Vražedné podezření

Vražedné podezření https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101784/vrazedne-podezreni-101784.jpg 4 12 3

Spenser série

< 29. díl >

Když je jednapadesátiletý Nathan Smith, kdysi přesvědčený starý mládenec, nalezen ve vlastní posteli s dírou v hlavě, není těžké si představit, že spoušť stiskla Nathanova mladá manželka Mary. O její vině je přesvědčena dokonce i Maryina advokátka. Ale vzhledem k tomu, že i Mary Smithová má nárok na tu nejlepší obhajobu, jakou si může dovolit – a díky Nathanovým milionům si může dovolit hodně – je povolán Spenser, aby se pokusil zjistit, zda Mary nelze od nařčení očistit. Mary má poměrně mizerné alibi: tvrdí, že v době vraždy sledovala televizi v jiné místnosti. Manželé se však předchozí večer pohádali na významném koktejlovém večírku a obžaloba má svědka, který tvrdí, že se ho Mary kdysi pokusila najmout, aby Nathana zavraždil. A co víc, Mary je příliš hezká, příliš nalíčená, příliš světlovlasá a spí s kdekým – přesně ten typ, který porota obvykle nemůže vystát. Spenser se ocitá v koutě; stopy nevedou nikam, nikdo nic neví. Avšak pak je mladá žena, kterou nedávno vyhodili z funkce ve Smithově bance, nalezena mrtvá. Dosud nevinná minulost Mary najednou začíná vypadat temněji a nebezpečněji – a Spenser si musí začít hlídat záda. Vražedné podezření se svým jasným, splavným dialogem, bohatým na akci a plným ostře vyhraněných charakterů, je dalším Parkerovým triumfem.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Widow's Walk , 2002


více info...

Přidat komentář

Aghatte
05.02.2023 5 z 5

Oslnivý úsměv na rtech, bicáky a zbraň pod sakem, vždy trefné odpovědi i vtipné hlášky + bystrý úsudek a rychlé reakce pravým hákem, náš milý Spencer opět na scéně.
Bavilo mě to. Jen jsem vždy překvapena, jak si všechny ty výše uvedené vlastnosti udrží, když lemtá martini jako běžný smrtelník vodu z vodovodu.

jprst
13.12.2022 4 z 5

Povedený detektivní příběh,který ocení příznivci detektivek tzv. americké drsné školy. Krátkými kapitolami a svižným dějem dokáže autor udržet čtenáře ve stupňujícím se napětí. Hlavní hrdina Spenser, sympaťák se specifickým humorem, výrazně přispívá ke čtivosti příběhu a nelze si ho neoblíbit.


Stanas513
28.07.2021 5 z 5

Knihy Roberta Parkera prostě miluju. Jeho postavy mají zvláštní styl humoru, u kterého se vždy neskutečně pobavím. Knihu jsem přečetla téměř jedním dechem a určitě doporučuji milovníkům detektivních příběhů.

Štítky knihy

soukromý detektiv

Autorovy další knížky

Robert B. Parker
americká, 1932 - 2010
2000  77%Orel létá vysoko
1993  80%Krvavý sen
2011  89%Přehlídka
2008  75%Případ z Poodle Springs
2010  86%Appaloosa

Kniha Vražedné podezření je v

Přečtených21x
Doporučených1x
Knihotéce33x
Chystám se číst2x