Preludia & nokturna

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Sandman, velký Morpheus, pán snění, je při nešťastném magickém obřadu uvězněn na Zemi. Po letech se mu sice podaří ze zajetí dostat, nabírá síly a pomalu dává své království dohromady, ale ještě ho čeká dlouhý boj o své symboly moci, než jejich noví majitelé nadělají více škody.

https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/6908/big_preludia-a-nokturna-5Jo-6908.jpg 4.7623
Série:

Komentáře (88)

Kniha Preludia & nokturna

Tomas@S
19. května

Sandmana jsem objevil až díky stejnojmennému seriálu na Netflixu, který se opravdu povedl. Díky němu jsem se začal prokousávat celou sérii komiksu o pánovi snů. Dostává mne jak moc se autoři Netflix seriálu trefili do atmosféry komiks příběhu a dokonce ji mnohdy překonali. Jednak díky výbornému výběru herců tak i vizuální stránkou, která v mnohem překonává původní komiks. Zvláště první tři příběhy komiksu po výtvarné stránce hodně pokulhávají. A přitom v seriálu patří mezi velmi silné příběhy, které výtvarně sedí spíše s pozdějšími sešity. Hlavnímu hrdinovi určitě sluší víc, když vypadá jako Robert Smith než Alice Cooper :-) Těším se na další díly série komiksu i ty filmové, chystá se nová řada. Je to prostě bomba.

Kapis
04. května

Tak jsem si to dal po letech znova, tentokrát v barvě a nemusím na svém, skoro 18 let, starém komentu nic měnit, opět to byla skvěla jízda plná fantazie, brutality, děsu i melancholie.

Nikusha
02. května

Po šesti přečtených "nekomiksových" dílech pana Gaimana, jsem se po dlouhém okukování a uslintávání v knihkupectvích rozhodla, že obohatím svou knihovnu o tento komiksový klenot. A miluju, miluju, miluju. Miluju ty kresby, všechny ty dialogy, postavy, myšlenky. Bála jsem se (protože to fakt není levná záležitost), že mě to nebude bavit a budu koupě litovat. Ale kurde teď lituju manžela, protože já těch 12 dílů musím mít! A je mi jedno kam to dáme.

Irikihawa
27. dubna

Potřeboval jsem komiks do čtenářské výzvy, a velmi se mi líbil vloni uvedený seriál na Netflixu, tak jsem se rozhodl knihu zkusit. Nejsem žádný fanoušek komiksů, ale kresba je velmi zajímavá a povedená. Co mě překvapilo, tak že i komiks zvládne být obsáhlejší než filmové/seriálové zpracování. Myslel jsem, že se to děje pouze u klasických knih. Určitě ale stojí za přečtení!

Vixiene
05. března

Do Sandmana doporučuji pustit se s tou správnou náladou. Pokud vás nebude komiks bavit po pár stranách, doporučuji nepokračovat a vrátit se později. Příběh je poměrně specifický, stavěný na atmosféře, která je temnější, plíživá. Četla jsem variantu, která měla černobílou kresbu a to mi popravdě moc nesedlo, byť musím uznat, že ti někdy dodávalo ještě další šmrnc. Svět Sandmana je skvělý a chci víc, budu si ho ale muset dávkovat. Všehovšudy, Neil Gaiman prostě umí!

tom2843
06. února

Comixy čtu jen občas a po Sandmanovi jsem sáhl kvůli zajímavému seriálu a nezklamal mě. Obvykle se mi kniha líbí mnohem víc než film/seriál, ale tady jsem rozpolcený. Některé momenty a postavy se mi líbí víc v seriálu (díl o Smrti a Smrt samotná) a jiné v komixu (psycho v restauraci jsem vlastně pochopil až v komixu + John Constatnine pro mne navždycky bude Keanu Reeves ne nějaká roztomilá slečna, která se snaží tvářit drsně). Suma sumárum komix chválím a postava Sandmana a jeho říše mě fascinuje.

zandu
06. února

Tak jsem si natěšeně půjčila v knihovně prvních 5 dílů. A zase je vrátím. Absolutně mi nesedne kresba, vůbec se mi nelíbí a proto mě to ani nebaví číst. Třeba se mi někdy někde dostane do ruky barevné vydání a třeba to bude lepší. Ale vím, že ho účelně vyhledávat nebudu a jako jsem doteď žila bez Sandmana, budu bez něj žít spokojeně i dál.

kolacky
04. února

No páni... Můj první Sandman a naprosto úžasný! Místy kérvavý, místy takňák nechutný, ale skvělý. Určitě se kouknu i na další díly.

Doporučujeme

Jedinečný nůž