Starověké Řecko - Encyklopedická příručka

Starověké Řecko - Encyklopedická příručka https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107659/bmid_staroveke-recko-encyklopedicka-prir-V3o-107659.jpg 5 7 2

Příručka, napsaná dvěma vynikajícími archeology, se věnuje všem oblastem života ve starověkém Řecku, a to jak velkým a všeobecným tématům jako geografie nebo vojenství, tak každodennímu životu jednotlivce. Zahrnuje období tří tisíciletí od počátků minojské civilizace na Krétě po konečnou porážku římskou mocí v roce 30 př. Kr. Je uspořádána do deseti kapitol pokrývajících jednotlivá témata jako hospodářství, obchod nebo náboženství, díky čemuž je dobře přístupná pro čtenáře, který potřebuje získat všechny informace o specifickém tématu na jednom místě. Jednotlivé kapitoly jsou dále tematicky členěny a navíc některá témata procházejí několika kapitolami, v nichž jsou pojednávána z odlišné perspektivy. Užitečná příručka pro univerzitní studenty i pro milovníky antiky je vybavena rozsáhlou bibliografií, diferenčním seznamem starověkých lokalit, rejstříkem a 15 mapami.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie , Encyklopedie

Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Handbook to Life in Ancient Greece , 1997


více info...

Lucy2211
Lucy2211
15.04.2020 5 z 5

Stejně jako Antický Řím i tato kniha je pokladem v mé knihovně. Všem historikům, studentům historie i zájemcům o období je skvělým pomocníkem. Vše podstatné tu naleznete. Od užitečných map a popisu vojenství až přes popis obyčejného života Řeků.
Autoři této knihy jsou zkušení archeologové, kteří vědí naprosto přesně, o čem píší a styl psaní je velmi příjemný a nenáročný.
Vřele doporučuji! Rozhodně se budu k této knize často v budoucnu vracet.

schwarz
schwarz
15.11.2017

Velmi zajímavá kniha, které je uspořádána encyklopedicky, ale má 10 částí. Každá část se věnuje jiným tématům, takže najdete velmi rychle co vás zajímá. Obsahuje plno map, obrázků a fotografií.


Štítky knihy

antika kultura starověk encyklopedie antická kultura příručky starověké Řecko starověké civilizace

Autoři knihy

Kniha Starověké Řecko - Encyklopedická příručka je v

Přečtených6x
Doporučených1x
Knihotéce13x
Chystám se číst8x
Chci si koupit6x