i romantické a dojemné pohádky ze světa upírů.

A jako bonus se nám dostane velice lehce pochopitelného výkladu, který nás zasvětí do terminologie a nauk o slavných mýtických stvořeních.

V souhrnu jde o velice komplexní dílo, které je natolik univerzální, že potěší děti i dospělé a poslouží jako seznámení se světem hororu. Navrch ještě lze zmínit, že je nepochybně vhodné i jako krátké čtení pro méně bojácná dítka na dobrou noc.
Celkové hodnocení 87%

blackoutzuzi
18.05.2020 5 z 5

Tohle je tak boží knížka! Už jen ta obálka zaujme na první pohled :) Všechny příběhy se mi moc líbily, ideální čtení na Halloween! Některé historky byly teda dost hardcore, číst je jako dítě, tak z nich mám noční můry :D Za mě ale jinak pecka.

TERI16
22.02.2019 5 z 5

Knížka byla perfektní! Příběhy byly opravdu strašidelné, krásné ilustrace a zajímavosti o upírech. No, prostě top! 5⭐/5⭐

kuti
13.01.2019 5 z 5

Kniha strašidelných povídek pro děti ve věku cca. 10 let. U mé kmotřenky měla úspěch. Když jsem ji sama četla, tak jsem měla občas pocit, jestli to není už moc strašidelné, na tak malé děti. Ale ne. Jsou zvyklé a jen tak něco už je nevyděsí. Texty jsou velkým písmem a rozvrženy na obrázkovém podkladu, takže působí čtivě a neodradí ani "malé laxní" čtenáře. Oceňuji, že obrázky jsou malovány přímo k jednotlivým povídkám a stránkám, takže krásně doplňují děj.