Stmívá se dřív

Stmívá se dřív https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421837/bmid_stmiva-se-driv-Slo-421837.jpg 4 29 13

Osmatřicetiletá spisovatelka Simona na lásku ve skutečném životě moc nevěří. Po předchozích neúspěšných vztazích žije sama s dcerou Kájou a před muži se uzavřela do světa svých romantických románů. Jednoho dne jí do cesty nečekaně vstoupí sympatický Hynek, který však skrývá temné tajemství. Dokážou oba nechat minulost za sebou a dopřát si v životě novou naději? Snadné karty jim osud rozhodně nerozdal. (VOLNĚ ke stažení na stránkách autorky)... celý text

Přidat komentář

poppy2
21.06.2021 5 z 5

Krásně napsáno, až na to jméno pro dceru.

EvaSupovic
06.06.2020 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. A četla se skoro sama. Tak nějak jsem si myslela, co se Hynkovi stalo a doufala v jejich šťastný konec. Rozhodně se to povedlo a teď jdu na další autorčinu knížku.


JančaP.
01.05.2020 5 z 5

Další skvělá kniha od autorky. Přijde mi velká škoda, že kniha nemá papírovou podobu, protože by si to zasloužila. Za mě by si autorka zasloužila i větší pozornost, protože píše velmi dobře a píše originální příběhy. Osobně mě velmi těší, že je tu někdo, kdo píše příběhy, které jsou z Česka.

ladyka
03.01.2020 4 z 5

Vcelku poutavý příběh dvou osamělých lidí, jejichž cesty se náhodně protnou a je otázkou, zda budou spolu i pokračovat. Nejde o žádné dlouhé ani složité pojednání, spíš bych knihu označila jako jednohubku - jednoduchou stylem a místy (za mě bohužel) i pojetím a vyzněním - což nemusí mít nutně pro každého čtenáře nevýhoda. Oceňuji autorčinu snahu o částečně psychologické zpracování a také oceňuji jistou zralost - dle knihy bych autorku považovala spíš ve věku hrdinů (plus mínus čtyřicátníci). I když je příběh protkán smutkem/vážnými událostmi, autorka ho vyvažuje nadějí a "něčím dalším" (schválně neupřesňuji, nechci vyzrazovat - a právě to "něco další" na mě trochu působilo zjednodušeně až nereálně... jako by i zde platilo co, to dala do úst své hrdince spisovatelce - že do svých knih dává tu dávku štěstí a romantiky, kterou mnohé čtenářky ocení). I když asi mezi takové čtenářky v tomto případě úplně nepatřím, zaokrouhluji na 4 hvězdičky a kdo máte rádi jednoduché "příběhy ze života", zkuste si přečíst, třeba budete mile překvapeni. Kniha je volně ke stažení na webu autorky, za což ji tímto děkuji.

Arcis2
26.12.2019 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale podle hodnocení jsem očekávala víc.

mysterygirl
25.11.2019 2 z 5

Neurazi,nenadchne,cekala jsem díky hodnoceni vic.

Kočičáci
22.11.2019 5 z 5

Stmívá se dřív je už třetí příběh, který od autorky čtu a musím říct, že je opět velmi povedený. Je tedy fakt, že když si nějakého autora oblíbím, což se u paní Sabiny stalo, nedokážu být příliš kritická v hodnocení. Tento romantický příběh mě sice nechytil za srdce tak, jako se to povedlo těm dvěma předchozím, ale i přesto byl velmi dojemný. Oba hlavní hrdinové, Simona i Hynek mají už ledacos v životě za sebou a a oba mají obavy z nových začátků. Jestli síla jejich krátkého románku v penzionu na Vysočině bude stačit k tomu, aby překonali svoji nedůvěru a otevřeli svá srdce novým začátkům, si pojďte přečíst!
Romantické, smutné ale nadějeplné... ráda doporučuji!

