Složka Churchill

Složka Churchill https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259531/bmid_slozka-churchill-rPc-259531.jpg 4 11 3

SS Wotan série

< 37. díl >

Miláno, duben 1945. Benito Mussolini je mrtev, zabit italskými partyzány, a jeho tělo visí vystaveno před jásajícími davy. Třiadvacetiletou vládu italského diktátora stihl krvavý a ostudný konec. O půl století později se však vynořují tajemství, o nichž se myslelo, že si je Mussolini vzal s sebou do hrobu, a vrhají špínu na třísetleté britské impérium a jeho někdejšího vrcholného představitele. Objevené dokumenty jsou plné obvinění z podlosti a korupce, jež hrozí zničit pověst největšího a nejmilovanějšího Angličana naší doby.Existují lidé, kteří jsou schopni zajít do krajnosti, aby se k těmto papírům dostali. V posledním dějství, odehrávajícím se na belgickém zámku, obětuje příslušník SAS život, aby uchoval jedno z největších tajemství století.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

The Churchill Papers , 1998


více info...

Přidat komentář

vvikingg
30.09.2023 5 z 5

tohle nebyla špatná ,, kesslerovka,, i zajímavé téma, žádná fikce v roce 1927 psal Churchill , Mussolinimu obdivné dopisy, doba se ovšem obrátila a Churchill nechtěl být kompromitován a Duceho chtěl nechat zabít a Kessler to zajímavě skloubil s únosem Duceho Skorzenym.

pagac17
28.12.2015

výborně napsaná studie období před koncem světové války. Osou díla je osvobození italského imperátora Mussoliniho. Byl osvobozen na příkaz Adolfa Hitlera. Osvobodil jej Skorzeny se svojí četou SSmanů. V té době byla Italie protkána špiony ze všech zemí, především z Anglie. Osvobození se nehodilo tehdejšímu vládci Anglie Churchilovi, protože se obával, aby Mussolini neprozradil jeho dlouholeté styky. Partizáni nakonec Mussoliniho s jeho milenkou zabili.Špion Pitman měl za úkol získat veškeré spisy Mussoliniho, které by odhalili nekalou politiku Winstona Churchilla. Podařilo se to, za cenu lidských obětí. Nakonec byli všichni účastníci, bojující o ony dokumenty postupně zlikvidováni. Sám Skorzeny dostal možnost se dostat do Jižní Ameriky, kde přežil světovou válku a podporoval své krajany. Do posledního listu je to napínavý román, svědčící o zradách, úkladech všech akterů, kteří bojovali za svými cíly. Bylo tam také zachyceno přistání výsadky amerických vojáků na jihu Italie. Vlastní děj zpracoval autor podle skutečných událostí. Doporučuji k přečtení.


achilles
06.09.2015 2 z 5

Celkem slabá kniha. Nejenom počtem stránek, ale hlavně obsahem. Název zní lákavě, protojsem do toho šel,ale jinak tuctový příběh.

Autorovy další knížky

Leo Kessler (p)
britská, 1926 - 2007
2006  82%Obrněný prapor SS
2002  82%Ardeny: Operace Lítice
2002  83%Charkov: Pochod smrti
2005  88%Wotan: Odvážná mise
2001  86%Směr Moskva: Pal!

Kniha Složka Churchill je v

Přečtených18x
Doporučených1x
Knihotéce29x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x