Jak se stát pirátem

Jak se stát pirátem https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220837/bmid_jak-se-stat-piratem-220837.jpg 4 95 14

Druhá část pamětí Škyťáka Šelmovského Štiky III., nejúžasnějšího vikinského hrdiny všech dob, nás zavede na moře. Pátrání po pokladu slavného piráta Truchlovouse Trudného začíná plavbou na ostrov lebkolvů, slepých draků, kteří neumí létat, ale o to jsou nebezpečnější. Náš hrdina Škyťák přežije jak lebkolvy, tak i ztroskotání lodi a nakonec se poprvé utká i se svým proradným úhlavním nepřítelem. To ale pořád není zdaleka všechno...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

How to Be a Pirate , 2004


více info...

Přidat komentář

Luigi1
12.03.2024 5 z 5

Moc se nám to s vnoučaty líbilo

StateOliver
25.11.2023 4 z 5

Dal jsem tomu čtyři hvězdičky, protože půlka knihy byla o výpravě za pokladem Truchlovouse Trudného. Těšil jsem se na více příhod.


Medasek
30.01.2022 4 z 5

Knížka bavila a strašně dobře se četla. Dobrodružství Škyťáka a Bezzubky si užijete i mimo filmové plátno.

8639
06.05.2021

Tato kniha mi přišla velmi vtipná a dobrodružná.

Děj: Je to o chlapci jménem Škiták který se musí stát vůdcem. Jeho bratr ale je schopnější
a drsnější než Škiták . Když se vydají s celým klanem chlupatých chuligánů, na cestu za pokladem . Když ale přišli na ostrov kde byl poklad zakopaný . Po dlouhém hledání byl uslyšen křik ,když se všichni seběhli , tak uviděli že Snoplivec našel bednu z pokladem. Později se ale ukáže , že to ten správný poklad není.

Jestli Škyták najde poklad a stane se vůdcem chlupatých chuligánu to ,už si musíte přečíst sami.

ElikaS
20.03.2021 5 z 5

Knížku jsme se synem poslouchali jako audioknihu v podání Davida Novotného a opět se jedná o parádní zážitek. Jeho přednes je fantastický a naprosto nezapomenutelný. Baví nejen syna, ale i mě.

Příběh je vtipný, napínavý, i když první díl se mi líbil o maličko víc. Možná maličko chybělo větší zapojení Bezzubky, který zde měl trochu menší roli. Každopádně zde byly parádní hlášky se skvělou pointou, mou oblíbenou je “Škyťáku, ty jsi levák!”

Samozřejmě pro dospělé je příběh předvídatelný, ale i tak zaujal nejen dítě, ale i mě a takovéhle knížky pro děti mám nejradši. Když se do jejich čtenní/poslouchání nemusím nutit, ale můžu si je s radostí užít se synem.

pejty
21.02.2021 4 z 5

Příjemná knížečka pro malé, ale nebojím se říct i dospělé čtenáře. Krásná oddechovka, která mi zpříjemnila jedno odpoledne.

š.m.i.k
24.08.2020 3 z 5

Připadalo mi to výrazně slabší než první díl, pořád jsme se do toho nemohli začíst a ani vtipných momentů už tu nebylo tolik, proto jen 3*.

Terva
16.05.2020 4 z 5

Když k vám připluje veliká
dvoumetrová rakev s nápisem
POZOR! NEOTVÍREJTE TUTO RAKEW,
uhodnete, co bude dál?
Bude to pěkně strašidelné.

Musím tedy přiznat, že jsem čekal klasického filmového Bezzubku celého v černém. Tady je Bezzubka zelený a tak ukecaný, až mi to začínalo vadit. Ale příběh je zaměřen na náctileté, tak bych do toho neměl moc kecat. Mladý už dávno nejsem a do důchodu daleko. Toto beru jako přípravu na vracení se do dětství. Jsem hladov po příběhu tak mě N-N-N-NAKRMTE! Potřebuji j-j-jíst, HNED TEĎ!

Citát: Draci bývají svým pánům věrní jenom do určité míry.

