Temnota

Temnota https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12913/bmid_temnota-cy3-12913.jpg 4 163 13

Síla Pětice série

< 3. díl >

3. kniha série Síla Pětice. Zemi zahaluje temnota. Staří se vrátili. Bitva musí začít… Čtrnáctiletá dvojčata Scott a Jamie Tylerovi netušila, kdo jsou ani odkud pocházejí, ale vždycky věděla, že mají mimořádné schopnosti. Když Scotta unese podivná korporace Temnota a Jamieho obviní policie z vraždy, sourozenci si uvědomí, že pokud mají přežít, musejí využít svých schopností. Jamie je však katapultován tisíce let zpátky do minulosti, kde ho čeká střet se Starými. Dozví se, že je jedním z pěti Strážců brány, jejichž síla je to jediné, co stojí v cestě věčnému chaosu. Pětice, která je konečně pohromadě, se chystá k boji se shromážděnými silami zla. A musí vyhrát.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , BB art
Originální název:

Nightrise , 2007


více info...

Přidat komentář

pipa36
16.06.2020 4 z 5

Napínavé od začátku do konce, psáno jednoduchým a srozumitelným jazykem - prostě příjemné čtení.
Tento díl pojednává o dalších členech Pětice, a to dvojčatech Jamiem a Scottovi. Tak jako ostatní z Pětice neměli jednoduché dětství a díky svým schopnostem se velice záhy objevili v hledáčku organizace Temnota, která je chce využít ke svým záměrům. Dvojčata jsou násilně rozdělena - Scotta unese Temnota a Jamie je neprávem obviněn z vraždy. Jamie však nehledí na nebezpečí, které mu hrozí, a odhodlaně hledá bratra, se kterým ztratil veškeré spojení. Na této cestě se dozvídá, kým vlastně je, co je to Pětice a Strážci brány, a jaké hrozí světu nebezpečí.
Přímočaré, jednoduché, čtivé. I když předpokládám, jak se budou vyvíjet další knihy (4. díl - pátý člen Pětice, 5. díl - rozhodující bitva), s očekáváním otevírám další díl.

Elizza
26.01.2019 3 z 5

No, tak co k tomu? Asi nejlíp to vystihuje Mattova věta: nesnaž se tomu porozumět. Zdá se mi, že se autor nesnažil, nebo se naopak snažil až moc. V podstatě je to stejný koncept, jako předchozí díl. Hlavní dvojice je rozdělena a hlavní postavě začne pomáhat někdo absolutně neznámý. Do toho se připletou původní obyvatelé dané lokality Ve výsledku hlavní hrdina zabije hlavního záporáka, ale i tak vyhraje temná strana.
Nemám nic proti náhodám, ale i tak. Agenti Temnoty se objeví v divadle ve stejný den jako Alicia. A ta si shodou okolností tyká se senátorem, který si shodou okolností tyká se členkou Nexu.
Taky mi hlava nebere, proč Staří nenechali dvojčata prostě zabít. Pak by jim už od Pětice nic nehrozilo.
Dále jde mimo mě celý konec. To si fakt mysleli, že policie nezablokuje letiště, i když je tak malé? A jaká to je náhoda, že dvojčata našli coby kamenem dohodil od letiště a na prahu průchodu, který bych já nazvala červí dírou. Teď budu citovat:"... zde před deseti tisíci lety žil indiánský kmen Washoe, to byl hlavní důvod, proč se domnívala, že Scott a Jamie jsou také Washoové..." týjo, důvod, jak noha. To stejně tak mohli být Irokézové, který tamtudy prošli před tisíciletím. Po zamyšlení nad úplným koncem jsem si uvědomila, že postrádá smysl. Paní z Nexu jim řekla jen do jaké oblasti se mají dostat, ale to bylo všechno, protože je měli čekat na letišti. Přesto dvojčata po projití branou nejenže našla správnou oblast, ale měla i adresu, na kterou se měli dostat. Vím, že byli telepati, ale dodatečně si to z vedlejšího kontinentu ověřit nemohli.
Nechci být rejpal, ale vážně nevěřím, že je možné, aby se během deseti tisíc let lidstvo z nějakých pár stovek dostalo na miliony a dosáhlo takového technologického a kulturního pokroku. Obzvlášť, když si těch pár přeživších vyprávělo legendy o existenci čísel a Země byla zcela zdevastovaná.


Shinju
29.06.2016 5 z 5

Další skvělý a napínavý díl. Autor ví jak zaujmout. Knížka je krásně napsaná a dobře se čte. Doporučuji.

alwa
17.04.2016 4 z 5

Kniha se mi docela libila, ale ze zacatku jsem byla trochu zmatena, ze se tam nemluvi o Mattovi, ale o Jamiemu a Scottovi. Ta jejich schopnost byla uzasna, i kdyz chapu, ze musela byt velmi neprijemna. Chudak Scott, co vsechno si musel vytrpet. A kdyz se Jamie presunul do toho minuleho sveta vubec nic jsem nechapala a pochopila jsem to, az kdyz to Matt Jamiemu vysvetloval. Autor zrejme chtel, abychom to zmateni prozivali spolu s Jamiem, coz se mu povedlo.

petra6749
06.09.2015

dobré

petra6749
06.09.2015

dobré

petra6749
06.09.2015

dobré

Ellstra
30.01.2015 5 z 5

Kniha dle mého názoru splňuje rysy thrilleru; je napínavá, děj se odehrává na více rovinách, a čtivá. Jamie a Scott jsou rozhodně velmi zajímaví, i když mě trochu mrzelo, že kvůli nim neměl dost "on-screen" času Matt.

anibeni
29.01.2014 5 z 5

Tato serie se teda pěkně rozjíždí... Po prvním, dle mého trochu strašidelném dílu jsem se vrhla do čtení druhého, ten mi naopak přišel spíš jako dobrodružné čtení. Tento třetí díl ale povýšil, odehrává se v několika rovinách a čtenář musí opravdu poctivě číst, aby o nic nepřišel.. Příběh graduje a tak to má v knižních sériích být..

AjťačkaTýnka
29.08.2013 5 z 5

Pořád mě baví ten příběh a hledání členů a ta dobrodružství a napínáky, která spolu prožívají... :)

Joker969
17.06.2013 5 z 5

Když jsem si ji v knihkupectví kupovala, ani jsem si nevšimla, že je to už 3. díl série a já ostatní vůbec nečetla, takže ani nemám s čím srovnávat. Bála jsem se, že budu mít zmatek v tom, o čem děj vůbec je, ale nakonec to tak vůbec nebylo. Je to super fantasy knížka, postavu Jamieho/Stromka jsem si moc oblíbila a asi si co nevidět koupím další díly :)

HonzaF
13.03.2012 3 z 5

Příjde mi, že s dalším a dalším dílem je serie horší...

Kaka.cs
07.11.2011 5 z 5

Opět skvělá kniha, napínavá zase od začátku do konce.