Vzestup Baziliška

Vzestup Baziliška https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375082/bmid_vzestup-baziliska-HjE-375082.jpg 3 40 8

KDO JE SEBEVRAŽEDNÝ VRAH? Přežívající členové Operační skupiny X (alias Sebevražedného oddílu) se pokouší zotavit ze své katastrofální mise v Gothamu a na světlo se dostává temné tajemství, které tým nahlodává už od samého počátku – jeden z nich je zradil! Sabotér, jehož přetvořil a vycvičil sám Regulus, vůdce organizace Bazilišek, má za úkol zavraždit Amandu Wallerovou a odhalit existenci oddílu celému světu. Je to snad Harley Quinn, Jokerova šílená milenka, která už i tak znamená pro tým hrozbu a neustále se potácí mezi svými osobnostmi? Nebo snad Deadshot, jehož touha zemřít mohla Regulovi posloužit jako vhodná páka k jeho ovládnutí? Nezbývá čas a oddíl vyráží na nezvyklou misi i s přeběhlíkem ve svém středu. Cílem je zajmout Mitche Shelleyho alias Ressurection Mana – a on i vše ostatní je součástí plánů Amandy Wallerové na porážku Regula a vypálení organizace Bazilišek do základů. Kromě toho uvnitř naleznete klíčový příběh počátků záhadné Amandy Wallerové z nultého čísla řady, v němž odhalíme i pravý důvod jejího dlouholetého nepřátelství s Regulem.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Basilisk Rising , 2013


více info...

Přidat komentář

ludek.n
01.08.2023 3 z 5

"Za naši práci se nám nedostane uznání, medailí, průvodů a ani poděkování. Přijde jen smrt A to je naše jediná útěcha." Sebevražedný oddíl pod vedením Deadshota má za úkol zajmout Mitche "Ressurection Mana" Shelleyho a posléze udeřit proti organizaci Bazilišek. Že to nebude procházka růžovým sadem, je snad každému jasné. Adam Glass se s tím opět nemazlí, i když tentokrát začíná poněkud podivně. Sérii skečů o důsledcích konání jednotlivých členů Operační skupiny X bych ještě pobral, ale celou část o Ressurection Manovi považuji za samoúčelnou (možná se v budoucnu dozvíme, k čemu sloužila, ale v tuto chvíli je to nikam nevedoucí odbočka (nehledě na to, že výtvarníci Jesus Saiz a Andres Ginaldo v závěru mise razantně změnili vzhled Amandy Wallerové). Podobně je na tom i Jidášův úder v sešitě #10, jehož kontinuita a vazby k sérii jsou tak nesmyslně křečovité, že to až bolí. Chápu, že se má jednat o oslí můstek k "Regulovské misi" (v jejímž průběhu současně řešíme i problém zrádce), ale hůře už to snad ani udělat nešlo. Z celého souboru mi jako nejpřínosnější, nejlogičtější a nejvíce cool přišlo ono nulté číslo o Amandě Wallerové (díky Fernandu Dagninovi už v její přirozené podobě). Z knihy mám rozporuplné pocity: kresba drží fazónu, ale příběh se rozpadá do zmatených chuchvalců, vedoucích odnikud nikam.

fvalek
12.08.2022 3 z 5

Nechci psát spoilery, ale je na obálce, takže čert to vem - hned první věc, co bych změnil, by bylo odhalení ohledně přežití Harley. V podstatě mi nevadí, že přežila, mám ji rád, je to komerčně výhodné, je to narativně výhodné, je to dokonce logicky hezky vysvětlené ohledně Deadshotovy trefy, ale klidně z toho mohli udělat překvapení až do nějakého třetího sešitu, kde se najednou objeví a dovysvětlit to až pak. Takhle to bylo úplně o ničem. Stejně tak postavy, které se v tomhle díle míhaly a měnily jak na běžícím pásu. Celkově mi pak přijde, že tenhle díl nebyl vůbec nijak uzavřený, a sice ano, on bude mít pokračování v dalším díle, ale přesto by i samotný jeden díl měl mít nějaké malé zakončení, i kdyby končil cliffhangerem, ale měl by závěr. Tady je to utnuté v nejlepším, a to nesmyslným flashbackem, který vysvětluje motivaci Wallerové k Regulovi, přičemž ani Wallerová, ani Regulus nebyli nijak intimně představeni, aby nás tahle motivace vůbec zajímala. Navíc se tu ukazuje něco, co někdo možná ocení, ale já ne - Wallerová je vždy drsná, vždy o krok dopředu, přísně profesionální až nehumánní, ale tady se ukazuje jako slaboška, která v podstatě celý Sebevražedný oddíl vybudovala na základě své malé boyfriend issue, ze které je dodnes celá hotová.

Celkově je to tak nepříjemně rozkouskované a epizodické, že děj nemá žádnou časovou linii, nemá začátek ani konec, nemá ani nějaké opěrné body. Plus je, že alespoň navazuje na první díl, který byl sice dost podobně vystavěný, ale u něj to ještě bylo sympatické a dávalo smysl. Tady ten smysl ustupuje a já v podstatě nechápu, co jaká strana chce, proč dělají, co dělají a o co komu jde. Celá druhá půlka byla jeden velký otazník. Ale rube se to tam pěkně, jen těžko říct, co z toho bude a co tím vlastně kdo chce dokázat.


ArkAngel
03.08.2022 1 z 5

Fraška s týmem padouchů pokračuje a vzhledem k tomu, že je Harley Quinn pomalu nejpopulárnější DC postava, nemohou ji tvůrci nechat zemřít ani na jedno číslo. Tragický příběh Wallerové mě příliš neohromil a ona mise v Mexiku zábavná nebyla. Stejně tak crossover s Resurrection Manem. Vše je tu vlastně jenom na efekt, ale ve výsledku to nic neznamená.

Lenka.Vílka
11.02.2021 2 z 5

Od Sebevražedného oddílu počítám akční pecku, plnou barev. A to jsem tady dostala plnými doušky. Bohužel mi přišlo, že až moc. Přišlo mi, že příběh není na druhé koleji, ale spíš až na třetí...

Protože tady je jenom bum bum a já se v tom po chvilce už ztrácela. A tentokrát mi prostě něco chybělo. I přes tu akci, to nemělo šťávu.

Jsem otrávená psát víc, protože mě druhý díl nehorázně zklamal. Snad to trojka napraví ;)

orangerose
06.10.2018 5 z 5

Další pokračování, akční, zábavný komix :)

LadyCharlene
29.06.2018 3 z 5

Začátek slibný, ale něco tomu chybělo. El Diablo je trošku v pozadí a Harleyina "schizofrenie" není dotažená, bohužel. Také se mi nelíbilo, že Wallerová vypadala pokaždé jinak, ilustrátoři by se měli lépe domluvit. Konec hlavní zápletky je opět otevřený, takže si musíme počkat na další díl. První díl byl o něco lepší, uvidíme, co nabídne ten třetí.

3DD!3
25.05.2018 3 z 5

Akce na úkor příběhu. Kdyby všechny postavy neměly tak ploché motivace určitě by mě zajímaly víc. Že se Harley chová normálněji je sice pěkné, ale proč to nerozvedou, trochu se nad tím nezamyslí. Klasické Béčko, které pobaví, ale výrazněji nezaujme.

FuriosoR
30.04.2018 3 z 5

Poněkud slabé pokračování předchozího dílu...