Sochař smrti

Chris Carter

Obálka knihy Sochař smrti

Robert Hunter série

Detektivové Robert Hunter a Carlos Garcia stojí před dalším temným případem. Tentokrát jim chorá mysl sériového vraha předkládá s každou obětí hádanku: Jaký vzkaz se skrývá v obludném uměleckém díle, zanechaném na místě činu? Proč vložil pachatel tolik práce a fantazie do zprávy, kterou mohl sdělit mnohem snazším způsobem? A chce vůbec něco sdělit, nebo jen mate policii falešnou nápovědí, aby ji připravil o čas a svedl ze stopy? Jaká událost z dávné minulosti spustila jeho řádění – a proč až teď? Chris Carter, mistr svého oboru, nezklame ani tentokrát: řešení je opět šokující a překvapivé, a přesto má čtenář šanci dospět k němu současně s vyšetřovateli, neboť mu autor nic nezamlčuje.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha 2017 , BB art
Originální název: The Death Sculptor, 2012

Komentáře knihy Sochař smrti

Oli1104
07.01.2026

No to byla zase jizda! Robert je genius, kapitanka me stve. A vraha, toho jsem teda netipovala. Plny pocet hvezd a tesim se na dalsiho Cartera.

strippedd
07.01.2026

(SPOILER) Opět hodně surová jízda. Divím se , že nemám noční můry. Líbí se mi, že to není překombinované, i když si říkám, že u druhé vraždy by snad "oběť" poznala muže nebo ženu ? To mi trochu nehraje. Ale jinak opět hrozně zajímavé, má to spád a závěr má smysl a není to zbytečně natahované. Pokračuji v sérii a těším se.

Terka_K
26.12.2025

Další perfektní honba za sériovým vrahem a hned od začátku se nebudete vůbec nudit, protože tenhle příběh začíná hned velmi napínavou scénou. Jak napovídá název knihy, tak sériový vrah tvoří umělecká díla, ale ne jen tak ledajaká ... Detektiv Hunter spolu se svým parťákem Garciou mají před sebou opět další těžký úkol - vypátrat sériového vraha, který za sebou nechává sochy s hádankami. Detektivové jsou na stopě Sochaři a pokoušejí se proniknout k motivu, jenž ho žene k brutálním masakrům.

No, prostě knížku doporučuji, protože tohle se nedá komentovat. Tohle si musíte přečíst :-)

Kajka38
17.11.2025

Opět skvělé. Vraha jsem samozřejmě, jak je u Cartra dobrým zvykem, neodhalila.
Trochu mi začíná vadit postava kapitánky. Přijde mi, že je vykreslená na jednu stranu jako ostřílený policajt, no na druhou mi přijde že vystupuje jako nejhloupější z nich. Ale ani to knize neubírá žádnou hvězdu. Rozhodně je to pět z pěti a já hned sahám po dalším dílu.

klaraj093
13.11.2025

Kniha mě opět nezklamala. Jen mi začínají vadit opakující se informace z předchozích knih o životech postav. Chápu že je to potřeba vůči sérii, ale přijde mi to jako zbytečné okecávání. Závěr fantastický, nečekala jsem to.

Beaver
08.11.2025

Právě jsem dočetl, nemohl jsem se odtrhnout, prostě nářez. Nevím, jak to Chris dělá, ale každou další knihou překonává předešlou laťku. Skvěle vystavěný příběh s neodhadnutelnou koncovkou.

jajcak
27.10.2025

Zase skvělé, i když dost drsné čtení, závěr překvapil, vraha jsem vůbec netipovala.

Bigadam
22.10.2025

Čtvrtý, další super jedinečný příběh ze série, kdy místo činu je umělecké dílo. Líbilo se mi konečné rozuzlení a rozdaná karma zdarma. Doporučuji.

mysce
21.10.2025

Sochař smrti je adrenalinová jízda s Robertem Hunterem a Carlosem Garciou, dvojkou, kterou bych chtěla mít na rychlé volbě, kdyby mi někdo nechal před barákem takhle bizarní „sochu“.
Hunter je ten typ detektiva, co vám vyřeší vraždu, rozebere filozofii dobra a zla, a ještě vám doporučí dobrou knihu, a Garcia mu tradičně dobře sekunduje.
Nová sympatická postava, Alice z kanceláře státního návladního, se nebojí šlápnout do bahna a upřímně doufám, že se nám v dalších dílech neztratí.
Psychologie vraha je v příběhu děsivě propracovaná a pointa přiletí jak facka, šokující, ale přesto dává smysl.
Sochař smrti je temný thriller, který donutí čtenáře přemýšlet. I když Hunter v závěru poruší policejní pravidla, nelze se ubránit pocitu, že udělal správnou věc.
Krvavě dobré čtení!

