Sekaná s malinama

Sekaná s malinama https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342854/mid_sekana-s-malinama-VWc-342854.png 3 29 11

Mladá, šťastná a bezstarostná Alice píše erotické romány, zatímco na stárnoucí učitelku češtiny Hedviku dopadají s přibývajícím věkem všechny možné problémy a starosti s manželem, trpícím demencí. Alice se stává známou a uznávanou autorkou, Hedvika, korektorka jejích románů, se pod tlakem okolností propadá do zoufalství a každá chyba v textu spisovatelky zvětšuje její nenávist k celému světu. Jejich následné setkání je pak sice náhodné, ale pro obě dvě osudové.... celý text

Přidat komentář

cincila
27.09.2022 3 z 5

Přečteno na jeden zátah... Takové ze života..

denny276
25.12.2020 odpad!

Přečteno za dvě hodiny. První kniha od této autorky,kterou jsem četla. Myslím, že jiné dílo číst nebudu. Pro mě byla kniha o ničem. Ani na stylu psaní mě nic nezaujalo. Příběh plytký.


RendyaDav
12.01.2020 5 z 5

Příběh s dnešní doby , ze života...

Mellania
12.01.2019 3 z 5

Od této autorky jsem četla především historické romány, se zvědavostí jsem tedy sáhla po tomto titulu, zvlášť, když se mi hodil do výzvy. Přečteno cca za 3 hodiny času. Co mi vadilo na Alici bylo to, jak nechápavě a snad nevěřícně se stavěla ve svém věku a 2 dětmi k tomu, že sex můžou mít i starší (staří) lidé a dokonce i obézní!! To jako vážně?? Pochopila bych kdyby takhle uvažovala 15-ti letá puberťačka, ale tohle mě fakt dostalo... No a příběh Heduš a Milouše, co si budeme nalhávat, kdoví co čeká ve stáří nás. Shrnuto a podtrženo, kniha se četla dobře, ale 1x stačilo. Historické romány z její tvorby jsou pro mě příjemnější jednohubkou mezi náročnějšími tituly.

x.capricorne
04.09.2018 2 z 5

Určitě nejslabší z toho, co jsem od Jaroslavy Černé zatím četla. Naposledy to byl Týden blázna a to je úplně jiná liga! Nebylo to ani lehce erotické čtení, jak je psáno v popisku, za což jsem byla ráda, tento žánr nemusím. Ale celkově mi to přišlo tak nějak o ničem.

Aaloha
16.01.2018 3 z 5

Kniha se četla rychle, ale nijak mě neoslovila.

Ivis01
15.01.2018 4 z 5

Za mně se kniha četla moc hezky,jen bych určitě vypustila to napadení na autogramiádě,jinak příjemné odpočinkové čtení :-)

stju
21.08.2017 1 z 5

Kniha se mi nelíbila-způsob psaní autorky mi připadal dost amatérský, až školácký (místy připomínal slohové cvičení). Samotný obsah vlastně nebyl o ničem, jen o rozhořčení stárnoucí ženy nad mladou autorkou, která neznala gramatiku a měla kladný vztah k sexu. To mi připadá dost málo, protože čin, který snad měl celý příběh zdramatizovat (fyzické napadení na autogramiádě) byl tak nedůvěryhodný, že hraničil až se směšností. Možná popisované strasti ze života s Miloušem oslovily ženy, které jsou v podobné životní situaci-to nemohu posuzovat.

MartinaF
02.06.2017 4 z 5

Chvílemi vážný, chvílemi romantický, chvílemi lehce tragikomický příběh. Svět, ve kterém se střetávají dva věkové názory. Dvě ženy tak rozdílné, jako noc a den.

Nebylo to sice tak úžasné jako Týden blázna, ale bylo to natolik dobré, že knihu můžu doporučit dál.

Mirka131
09.05.2017 5 z 5

Tak tuhle knížku jsem si vychutnala i když jsem po pár kapitolách s překvapením zjistila, že to vůbec není a nebude lehké čtení. Máme v rodině podobné hrdiny a někdy je to fakt peklo, ale teď se na to snad dokážu podívat i z jejich úhlu pohledu.
Poutavé čtení ze života. Budou mi pomáhat autorčina slova, že život není to co bychom chtěli, ale to co máme, a pro sebe si dodávám, že nějak se s tím hold musíme poprat. Doporučuji.

hanarela
04.05.2017 5 z 5

Super knížka pro ty, co už něco v životě zažili. Kdo má doma "Milouše", pochopí zoufalství "Heduš". Je to prostě ze života, s nadhledem a humorem (někdy teda hodně černým...).