Star Trek

Star Trek https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119462/bmid_star-trek-J65-119462.jpg 4 30 6

Star Trek - Filmová řada série

< 11. díl

Jeden vyrůstal na kukuřičných polích v Iowě, pral se za svou nezávislost, chtěl uniknout životu, který mu chystal jenom lhostejnost, marnost a zapomnění. Druhý vyrůstal mezi rozeklanými skalami drsné vulkanské pouště, pral se, aby ho přijali, chtěl sladit logiku, kterou ho učili, s emocemi, které cítil. V dalekých končinách Galaxie, v místě a čase, které nikdy neměly existovat, se objevuje nástroj zkázy. Jeho pološílený kapitán přeje smrt všem rozumným bytostem, touží zničit každý civilizovaný svět, aby tak pomstil zničení svého světa. Dvě zcela odlišné a nepoddajné osobnosti jménem Kirk a Spock musejí najít způsob, jak vést jedinou posádku jediné lodi, která je může zastavit.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Star Trek , 2009


více info...

Přidat komentář

vlkove
23.06.2022 4 z 5

Platí co se píše v komentářích níže. Jen malé doplňky oproti filmu. Zábavné čtení, doporučuji stejně jako film.

Palorizek85
14.11.2021

Kniha je tak na 95% shodná s filmem a těch 5%, které ve filmu nebyly nebo byly jinak lze myslím filmu odpustit. Každopádně si myslím, že pro každého fanouška univerza ST je to povinnost si to přečíst :)


Zekielli
26.08.2015

Film se mi líbí, proto jsem i koupila aj knihu, jelikož v knize se dozvíte mnohem více. Hlavně o myslenkách postav, což ve filmu prostě nejde, a docela by se mi líbilo, kdyby napsal aj pokračování Star Trek: Do temnoty :)

Phoenix16.cz
16.02.2013 4 z 5

Tato kniha, jak už obálka napovídá, je doslovným přepisem filmových událostí, takže si vlastně znovu vychutnáte film v trochu jiné podobě. Díky formátu, v jakém je kniha vydaná, se čte velice rychle, protože písmenek na jedné stránce opravdu moc není.

Daxie L. Jesus
05.02.2013 4 z 5

Jak vidím, Foster se asi pěkně nudil. Anebo to udělal pro ty, kteří preferují písmo před plátnem. Ne, vážně, čím se to liší od filmu? Snad jen tím, že je to napsané. V podstatě už ani nemám, co vyčíst. Možná už jen to, že to mohl pan ADF pojmenovat ,,Star Trek: The Screenplay", jinak už nemám nic. Jak s filmem jsem byl spokojen, tak i s knihou nemám problém.

Baronek
17.01.2013

Mám ráda sci-fi,oddechová četba pro mě.