Psídech Dutohlav je nejstrašidelnější kresba v této knize. Asi o něm budu mít noční můry. Fakt, nekecám. Na straně 26 se klidně podívejte, ale pozor, jen na vlastní nebezpečí. Zajímavější však je, jak paní spisovatelka Cowellová neustále Škyťáka popisuje jako poseru a slabého. Ale při tom v první knize zabil strašného mořského draka. Tak že už je skoro hrdina. To skoro si dejte do úvozovek. Cesta k tomu, aby se stal králem je ještě daleké a nebezpečná.

Malá ochutnávka:
PROKLET BUĎ, KDO SE OPOWÁŽÍŠ WYRUŠOVAT OSTATKY TRUCHLOWOUSE TRUDNÉHO, NEJSLAWNĚJŠÍHO PIRÁTA, JENŽ KDY PO OSTROWECH WNITŘNÍCH STRACH ROZSÉWAL.

Tohle je směs napětí, hororu a srandy. Neotvírejte rakev, truhlu ani dveře, je to majetek sto let mrtvého Truchlowouse Trudného. Ale ne, to můžete říct několikrát a stejně nikdo neposlouchá. Varování bylo jasné. Pak máte akorát pocit, že je něco špatně. Alvin Chudý, ale čestný farmář, je toho důkazem. S důrazem na slovo „čestný“. Jo a pak ještě ta truhla. No, kdo si chce hrát na piráty? Nemohu nic jiného, než doporučit. Čtěte svým dětem těsně před spaním.

Citát: Podle mých letitých zkušeností je zpravidla dobré neotvírat rakev, která má na sobě napsáno „NEOTWÍREJTE“...

pazizanka
02.05.2020 5 z 5

Super, čtu synovo před spaním a samotnou mě to baví :)

Jadla
02.02.2020 5 z 5

Znám zatím jen jako audioknihu, ale i pro posluchače jde o báječný zážitek, napínavý, vtipný příběh, který posloucháme s dcerou a lbí se oběma.

Taťka Hraboš
03.02.2019 5 z 5

I dvojka si zachovává kvalitu jedničky - méně prostoru sice dostává Bezzubka se svými typickými "dětskými" protesty, když se po něm něco chce, ale i tak je tam humoru habaděj. Nechybí ani napětí, překvapení i nějaké to nenásilné morální ponaučení - prostě výborné večerní čtení pro celou rodinu :-) .

Suou
28.01.2018 5 z 5

No keďže bola podľa mňa plánovaná iba prvá knižka, tak by som tipoval, že táto bola vydaná len kvôli peniazom... ale to nemení nič na príbehu. Ako pri prvej knihe tak aj tu sa autorka snažila pridať nejaké ponaučenie... a ten koniec s ľavou rukou :D to ma skoro zabilo.

narcisonanis
21.02.2015 5 z 5

Dokonalé pokračování příběhů o zdánlivě nešikovném vikingském hrdinovi Škyťákovi. Pokud se chcete zasmát jednoduchému vtipu a potřebujete oddechovou knihu na odpolední čtení, rozhodně sáhněte po tomto pokračování dobrodružství Jak vycvičit draka!

Přidávám se ke kolegyni, výkřik „Škyťáku, ty jsi levák!“ mě absolutně odrovnal! :D

Adele02
12.06.2013

Snad ještě hezčí než Jak vycvičit draka. Líbilo se mi, jak Škyťák vždycky na všechno přišel a při zápasením s Alvinem si mně získala věta "Škyťáku, ty jsi levák!"

Štítky knihy

draci piráti

Autorovy další knížky

Cressida Cowell
anglická, 1966
2007  83%Jak vycvičit draka
2019  84%Kouzelníci z pradávna
2014  87%Jak se stát pirátem
2015  90%Jak zlomit dračí prokletí
2014  87%Jak správně mluvit dracky

Kniha Jak se stát pirátem je v

Právě čtených2x
Přečtených142x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených13x
Knihotéce47x
Chystám se číst15x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x