Sezam

Sezam https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13790/bmid_sezam-GAJ-13790.jpg 4 15 3

Šest vědecko-utopických a satiricko-utopických povídek, v nichž polský autor líčí podivuhodné příběhy o práci elektronkového mozku, o objevu nového transuranového prvku a o zvláštní látce, která k sobě přitahuje veškerý hmyz. V poslední povídce popisuje neuvěřitelná dobrodružství, která prožívá meziplanetární letec a moderní baron Prášil na svých cestách vesmírem.. Vydání I.... celý text

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Sezam i inne opowiadania , 1954


více info...

Přidat komentář

karel9045
01.04.2018

Stanislaw Lem se později od této knihy distancoval a nedával souhlas s jejím dalším vydáváním. Označil ji za ranou práci naivního socialisty a některé povídky rovnou za příšerné. Neuplynulo však ani deset let a stanul na špičce světové literatury. Skok z oblastní ligy až na olympijský vrchol.

freejazz
15.11.2017 2 z 5

už je tak trochu po sezóne tohto žánru, zaujal ma len rok vydania, vtedy to mohlo byť originálne, teraz je to - takmer - povinná jazda každého scifistu. ako nostalgický návrat k velikánovi žánru je to fajn, ale chýba tomu nadčasovosť.


Ikkju
07.11.2016 4 z 5

Pobavil mě sanitární kordon s ochranou proti rudé nákaze, zapamatování hodná je dle mého povídka o mravencích, podobný námět jde myslím najít i u Součka či Meyrinka (někdy zkusím dohledat)..