Škola zabíjení

Škola zabíjení https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226574/skola-zabijeni-226574.png 4 30 4

Než se Ed McBain proslavil coby autor detektivní série o 87. okrsku, pracoval za čtyřicet dolarů týdně jako redaktor agentury dodávající newyorským nakladatelstvím a časopisům povídky známých i méně známých autorů žánrů mystery a science-fiction stejně jako dobrodružné příběhy z Divokého západu. V té době začal také sám psát detektivní povídky. Většina z nich vyšla v dnes již zaniklém měsíčníku Manhunt pod pseudonymy Richard Marsten, Hunt Collins a Evan Hunter. Krátce před svou smrtí v roce 2005 se je Ed McBain rozhodl sestavit do sborníku pod názvem Škola zabíjení.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Learning to Kill , 2006


více info...

Přidat komentář

konicekbily
26.05.2020 4 z 5

Knihu nepovažuji za špičku jeho tvorby, ale je to průřez jeho počátečních kroků coby spisovatele. A na novice jsou to poměrně kvalitní povídky, v každé je nějaká myšlenka, kterou chtěl autor ztvárnit. Realizace u začátečníků bývá slabší, což toleruji. Průvodní text autora mezi povídkami se mi také líbil.

moudivlacek
21.09.2018 2 z 5

Krátké detektivní příběhy, já bohužel nejsem vyznavač povídek, byly tam velice průměrné detektivky, i když pár dobrých je tam také.


Disease
08.07.2015 3 z 5

Několik opravdu dobrých povídek tam bylo, ale je znát, že je to ze začátku spisovatelské kariéry. Jako doplnění bibliografie ovšem v pořádku.

Tuffy
30.11.-0001 5 z 5

Detektivky nikdy nebyla moje parketa (např. se mi ještě nepodařilo přečíst nějakou Agathe Christie do konce), ale Ed McBain umí detektivky podat o něco jiným, mně milejším způsobem. Je to čtivější, zajímavější a příběhy bych se dají dobře představit. Myslím, že u mnoha knih od McBaina bych mohla povědět to samé a tato knížka nemůže být vyjímkou.