Šťastní lidé mají snadný život

Šťastní lidé mají snadný život https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309437/bmid_stastni-lide-maji-snadny-zivot-Zw0-309437.jpg 4 461 136

Další osud hrdinky autorčiny úspěšné knihy "Šťastní lidé čtou a pijou kávu". Po návratu z Irska je Diane pevně rozhodnutá začít nový život v Paříži. S pomocí přítele Felixe se vrhne do práce ve své kavárně „Šťastní lidé čtou a pijou kávu“ a v tomto klidném přístavu potká jednoho dne Oliviera. Je milý, pozorný a hlavně chápe, že Diane už nechce žádné děti. Nemůže se totiž vzpamatovat ze ztráty své dcery. Když už si Diane myslí, že její život poplyne v tomto klidném řečišti, dojde k události, která zbourá všechny její jistoty, za něž tolik bojovala. Bude mít dost odvahy, aby se vydala jinou cestou?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Motto
Originální název:

La vie est facile, ne t'inquiète pas , 2015


více info...

Alienn
Alienn
28.12.2023 3 z 5

Druhý díl se mi líbil asi srovnatelně s prvním, můj odhad, jak to dopadne, byl správný. Příběh mi asi nijak více neutkví, ale jako oddechovka dobré.

Tamirai
Tamirai
14.04.2023 4 z 5

Druhá časť sa mi páčila. Bola som rada, že vlastne je, lebo som čakala ako sa príbeh skončí. Nie je to príbeh, ktorý budem čítať zasa znova, ale som rada, že som knihu čítala. V danom momente sa mi veľmi páčila a užívala som si každú stránku :)


Gilnien
Gilnien
10.09.2022 3 z 5

První díl poslouchán jako audiokniha, což mě bavilo u tohoto typu literatury víc. Tohle jsem poctivě přečetla. Děj dobrý, prvoplánový a oddechový. I se to hezky četlo. Akorát teda postava si mě nezískala ani jedna. Každá byla nějak moc.... Edward moc drsnej, Abby moc hodná, Félix moc pařmen, Olivier moc nemastnej neslanej, Diane moc labilní (vážně, ta by měla vyhledat psychologa)... Ale něco na tom asi bylo, protože jsem to zhltla za dva večery.

Kory98
Kory98
26.04.2022 5 z 5

Krásný příběh, musím říci, že jsem ho doslova zhltala. Chtěla jsem vědět, jak to s Diane dopadne. Tentokrát se děj odehrával napůl v Paříži a napůl v krásném Irsku a myslím, že hlavní hrdinka přišla na to, že šťastným lidem nestačí jen číst a pít kávu, ale potřebují znovu i žít, nejen přežívat. Četlo se mi moc krásně a přiznávám, že mi i slzička ukápla, což už se mi dlouho nestalo. Spisovatelku ode dneška řadím mezi oblíbené, píše kouzelné oddychové knihy.

pip11
pip11
19.02.2022 5 z 5

Misanhanelojc, proč prosím kopírujete mé příspěvky, konkrétně první polovinu mého komentáře u knihy Lituji, čekají mě?? Zkopírovala a dala jste ho ke čtyřem knihám...(?)

Misanhanelojc
Misanhanelojc
18.02.2022

Vždy ráda sáhnu po této francouzské autorce, její knihy se mi líbí. Krásně popisuje myšlenky a pocity daných postav, což bude asi také dáno její profesí. Příběh je příjemný a pohodový.
Kniha se mi líbila stejně tak, jako ostatní knihy této autorky. Některou jsem přečetla rychleji, některou pomaleji, ale naprostá spokojenost a většinou vždy s dobrým koncem

SSTknihy
SSTknihy
16.02.2022 3 z 5

Musím přiznat, že druhý díl byl překvapivě o něco lepší než jednička. Postavy jsou vyzrálejší, a tak nějak sympatičtější, jejich jednání logičtější, děj zajímavější a celkově věrohodnější. Jen těch cigaret a líbání na skráň bohužel moc neubylo... :-)

babystar
babystar
16.02.2022 3 z 5

Kdybych neměla dobré vychování, musela bych zvolat: "Diana je kr.....! Napřed uzlíček nervů a najednou kvůli chlapovi opustí jistotu klidného života. V dalším díle by si určitě v cizí zemi "užila štěstí".... Olivera mi je líto, ale byl to takový "podpantofelník" a ti nejsou zkrátka sexy. Diana nebyla zkrátka má "krevní skupina" a kniha (i první díl) mi vůbec nesedla.

pip11
pip11
26.08.2021 5 z 5

Tak jsem se konečně dostala k druhému dílu a moc jsem si užila další část Dianina příběhu. Bylo to krásné a povedené pokračování, které se četlo skoro samo.