Holly.W
14.10.2025

Hunter a Garcia vyšetřují skutečně hrůzné a brutální vraždy. Pachatel své oběti rozčtvrtí a z částí jejich těl skládá groteskní skulptury, pomocí kterých nechává na místě činu hádanky.
Kdo je příšerným vrahem sochařem odhalují detektivové opět kousek po kousku, drobeček po drobečku.
Jediné co bych tomu tentokrát vytkla je ta neuvěřitelnost, přitaženost za vlasy. Toto by zvládl asi málokterý vrah - chirurgické znalosti, obrovská síla, mimořádná představivost.

Lamanai
14.09.2025

Dobře se to čte. Zase. Překladatelka by se tedy měla krotit s výrazy typu "anžto", "aťsi", "nápověď" a podobně, protože zejména v hovorových dialozích to působí značně úsměvně - musel jsem si kvůli tomu zkontrolovat datum vydání knihy, chvílemi jsem myslel, že vyšla v sedmdesátkách minulého století. Nápad se stíny je vlastně docela roztomilý, i když jsem nějak nevěřil, že by to v praxi opravdu šlo až takhle. Je to moje druhá kniha od autora a i když mě baví, už začínám tušit obrysy určité šablonovitosti. No, zatím ještě ok, uvidíme dál.

Mickhesh
04.09.2025

Těžko říci, proč mají knihy od Chrise Cartera tak vysoké hodnocení. Ale není to opět moc detektivka. Je tu hodně krve a fanoušci jí chtějí. Zápletka bych řekl také dobrá (i když k rozuzlení přispěje "opět" náhoda jako sviňa.. Caraktery fajn, krom kapitánky Blakové, která je kráva, ale každá kniha potřebuje postavu podobného charakteru :-))) A pokud čtete knihy za sebou, tak jedou podle stejné šablony.. opět a to je pro mě dost zdrcující, si musíte přečíst co jsou jednotlivé charaktery zač atd (v tomhle případě jsou doslova použity věty z předchozího dílu (ctrl+c a v)a to je prostě dost ubíjející.. mírně se nám tu charaktery rozvinou, ale jen nepatrně.. Je to ale dobrá kniha, za mě 85%.. ale kolikrát si říkám proč.. nijak neobohatí a pravděpodobně ani po druhé číst nebudete..

Pain
04.09.2025

(SPOILER) Další díl detektiva Huntera za mnou. Mrtvol tu máme dost a autor přitvrdil - vrah oběti mučí a porcuje (ideálně zaživa) a staví sochy. Já si tedy nedokážu představit, jak někdo jen tak postaví sochu z lidských částí tak, aby splnila svůj obrázkový účel. Já bych to musela trénovat.
Pachatel byl psychický nemocný. Což ostatně musí být každý, kdo by takto ohavné činy způsobil.
Přečtení doporučuji.

vihar
23.08.2025

Opět skvělé čtení, které vtáhne a nepustí až do poslední stránky. Brutální, drsné a nechutné, tak jak je u této série zvykem.

misssicccka
31.07.2025

Autor drzi svuj standard.
Libilo.

Mausinka
21.07.2025

(SPOILER) Wow vraha mi bylo na konci celkem líto. Knížka oekna jako vždy.

blebuska
26.06.2025

Paráda, brilantní.... Jen si říkám, jak může něco takového člověka napadnout... Občas bych chtěla vidět do hlavy Cartera...
Jooo, a samozřejmě jsem vůbec netušila...

Dudlík08
26.06.2025

(SPOILER) Vlastně si po přečtení tohohle dílu říkám, dobře jim tak ...

Alethea_k
25.05.2025

Přestože jsem si poslech (jako vždycky) moc užila, mi tentokrát přišlo, že je tenhle díl o něco slabší než předchozí. Autor používá dost podobný mustr, tentokrát jsem vraha odhadla, i když jsem nepřemýšlela nad tím, proč to dělal. Líbila se mi velice postava Alice, dodává tomu příběhu šmrnc a konečně přináší něco nového - jinak jsou Hunter a García jako zamrzlí v čase. Myšlenka soch a uměleckých děl vytvořených z těl obětí se mi líbila, nikdy předtím jsem nic podobného nečetla, takže super. Ale jak jsem již psala, ta série začíná být na jedno brdo. Asi si budu muset dát zas chvilku přestávku, abych se později měla na co těšit.

Simaloo
21.05.2025

V pořadí čtvrtá kniha v sérii o Robertu Hunterovi a zatím musím říci, že za mě byla nejslabší.
Pořád byla skvělá, jelikož Chris Carter je zárukou kvality, ovšem v porovnání s prvními třemi, hlavně Popravčím či Nočním lovcem, je o stupeň níže.
Postava Alice mi do příběhu moc nesedla a její kapitoly jsem nečetla ráda. Zároveň mi přišel příběh s vytvářením skulptur trochu moc přehnaný a nerealistický.
Konečné odhalení se mi ovšem líbilo a určitě se těším na další knihy z této série.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi