Smlouva proti lásce

Smlouva proti lásce https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23751/bmid_smlouva-proti-lasce-95P-23751.JPG 4 61 17

Anně zůstalo z jejího prvního manželství pevné odhodlání už nikdy se nezaplést s žádným mužem a Pavlovi plně vyhovuje jeho nekomplikovaný vztah ke starší vdané ženě. A tak je formální sňatek z rozumu pro Annu jedinou přijatelnou možností, jak nezůstat sama, ale přitom si zachovat svobodu, pro Pavla představuje poslední položku, jíž hodlá dotvořit svou pověst seriózního podnikatele se solidním zázemím. Kvalitní manželská smlouva ošetří veškerá možná úskalí, která by takový svazek mohl přinést, a proto vzhůru do příjemného života nezatíženého problematickými city. S jednou věcí však oba protagonisté zapomněli počítat: že ani sebelepší smlouva je neuchrání před vzájemnými sympatiemi, které se mezi ně navzdory veškerému rozumu postupně vloudí.... celý text

Přidat komentář

Aghatte
16.12.2023 1 z 5

Mně se to nelíbilo.
Myšlenka domluveného sňatku originální,
ale nemůže to fungovat.
Pan podnikatel si myslí, že za své peníze si může koupit úplně všechno.
Vymyslí si pravidla a je dotčen, když je protistrana striktně dodržuje,
Nezvyklý na nezájem žen ho popuzuje, když před ním nejde do kolen.
Pokud bych mu měla věřit, nesměla by kapitola s Alicí dopadnout v její prospěch.
A to, že člověk méněcenný společensky i obchodně, pokud nemá legitimního partnera... To jako, kdo je sám, je out, a kdo je pod čepicí, je dokonalý.
Nevadí, že manželství nefunguje, partneři si nerozumí, podvádějí se, lžou si..., pro společnost jsou v pořádku. A ten, kdo není ženatý, je rázem vadný...
Středověk už byl.
Anna byla zraněná a subtilní, a on ji sprostě využil, jeho "lásku" mu nevěřím.
Kniha mě zklamala.

cori
17.09.2020 3 z 5

Zápletka jako z prvorepublikové červené knihovny, kdy charismatický podnikatel shání ženu k reprezentaci, s níž by ho nepoutaly city, ale jen rozum, spěje ke šťastnému konci. Úplně si v hlavních rolích v černobílé verzi představuji Raoula Schránila a Hanu Vítovou, jak jí šeptá: "Aničko, dušičko." Pohádka na dobrou noc.


alzbeta4340
28.07.2020 5 z 5

Červená knihovna v českých reáliích. Milé čtení, které na mě působilo, možná nechtěně? -trochu legračním dojmem. Přečetla jsem za jedno horké letní odpoledne a udělalo mi to dobře.

tittanie
17.07.2020 5 z 5

Kniha u které nehodnotím literární kvalitu, ale to jak byla kniha napsané mě strašně hladilo po srdci. A taky je to poslední knížka, kterou četla babička než umřela a líbila se ji, od toho je i můj osobní vhled na knížku. Oba hlavní hrdinové mi byli sympatičtí a je to snad jedna z mála knih, které se ráda vracím.

Aleh
06.06.2020 3 z 5

Tak s tím nikdo nepočítal. Došlo k určitým okolnostem a zvítězil rozum. Co se ale stane, když do hry vstpoupí láska? Určeno samozřejmě především pro ženy, které si oblíbily náměty a styl psaní Táni Kubátové. Život přináší nejrůznější situace...Co ale můžete mít proti lásce, když zvítězí nad rozumem? Už nemusíte plánovat, ale nechat se unášet tím, co vám život přinese.Oddechová četba pro chvíle odpočinku.

JancaMia
22.04.2020 5 z 5

jedna z nejoblíbenějších :)

Lofda
19.01.2020 3 z 5

Autorku jsem objevila teprve nedávno a tohle už je od ní třetí kniha, kterou jsem přečetla. Moc dobře se mi její knihy čtou, i když tentokrát mi příběh připadal opravdu přitažený za vlasy..?? Neumím si představit, který vztah by dneska ještě začal tak jako tady u těch dvou? V podstatě domluvený sňatek.. Nejsme ve středověku.. Každopádně určitě to není autorčina poslední knížka, hned sáhnu po další, naše knihovna je naštěstí dobře zásobená a jako oddychovku jsem si asi nemohla vybrat lépe :-) A navíc mám radost, že si můžu odškrtnout i jedno staré téma čtenářské výzvy, protože jedna postava se jmenovala jako já, konečně :-)

PaníColumbová
15.01.2019 5 z 5

Já se omlouvám, ale Táni Kubátové musím dát opět pět hvězdiček :-) Romantické, něžné, poutavé, zajimavé, krásné a oddechové čtení! Autorku chválím za děj a něžnost. Co mi mírně vadilo byla malá písmenka (ale to je věcí vydavatelství). D-O-P-O-R-U-Č-U-J-I! :-)

vendysantos
03.11.2018 5 z 5

Skvělá a čtivá knížka s pohádkovým koncem, který se dal očekávat od samého začátku, ale přesto jsem byla mile překvapena a i slzička ukápla.

Ana72154
22.09.2018 5 z 5

Skvělá knížka. Určitě bude patřit mezi moje nejoblíbenější knihy. Bavila mě hned od začátku, což se mi málo kdy u knih stává.

Romžiry
10.07.2017 4 z 5

Mám ráda všechny autorky knihy. Příjemné čtení z domácího prostředí.

knihovniceS
21.05.2017 4 z 5

Pěkné čtení

alnahu
22.01.2015 5 z 5

Zajímavý příběh vzniku pěkného manželství. Velmi pěkně napsáno. Doporučuji.

cocci_nella
27.04.2013

Pohodová kniha s jasným koncem :-) odpočinko,vé čtení :-)

kika 13
19.10.2012 3 z 5

Je to lehčí čtení,ale konec je dobrý.Pěkně se to čte.

bookcase
26.08.2011 3 z 5

Nejprve se nenávidí, pak se milují - klasický námět, ale vtipně zpracován :)

Fiona
30.11.-0001 5 z 5

Ačkoli je to jednoznačně lehčí četba spíše z červené knihovny, čte se jedním dechem a nelze jí upřít vtip, jistou lehkost a "kouzlo". Atmosféra ze začátku studená se mění v řádně napjatou a končí...no dobře, všichni víte, jak to končí, ale ten styl, jakým se to k tomu konci dostane, je velmi chytlavý.