Maku.17
Maku.17
23.06.2021 odpad!

Prostě nechápu to hodnocení. Je to břečka!

zimolka
zimolka
28.05.2021 5 z 5

Taková jednohubka na odpoledne. Akorát jsem si nevšimla, že je to druhý díl,tak se musím poohlédnout v knihovně po prvním.

lenka7348
lenka7348
14.05.2021 3 z 5

Druhý díl se mi líbil více, než ten první, nicméně se nejedná o knihy, k nimž bych se v budoucnu vracela.

Janeyx21
Janeyx21
22.04.2021 4 z 5

První díl se mi líbil, proto jsem rychle sáhla i po druhém. Byl to dobrý nápad. Diane vyrostla a získala odvahu, kterou potřebovala ke štěstí. Stejně tak i autorka ve svém psaní pokročila a je to vidět.

Kristy.Seb
Kristy.Seb
25.03.2021 4 z 5

Konec přirozeného smutku nespočívá v tom, že zapomeneme na toho, kdo už tady není, ale v tom, že ho dokážeme zařadit na správné místo dokončeného příběhu a plně se zapojíme do aktivní činnosti a věnujeme se plánům a tuzbam, které dávají životu smysl.

Počkej, až čas udělá své, neplač, poslouchej své srdce...

Člověk vždycky kráčí hlavou proti zdi.

Mile, smutné, ale šťastné zároveň.

LaBobule
LaBobule
06.02.2021 5 z 5

Skvela kniha stejne jako prvni dil. Edward, ktery mi byl v prvnim dile desne otravny se v tomto dile nastesti zmenil aspon k trochu snesitelnejsimu. Koureni, ktere me desne rusilo v prvnim dile, tady ustoupilo. Hlavni zapletka - hrdinka se snazi poprat s tragickou udalosti, byla uplne perfektni. Vsechno mi paradne sedelo, vsechny pocity, stavy jsem hrdince verila. Bude to patrne tim, jakou pracovni zkusenost ma autorka.

hapac
hapac
11.01.2021 4 z 5

Pokračování, které se mi líbilo o krapet víc, než díl první ač byl ještě stále zahalen cigaretovým dýmem.

kotatkoz
kotatkoz
09.12.2020 3 z 5

Typický růžovoučký román pro ženy, proti prvnímu dílu ještě i o něco veselejší. Nicméně stále zahalen nadměrným kouřovým dýmem (opravdu je nutné psát na každé druhé stránce, jak si Diane musí jít zapálit?), nová postava Oliviera je naprosté sci-fi (aneb Pan naprosto zcela dokonalý) a ani Diane ve mě žádné zásadní emoce nevzbuzovala. Prostě nenáročné čtení, odhadnutelný děj, ale přesto si to lecjaká z nás ráda přečte (a třeba ne jednou), proč by taky ne :)

zimka.r
zimka.r
03.10.2020 5 z 5

Tak tento díl se mi líbil více. Občas slzy v očích. Přišlo mi nefér ať by si vybrala jednoho nebo druhého. Nakonec se snad rozhodla správně.

ajasin
ajasin
15.09.2020 1 z 5

I když jsem podle prvního dílu věděla co mě čeká, přemohla mě, ve chvíli kdy jsem v knihovně uviděla pokračování, zvědavost. Jak to s tou Diane dopadne, hlodal červíček. No, překvapení se nekonalo. Je to jednoduchý, hóódně předvídatelný příběh o ženě, která vše ztratila, ale nakonec …. , nechci spoilerovat. Pokud někdo právě teď potřebujete něco opravdu jednoduchého ke čtení, je to kniha přesně pro vás.

red_marionette
red_marionette
31.07.2020 5 z 5

Teď mám chuť jet na pivo do Irska!!