Zvěrolékařka na stopě

Zvěrolékařka na stopě https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231360/bmid_zverolekarka-na-stope-lDR-231360.jpg 4 21 7

Mladá veterinářka a stárnoucí kriminalista spojí své síly při řešení případu záhadně zmizelé „černé vdovy“, ke kterému je zavedlo pátrání po skutečné příčině smrti psa otráveného čokoládou. Ale protože vyšetřování je neoficiální, a tudíž na ně nikdo nespěchá, exkomisař Houdek a MVDr.Světlá se čas od času připletou k vyšetřování dalších vražd a podezřelých úmrtí, ke kterým dochází nejen v severočeském Podještědí...... celý text

Přidat komentář

Danuše7
10.07.2019 4 z 5

Vtipně podané pátrání, chytrá konverzace. moc se mi líbila.

medvedice3
27.12.2018 5 z 5

Moc dobře se mi tato detektivka z pera dvou autorů četla. Dvojí pohled na tytéž události je dobrý spoluautorský fígl.


Marcik7
20.11.2018 4 z 5

velmi příjemně se četla, pestré případy z různých kruhů a milý humor jako bonus

dagmar5477
13.01.2018 5 z 5

Ne úplně klasická detektivka, ale proč ne. Nechybělo napětí, ale ani vtip.

alnahu
24.01.2016 3 z 5

Docela dobá česká detektivka .

Yetti
15.04.2015 4 z 5

Mám vcelku rád autorovy knihy, i když některé více a některé méně. Za jeho nejlepší detektivku považuji Školu detektivů a za jeho nejlepší knížku detektivních povídek právě Zvěrolékařku. Ono totiž o mnoho jiného nejde. Michal Fieber sám kdesi označil Zvěrolékařku, kterou napsal spolu s MVDr. Svobodovou, za pokus o jakýsi detektivní dekameron, kde jsou dílčí vyprávěni navlečená na ústřední příběh jako korálky na režnou nit. Tady je to ovšem ještě zkomplikované tím, že vyprávění hlavní story a kratších příběhů je prokládáno úryvky ze zápisků veterinářky, kterou autor přizval ke spolupráci (nebo ona jeho?). Zdá se, že si s tím moc nevědělo rady ani nakladatelství, proto se na internetu objevily hned dvě různé "obálky" knihy. Jedna s "vyjevenými" zvířaty, před kterými je čokoládový otisk psí tlapky a revolver, a druhá s trochu "mimozemskou" veterinářkou a velkým pavoukem (ta nakonec vyhrála). Pro mne patří k největšímu půvabu téhle trochu nevyrovnané knížky smysl pro humor obou spoluautorů i to, jak nechávají čtenáře nahlédnout do zákulisí veterinární praxe. Nesouhlasím proto s jeednou z recenzentek, která si myslí, že tu jde o novou Jessicu Fletcherovou, a spíš bych řekl že jde o opatrný a trochu nejistý zrod nového Jammes Herriota - tentokrát ovšem v sukních.

Nagadir
26.03.2015 3 z 5

Docela zajímavě podaná detektivka. Na mě ale poněkud méně souvislejší, osobně dávám přednost jednomu příběhu před vícero menšími.
Hodnocení: 65/100