Jak správně mluvit dracky

Jak správně mluvit dracky https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397099/bmid_jak-spravne-mluvit-dracky-rV5-397099.jpg 4 72 10

Vikingové nemusí čelit jenom počasí, ostatním Vikingům, drakům a dalším nestvůrám, ale také mezinárodnímu tlaku. Rozpínaví Římané chtějí mezi vikinskými kmeny rozpoutat válku, aby je snadno porazili a unesli jim všechny draky. Pro začátek zajmou Škyťáka Šelmovskou Štiku III., který je mezi Vikingy na draky odborníkem. Jeho rozepsaná kniha Jak správně mluvit dracky přitom padne do rukou zrádce a on bude muset zase jednou dokázat, že i když je teprve kluk, má v sobě víc hrdiny než všichni velcí válečníci.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

How to Speak Dragonese , 2005


více info...

Přidat komentář

Luigi1
12.03.2024 5 z 5

Velmi dobře propracovaný díl

StateOliver
06.01.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila, ale mohlo to být i delší. Líbilo se mi, že se tam Škyťák setkal s Římany, protože se tam vyskytly i jiné národnosti než Vikingové. Moc se mi líbil slovníček dračtiny od Škyťáka, třeba že se Viking řekne Bodliburgr. Líbily se mi i další postavy, např. následnice Zbojnic Kamikazi a její matka.


Medasek
31.01.2022 5 z 5

Velmi povedený a vtipný díl. Líbil se mi o trochu víc než druhý.

ElikaS
09.04.2021 5 z 5

I třetí díl jsme se synem poslouchali jako audioknihu a můj největší zážitek z knížky je jednoznačně přednes Davida Novotného. Je prostě boží.
Třetí díl mi přišel o něco lepší než druhý. I když bych řekla, že už je pro trochu větší děti. Přece jen ŘÍmany pětiletý syn moc neocenil, zase na druhou stranu ho hodně bavil "Maserastico" a Kamikazi . Prostě jsme sei každý našli něco a rozhodně můžu jen doporučit.

pejty
29.03.2021 5 z 5

Sice jsem jina věková kategorie, pro kterou už by kniha neměla být určena, ale musím se přiznat, že jsem si čtení neskutečně užil a krásně jsem si u knihy odpočinul. No nic určitě brzy otevřu další díl.

Terva
19.05.2020 3 z 5

Necachty hači.
Necachty kuki.
Necachty dráplůi.
Necachty a čvachty.
Nechci se koupat – říká drak.

Škyťák Šelmovská Štika III. Pokračuje ve výcviku na správného Vikinga a Chuligána. Od pirátských dobrodružství jsem sice o kus dál, ale stále se držíme na moři. Na pořadu dne je přepadávání nepřátelských lodí a jak správně mluvit dracky. Jenže ono mluvit dracky je někdy na palici. Při čtení této knihy jsem začal koktat a ráčkovat. Nejsem si jist, zda je toto správná kniha pro malé děti. Naštěstí tam toho šišlání není zas tolik.

Malá ochutnávka:
B-b-bezzubka nikam n-n-neletí. N-n-nebude jídlo, nebude létat.
Udělej t-t-tohle, udělej tamto, Bezzubka d-d-drak, ne otrok.
Bezzubka m-m-má s-s-slabá křidélka. Bezzubka měl z-z-lý sen.
Chudáka Bezzubku honili ohromní, tlustí l-l-lidé s velkými zuby po celé p-p-posteli a chtěli ho dostat, protože je tak v-v-výjimečný......

Tentokrát Římani a není s nimi žádná sranda. Únos, mučení a chuligánství. Plazibub v podvlíkačkách není vůbec k smíchu. Až ho uvidíte nakreslenýho, tak se z něho pos.....mějete. Přeprsatá Perchta je snad trochu přehnaná. Bylo mi na zvracení. Příšerná kresba. Spolu s šišláním a koktáním a velkýma prsama budu mít i noční můry. Tahle kniha, tento příběh se mě moc nelíbil. Ale je mi jasné, že je to věkem.

Citát: Přežijí ti nejsilnější.

Broukodrak
17.08.2019 5 z 5

I podle mě dost slabé, ale zaujal mě pohled z výšky na pevnost Sacramentum, je vážně dobře zabezpečená, neunikne nikdo kromě zbojnic :). Ten pohled na tu pevnost mě zaujal, protože ráda stavím v Minecraftu různé stavby a používám všelijaké zdroje nápadů, jako třeba nákresi pevností.
A Kamikazi je moc fajn postava.

Taťka Hraboš
10.02.2019 5 z 5

Malý mínus za závěr, který mi připadal (i na pohádku) trochu moc nepravděpodobný. Ale hlavní hrdinové si drželi svůj standard a když k tomu autorka přidala ještě skvělou Kamikaze a Alvinovu komickou snahu o komunikaci s draky, rád jsem jí ten jeden nedostatek odpustil. Děti, kterým je tato knížka určena, by tam ostatně zřejmě nenašly nedostatky žádné.

Suou
10.01.2018 3 z 5

Za mňa zatiaľ najslabšia časť série...
Ale Kamikadze je super :D

Nejene
16.07.2016

Za mně asi zatím nejlepší kniha téhle série ( četla jsem prvních 5 knih) Skvěle zpracovaný přìběh a nová simpatická hrdinka Kamikazi.