Smrt v zákulisí aneb Lak na rakve

Smrt v zákulisí aneb Lak na rakve https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76190/smrt-v-zakulisi-aneb-lak-na-rakve-76190.jpg 3 13 8

Autorova kniha je víc než pouhá detektivka. Vystupují v ní totiž postavy, které sice nejsou skutečné, ale které v mnohém připomínají různé současné celebrity. Ty autorovi posloužily podobně jako slouží živé modely malířům nebo sochařům. Čtenář se tak může bavit hned trojím způsobem: četbou brilantní detektivky z divadelního prostředí, luštěním záhady, kterou řeší hlavní hrdina detektiv inspektor Houdek se svými spolupracovníky, a konečně i hádáním, které skutečné osobnosti naší součastnosti našly svůj obraz v této knize.... celý text

Přidat komentář

pucii
05.12.2023 odpad!

Nemohu napsat, že by mne kniha zklamala, neboť jsem od ní nic nečekala. Babička ji měla v knihovně a po její smrti jsem si knihovnu procházela a chtěla si přečíst pár knih tohoto autora. Také asi nemohu říci, že je nečitelná, pouze mne prostě nezaujala, tedy jsem četla a zpětně nemohu říci o čem. Zanechala ve mne stejný pocit, jako když jsem se učila na maturitu a byla jsem v takovém stresu, že se mi text neukládat do paměti. Ale tentokrát bez stresu. Možná je to stylem, každému sedne něco jiného.

moničina
13.05.2022 4 z 5

Veľmi vtipná detektívka, veľmi dobre zobrazenie postáv a ich vzťahov medzi sebou. Zápletka je však dosť obyčajná.


jprst
03.07.2020 1 z 5

Začnu slovy knihovnice v naší místní knihovně: "Mrkněte se na to, než to vyřadím, zbytečně to zabírá místo." A měla pravdu, četba byla vyloženou ztrátou času, nudné, otravné a zbytečné.

RadkaKabát
26.05.2015 2 z 5

Nudné, rozvleklé. Působí to jako amatérský pokus začátečníka. Dalo by se s tím pracovat, zápletka není špatná, ale chybí mi to, co dělá knihu knihou.

Yetti
20.03.2014 5 z 5

Ubohost prvního řádu jsou komentáře marie F., které napsala během jediného dne hned na několik autorových knih, přičemž ani pořádně něví, o čem která kniha je. Zřejmě jí autor leží v žaludku z osobních důvodů, ale svými žlučovitými výlevy se jen sama ztrapňuje.

Marie F.
19.02.2014 1 z 5

Ubohost prvního řádu. Nalákala mě reklama a slova o "slavných osobnostech". Bylo to ve stylu Blesku a jako jindy se nadávalo na dnešní poměry. Detektivní záhada nebyla důležitá a celé to bylo o ničem. Pan autor rád komentuje a povídá si, ale ne každého čtenáře jeho názory zajímají a je na ně zvědavý v detektivce

marlowe
03.11.2013 2 z 5

Podle mne (maje na paměti obecně platné české přísloví o holkách a vdolkách) velice mizerně napsaná detektivka. Za vlasy přitažené motivy „zlých činů“, policejní vyšetřování probíhající jen na bázi „sbírání drbů“ (nalezený vlas je světlou výjimkou), neústrojně působící včlenění skutečných (byť pseudonymy maskovaných) postav z vod českého kulturního rybníčku. Rozvleklé, ukecané.
P.S.: Petronelo, lady Ulmannovou se mi také rozklíčovat nepodařilo, redaktor Viktor Mlejnek nejspíš bude – podle mne – český hudební a filmový kritik a novinář Jan Rejžek.

Petronela
12.09.2011 5 z 5

Velmi super knižka od českého autora,velmi mě pobavila,řešíla sem kdo je Vrana no tady V Havel,ale nevěděla sem kdo byla Ulmannová s Mlejnkem,ani ted nevím