Autorka má svůj nový román volně ke stažení http://www.sabinazelena.cz/index.html

lucinka84
29.10.2019 4 z 5

Na jednu stranu jsem chtěla vědět, jak to s Hynkem a Sabinou dopadne, na druhou jsem si to musela dávkovat po menších částech, protože je to moc smutné. Líbí se mi střídání kapitol z pohledu obou postav.

ela1972
16.10.2019 5 z 5

Moc hezký příběh.

axspevak
14.10.2019 5 z 5

Bylo to krasne pocteni plne emoci.Urcite doporucuji!Cetlo se to krasne a neslo odlozit.

dikyna
13.10.2019 5 z 5

Moje 3ti kniha od Sabiny a opět nezklamala. Byl to opravdu, krásný a smutný příběh. I slza ukapla. Příběh opravdu ze života. Určitě doporučuji přečíst. A těším se na další knihy této autorky.

tatafa
05.10.2019 5 z 5

Krásný, čtivý a romantický příběh, který dokáže i rozplakat... Kniha prostě nabízí vše, co bych od pořádného románu pro ženy očekávala. Mile mne překvapilo, jak snadné bylo nalezení společných zkušeností či pocitů s hlavními hrdiny, i přes velký věkový rozdíl mezi mnou a postavami.
Musím říci, že příběh byl zatím ten nejlepší, co autorka napsala a vzhledem k tomu, jak se kvalita jejích knížek zvyšuje, už se nemohu dočkat nějaké další ... Vřele doporučuji k přečtení :)

inkatenysek
28.09.2019 5 z 5

Stmívá se dřív je velmi čtivý romantický příběh nejen o náhodném setkání, druhých šancích a velké lásce, kterou by určitě chtěl a měl zažít každý z nás, ale také o překonávání zármutku ze ztráty někoho blízkého...

Musím napsat, že se jedná už o autorčin třetí titul, který jsem si měla možnost přečíst, takže mám s čím porovnávat. Osobně se mi zdá, že paní Sabina "zraje jako víno" a titul od titulu se mi její příběhy líbí čím dál víc. Jestliže jsem si myslela, že Nejdelší cestu domů už nemůže nic překonat, tak jsem se šeredně spletla, protože Stmívá se dřív se mi líbilo ještě o trošičku víc. A to hlavně kvůli postavě Hynka, který ačkoliv nebyl hlavní postavou románu, tou byla spisovatelka Simona, tak mi byl přece jenom bližší. Hrozně se mi líbilo jeho psychologické vykreslení a celý jeho příběh jsem s ním hodně prožívala a nejraději bych si vlezla do knížky za ním, jen abych ho mohla obejmout a trochu utěšit...

Jako tradičně je pak příběh rozdělen do kapitol, z nichž je každá napsána z pohledu jedné z hlavních postav, takže si čtenář může utvořit obrázek o ději z pohledu všech zúčastněných. Ocenit bych chtěla také styl sepsání, především pak krásné popisy zimní krajiny, východu slunce...

Stmívá se dřív doporučuju všem, kteří si rádi přečtou silný příběh, prošpikovaný emocemi, který nedá na chvíli vydechnout a nutí čtenáře číst dál a dál. A určitě si nezapomeňte vzít k ruce kapesníčky, protože nejedno oko určitě nezůstane suché...

Tajně doufám, že by se kniha mohla dočkat tištěné podoby, abych o ni mohla obohatit svou knihovničku a taky, že už paní autorka chystá nějaký nový příběh.

Pokud jsem vás na Stmívá se dřív nalákala, tak si tento titul můžete stáhnout zdarma na autorčině webu.

Autorovy další knížky

Sabina Zelená
česká, 1988
2017  82%Tisíc východů slunce
2020  87%Dívka s labutí
2019  89%Nejdelší cesta domů
2019  81%Stmívá se dřív
2022  88%Dám ti noční nebe

Kniha Stmívá se dřív je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce54x
Chystám se číst28x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x