Jak bojovat s dračím hněvem

Jak bojovat s dračím hněvem https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373379/bmid_jak-bojovat-s-dracim-hnevem-V4G-373379.jpg 5 30 4

Konečná bitva mezi lidmi a draky je tu. Dokáže se Škyťák stát králem Zběsilého západu místo Alvina Proradného? Porazí lidé draka Prchlivce a podaří se jim zastavit dračí povstání? Nebo budou draci vyhubeni?

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Brio
Originální název:

How to Fight a Dragon´s Fury , 2015


více info...

Přidat komentář

Luigi1
16.03.2024 4 z 5

Tak a je konec který se trochu polepčil ale jinak moc zdlouhavé

Medasek
16.09.2022 4 z 5

Autorka ukončila sérii vcelku obstojně. Jsem ráda, že se nenaplnili mé největší obavy. Ale jsem ráda, že jsem knihy dočetla. Poslední díly byly na mě už moc zdlouhavé. Pár scén by se dalo vystřihnout a příběh by hned nabral lepší spád.


Taťka Hraboš
24.05.2019 5 z 5

Důstojné završení celé série, i když poněkud patetičtější a mnohomluvnější, než bylo u autorky zvykem v předchozích dílech (proto také ten vysoký počet stran). Musím říct, že pokud by se někdo pustil do filmového (nebo seriálového) zpracování série, tak jak byla opravdu napsána (a zachoval přitom „duch“ díla – hlavně humor), mohlo z toho vyjít ještě něco lepšího, než je filmové Jak vycvičit draka (tím nechci říci, že by filmový Bezzubka nebyl také dobrý).

Fantasysvet
21.01.2018 5 z 5

Obe knihy, Ako zradiť dračieho hrdinu a Ako premôcť dračiu zúrivosť, sú nielen poriadne hrubé, ale pohrávajú sa aj so silnými spoločenskými témami. Prostredníctvom rôznych reálnych situácií rozoberajú silu priateľstva a jeho úskalia, nahliadajú do duší malých detí, ktoré bojujú s vlastným strachom, vychovávajú statočných rodičov a poukazujú na nezmyselnosť akejkoľvek vojny. Všetko, o čom Cowellová píše medzi riadkami, alebo o čom rozpráva práve cez postavy, splýva s fantastickou dejovou líniou úplne prirodzene. Je teda úplne normálne (áno, opäť), že knihy, ktoré od nej teraz držíte v rukách, sú skôr sprievodcami životom obyčajného človeka, ktorý jedného dňa musí vyrásť. Ale kým sa tak stane, kým naozaj dá svojmu detstvu zbohom, musí objaviť sám seba, nájsť svoj cieľ a prežiť nejednu veľkú patáliu!

Ak ste nebodaj nič z tohto v Cowellovej knihách doteraz nenašli, potom si pozorne prečítajte aspoň posledné slová jej hrdinu, ktorými sa svoje dračie memoáre rozhodol ukončiť. Povedia vám všetko, čo by ste o drakoch, ľuďoch a rozprávkach mali vedieť:

Knihy sú ako draky, ak v ne veríte a nečítate ich, prestanú existovať..

Kniha Jak bojovat s dračím hněvem je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x