Smrt je jen pro pitomce

Smrt je jen pro pitomce https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422255/bmid_smrt-je-jen-pro-pitomce-MXB-422255.jpg 4 24 5

ZPÁTKY Z MRTVÝCH! Po smrtícím souboji s Regulusem – vůdcem rozsáhlé teroristické organizace Bazilišek – je Sebevražedný oddíl na dně. Jeho velitel Deadshot se obětoval pro svou tajnou milenku Harley Quinn a Jo-Jo i Voltaic padli rukou členů vlastního týmu. Někteří agenti jsou však natolik cenní, že nezůstanou pohřbení. A někteří nepřátelé, například Regulus, jsou tak stravováni nenávistí, že nezmizí navždy. Ze všeho nejhorší je však nečekaná návštěva bývalého přítele Harley Quinn – znetvořeného šílence známého pouze pod jménem Joker. Celý rok se předpokládalo, že je mrtvý, ale teď se vrátil bojovat s Batmanem… a ztrestat Harley za její nevěru. Kdo se stane novým velitelem Oddílu, který se jen stěží opět skládá dohromady?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Death is for Suckers , 2013


více info...

Přidat komentář

ludek.n
01.08.2023 3 z 5

Název tohoto šesti sešitového souborného vydání je skutečně trefný, neboť jestliže některý z členů Sebevražedného oddílu v minulosti zemřel, tady se s malou či velkou pompou vrací zpět do děje. Že je to nesmysl? Tak to pardon, ale bohužel se to děje. A dokonce se to netýká jen členů týmu, ale i kterékoli jiné postavy. Smrt je v téhle sérii jen taková malá bezvýznamná epizodka, která se dá rozchodit, chce to jen trochu času. Adam Glass a Fernando Dagnino nám hned na úvod servírují dvoudílné Hrátky s ďáblem, které jsou maniakální non plus ultra magořina. Tahle úchylná kočkovaná s Jokerem a Harley Quinn v hlavních rolích opravdu není můj šálek čaje. Příběh tak pro mě začíná až sešitem #16, v němž se po historickém okénku vracíme k plnění úkolů pro Amandu Wallerovou. Výtvarnou stránku převzal na svá bedra Henrik Jonsson a s podporou inkera Sandu Florea se mu daří držet laťku pořád zatraceně vysoko. Čeng Ming Zu alias Red Orchid je v jeho podání opravdu ďábelská. Třetím do party, kdo se přičinil o kresbu je Cliff Richards, který mistrovsky namaloval poslední sešit Rudý déšť. Na scéně se objevují Omac, Trench a především Neznámý vojín. Ten se však ještě ani nestačí rozkoukat a je konec. Současně je to labutí píseň i pro scénáristu Adama Glasse, protože pokračování už bude režírovat někdo úplně jiný.

fvalek
13.08.2022 4 z 5

Třetí díl navázal téměř bezprostředně na předchozí a tím "téměř" myslím, že v podstatě vypustili celé finále. Ale překvapivě mi to nevadí a hned první "aftermath" kapitola byla super. Paradoxně nejlepší nebyly události samotného Oddílu, který se stejně jen dával dohromady, ale Halreyn rozchod s Jokerem, který tedy stál za to. Líbí se mi narážky na její motivaci - je Harley důvod, proč se Harleen chová šíleně, nebo je Harley jen výmluva, protože se Harleen chce chovat šíleně? Během rozchodu jsem si říkal, kdo z nich je vůbec šílenější a samozřejmě jsem stál na straně naší šášice.

Pokračování se tentokrát nese v překvapivě koherentním duchu a kromě malé zastávky po tajemném oživování se věnuje až do konce dílu jedné akci. Nechci nic říkat, někdy jedna akce nevystačí na celý díl, ale tady mi přišlo, že by to tak mělo být - jeden díl by měl mapovat jednu událost od začátku do konce. A to se tu povedlo. V celkovém měřítku pak díl navázal na rozjetý děj okolo Wallerové a Baziliška a já se těším, co z toho nakonec bude. Přijde mi, že se postupně ukazují Wallerovic lidské stránky, i když mrcha to je, co si budeme povídat, a je příjemné, jak se dává postupně dohromady s členy týmu. Finální kapitoly o tom, jak se k Oddílu přidá do akce mi sice přijdou trošku moc a nesedí mi to, ale jestli bude dobře vystavěný závěr, tak to možná smysl dávat bude.

Celkově se rozlítaný děj poměrně ustálil a Oddíl pokračuje ve skvělé práci a baví mě. Sice se trošku začíná vyčerpávat zápletka ohledně Regula, ale snad to napraví dalším dílem a novými nápady a bude to frčet jako doteď. :)


Lenka.Vílka
11.02.2021 5 z 5

Tak tohle začalo moc hezky. Mnohem lépe, než probíhal celý předchozí díl dohromady!

Takže...Deadshot je kaput a funus se změní v tragédii, když dorazí Joker, který je uražený (?), že mu holka zanášela nebo to jsou jenom keci, protože se chce dostat k Batmanovi? Jak se z téhle šlamastiky dostat?

Bylo fajn, že se tentokrát nestřídá jedna akce za druhou, ale začátek s Jokerem a Harley byl pomalý a autor si ho evidentně užíval. A já si to všechno mučení užívala taky. Protože se tentokrát nikam nepospíchalo a to bylo super.

Ale co bylo potom? To mě absolutně dostalo. V druhé polovině se dostaneme k pokračování příběhu z minula. Tentokrát to bylo fajn, protože byl příběh skromnější. A zaujalo mě naznačení, kam se příběh hodlá dostat :O

3DD!3
06.01.2020 4 z 5

Díky Bohu, že přišel Joker na pohřeb. Jeho výstup patří k nejlepším pasážím knihy. Jeho vztah s Harley nabírá ty správné kontury. Zbytek je standart, kde mrtví vstávají z hrobů. Jo jo překvapil.

Kralicekusacek
02.12.2019 5 z 5

Naprosto úžasný komiks. Alespoň pro čtenáře, pro jeho "hrdiny" to už tak skvělé není, zvláště když zemřou. Zejména Harley Quinnová si prožije řadu trpkých chvilek. A my se například dozvíme kolik váží její bojová palice nebo jak v jejím podání vypadá holčičí "pokec". Dokonce potkáme Neznámého vojína. Kdo se chce dozvědět o čem že Harley Quinnová mluví na straně dvacet pět, dozví se to v https://www.databazeknih.cz/knihy/new-52-batman-batman-smrt-rodiny-208735 .

Štítky knihy

komiksy DC Comics padouchové, záporňáci Harley Quinn Sebevražedný oddíl (komiks)

Autorovy další knížky

Adam Glass
americká, 1968
2017  82%Deadpool
2016  80%Kopanec do zubů
2018  67%Vzestup Baziliška
2019  80%Smrt je jen pro pitomce

Kniha Smrt je jen pro pitomce je v

Přečtených28x
Doporučených2x
Knihotéce13x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x