Sesterská bouře

Sesterská bouře https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470521/bmid_sesterska-boure-BPU-470521.png 4 14 5

Jan Ludwig z Luzin propadl lásce k nádherné Arlidě, která ho objevila na francouzském pobřeží, když se mezi skalisky převrhl člun patřící lodi Gabrielle. Zůstává na čas ve Francii u přátel a jednou se jejich osudy znovu propojí. Tajemná kráska ho doslova očaruje, ale zlomí mu i srdce, když ho opustí. Nechává mu na starosti jejich společnou dceru Melissu, kterou však provází nemilé prokletí. Dcera prožívá šťastné dětství i se svými nevlastními sestrami, i když se občas popichují. Jednou však přichází den, kdy se dívka musí vypořádat se svým osudem. Pomůže skutečná láska? Najde se muž, který prolomí dávnou kletbu?... celý text

Přidat komentář

milena8281
18.12.2023 3 z 5

Knihu jsem začínala číst dokonce 2x, začátek má dost pomalý a ne moc poutavý rozjezd. Nicméně pak je to o dost lepší. Co mě teda ale docela rozčilovalo, byla její přirovnávání - dlouhý popis, jako něco vypadá nebo se tváří jako něco jiného. Přirovnání byla dlouhá, podivně složitá a někdy nelogická, takže jsem mnohokrát četla stejnou větu dokolečka, protože mi úplně unikal smysl. A konec byl zase pro změnu moc rychlý.
Je to taková fantasy, námět mě vcelku bavil. Zkusím od autorky i něco dalšího, abych zjistila, jestli použity styl byl určen jen pro tuto knihu, nebo jestli je to její specifikum.

Allla9
07.03.2023 3 z 5

Je to pohádkový příběh pro dospělé. .


Jenny46
08.07.2021 3 z 5

Přesně jak píše Alnahu - nemohla jsem se začíst, příběh pohádkový pro dospělé, krásná obálka...

alnahu
08.07.2021 3 z 5

Pohádka pro dospělé s pěknou obálkou .Trošku déle mě trvalo než jsem se do knihy začetla.

Knihomolka97
18.06.2021 5 z 5

Příběh se odehrává na přelomu 16. - 17. století v průběhu několika desítek let a sleduje osudy hned několika postav. Kniha je velmi čtivě napsána, neměla jsem bohužel moc času na čtení, ale když už jsem se do ní pustila, přečetla jsem ji na dva razy.

Pro mě to je taková drsnější pohádka pro dospělé. Nechybí vášeň, láska, prokletí, zrady, intriky, tajemství. Nebyl to úplně veselý příběh, chvilkama hodně smutný, ale přesto moc krásný s dojemným koncem.

Z některých postav se mi dělalo až zle a doufala jsem, že je dožene spravedlnost. Některých mi bylo naopak moc líto a přála jsem jim štěstí. Nejvíce mi přirostly k srdci Melissa a její nevlastní sestra Slavěnka. Další nevlastní sestra Kateřina si mé sympatie nezískala...

Sesterská bouře je prozatím nejlepší knížka, kterou jsem od autorky přečetla a těším se na další!
4,5/5.