SS v akci - dokumenty o zločinech SS

SS v akci - dokumenty o zločinech SS https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268158/bmid_ss-v-akci-dokumenty-o-zlocinech-ss-Ii5-268158.jpg 5 14 3

Svazek dokumentů o řádění SS je z největší části sestaven z materiálů norimberského mezinárodního soudu. Jeho oddíly jsou zaměřeny na pronásledování Židů, teror v koncentračních táborech, zvěrstva nacistických lékařů, kořistnictví německých koncernů atd.

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

SS im Einsatz , 1957


více info...

Přidat komentář

kamil5589
18.02.2023 5 z 5

Zdravím.
Měl bych dotaz. Dostalo se mi do ruky první vydání této knihy. S podpisem který nedokážu identifikovat..
Našel by se zde nějaký znalec který by mi pomohl

Katnys
12.10.2015 5 z 5

Túto knihu som čítala ešte pred rokmi na strednej,nakoniec keď bolo vyraďovanie knižnice,som si ju vzala.Knihu som čítala nespočetne veľa krát.Ako bolo spomínané,je to literatúra faktu,dokumenty o činnosti SS,ako aj o funkciách a priebehu koncentračných táborov.Detailne spísané,niektoré podložené aj priamymi dokumentami,fotkami,nákresmi,mapami.Nie je prehnane zložitá,číta sa sama.
Kto sa rád hrabe v 2.svet.vojne z pohľadu nacistického Nemecka,vrelo mu odporúčam túto knihu prečítať.


antonio13
13.01.2013 5 z 5

Kniha kterou jsem za víkend přečetl. Není to román, spíše literatura faktu.Jednotlivé kapitoly seznamují, aspoň povrchně s různými koncentračními tábory, činností a chodem.Je to opravdu průřez a nahlédnutí do problematiky a literatury týkající se problematiky koncentračních táborů, holocaustu a fašismu jako takového.
Po přečtení si člověk udělá vlastní obrázek na zrůdnost a nepředstavitelné hrůzy které tato organizace (SS) dělala.
V knize je spoustu obrazových příloh, jak fotek z jednotlivých táborů tak různých fotokopií dokumentů a dalších tiskovin.