Sametový anděl

Sametový anděl https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83745/sametovy-andel-83745.jpg 4 304 30

Sametový cyklus série

< 4. díl

Ve čtvrtém a posledním díle se uzavírá rozsáhlá historická sága vyprávějící životní příběhy čtyř bratří z rodu Montgomeryů. Příběh se odehrává v Anglii v šestnáctém století za vlády Jindřicha VII., zakladatele slavné dynastie Tudorovců. Hrdinkou románu je Elizabeth Chatworthová ze znepřáteleného rodu Chatworthů. Je unesena a předána nahá a zabalená do koberce jako dar Milesovi Motgmomerymu. Počáteční vzájemná nenávist mezi Elizabeth a Milesem se postupně mění ve vášnivou lásku. Oba mladí lidé musí překonat řadu těžkých zkoušek a vyrovnat se s mnoha dramatickými situacemi než konečně jejich láska dojde naplnění.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Bonus press
Originální název:

Velvet angel , 1983


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
01.03.2024 5 z 5

Četla jsem to před mnoha lety a moc se mi to líbilo. Časem detaily vybledly a pravděpodobně mě také dnes na knihách zaujmou jiné věci, než tehdy, ale líbilo se mi to i teď podruhé.
Jen nevím, jestli bych dokázala někomu odpustit, že mi znásilnil sestru, obzvláště pokud by ji to dohnalo k sebevraždě. A u někoho, jako je Miles mi to přijde vyloženě nepravděpodobné. Ale budiž.

Zelený.úval
15.06.2023 5 z 5

Kniha opět podobná jako první dvě ze série. Za mě byl ale pořád nejlepší příběh Raina s Alyx. Tady se mi líbilo, jak se na konci celý rod spojí. Taky oceňuji, že je na závěr krátká zmínka o dalších osudech jednotlivých dvojic.


Aranel15
16.04.2023 5 z 5

Závěrečná kniha byla nejlepší z celé série

lendinka.k
27.10.2021 4 z 5

Zakončení sametů bylo pěkné, díl ze Skotska se mi však líbil nejvíc. Potěšilo mě propojení všech osudů a vtipný konec. Nakonec se silní a stateční muži ukáží jako ustrašení slaboši, když se ženy spojí. :-) Trocha humoru na závěr. Celou sérii beru jako takovou milou oddechovku a něco pro uklidnění nálady.

hankapimi
15.05.2021 2 z 5

Snad v pominutí smyslů jsem si umanula, že ty Sameťáky musím dorazit. Musím se přiznat, že jsem některé nesmyslné pasáže jen přelítla. Kdyby ti chlapci Montgomeryové byli jeden či dva, tak to byla ještě pohoda, ale čtyři byli na mne příliš....

Jája92
18.07.2020 3 z 5

Četla jsem již lepší knihy, tuhle bych zařadila mezi ty průměrné.

Jass
03.06.2020 1 z 5

(SPOILER) Proč... můžete mi někdo vysvětlit, proč jsem měla dojem, že tuhle sérii potřebuju dokončit, když to byla naprostá ztráta času? Každopádně se stalo, a teď k tomu musím něco napsat...
Obsahuje pár lehkých spoilerů...
Zjistila si autorka vůbec někdy cokoliv, o kterémkoliv tématu, o kterém se rozhodla něco napsat? Pochybuji... Na její historické nonsensy už jsem byla díky předchozím dílům jakž takž připravená, ale zločiny proti zdravému rozumu mě stejně znovu překvapily. Vypíšu jen pár těch, co mě nejvíc pálí, i když mám podezření, že je to vážnější pohled na knihu, než si zaslouží...
Plaší se vám kůň? Omotejte si otěž kolem zápěstí... pokud si chcete vykloubit ruku a být tažení splašeným koněm, pak je to skvělá volba...
Bronwyn má různě barevné tartanové plédy... Barva tartanu je něco jako osobní znak klanu, to je jako kdyby Montgomeryové měli víc erbů... Navíc to ani v příběhu nehrálo žádnou roli, kdyby aspoň... no nic, zkrátka kravina.
Psychologie... Elizabeth byla poměrně zajímavá hlavní hrdinka. Její hrůza z mužů byla pochopitelná, ale způsob, kterým se k ní Miles choval by se jí ho určitě nepomohl zbavit. Miles... přiznávám je rozhodně lepší protagonista než Gavin nebo Raine, ale... ježiši kriste, vždyť tu ženskou opil, aby se s ní mohl vyspat. A... pak se zas choval jako kretén, když si neposlechl, co mu chce říct a automaticky předpokládal to nejhorší. Jak můžete předpokládat to nejhorší od toho koho milujete, a pak, i když už zjistíte pravdu, mu to stejně dát sežrat... no sorry, ale tohle definitivně není sexy. I když Elizabeth musím přiznat slušnou vytrvalost, nádobí po něm vydržela házet dlouho, i když osobně si myslím, že není potřeba používat násilí k řešení všech problémů.
Kit... víte, děti nejsou vždycky andílci. Zvlášť když jim jsou čtyři a musejí se pár dní potácet divočinou. Nechápejte mě špatně, Kit byl jedna z těch lepších postav, ale mohl být alespoň trochu realistický...
Tímto radši skončím... pointou je, že nelogičnost děje u tohoto žánru očekávám a počítám s ní, ovšem zločiny proti selskému rozumu... nemůžu říct že mě to rozčílilo, spíš jsem se výborně bavila celou tou nesmyslností...

LilianaFalcon
10.04.2020 4 z 5

No konečně jim došlo, jak ty rody spojit :D
I když to znásilnění Mary bych Elizabethinu bratru nikdy neodpustila...

luci2
18.01.2020 5 z 5

Musím přiznat, ze z cele série je tenhle příběh nejlepší. Miles mě naprosto okouzlil. Příběh je výjimečný především tím, ze se v něm prolínají charaktery všech hrdinu v předcházejících serii a ukazuji se tím i jejich osobnosti. Takže když jsem v příběhu o Gavinovi, Stevenovi či Raine měla menší výhrady v následujících příbězích jsem je obdivovala a užívala si jejich přítomnost, chování a hlášky. Takže za mě tvoří série jedno ucelené dílo, které je krásné a stojí zato si ho přečíst. Avšak samostatně nejsou tak dokonale vcelku tvoří opravdu něco mimoradneho.

Petra-1
09.11.2019 5 z 5

Nádherná kniha. Oba hlavní hrdinové jsou úžasní. Vtáhne do děje

miruska1
09.11.2019 5 z 5

Skvělá serie....

E.lisabeth
03.09.2019 4 z 5

Uz jen rychlejsi kniha o ukonceni Montgomeryovske serie. Uz se nam vse bohuzel docela opakuje, ale co vic vymyslet no. Stejne se do ni za par let zase s chuti pustim :)

petraj30
03.08.2019 5 z 5

Kdybych při četbě neseděla tak spadnu na zadek. Poslední díl byl opět krásně napsaný, z epilogu nemám slov. Postupné prolínání všech knih. Nevěděla jsem jestli mám brečet štěstím, jak to krásně dopadlo a nebo žalem, protože jsou jen 4 bratři a ne 20:-) Navrhla bych to na povinnou četbu :-)
Určitě si celou sérii ještě přečtu.

rampapa
06.01.2019 5 z 5

Nádherný příběh o lásce.Knížku velmi doporučuji. ❤❤

Silmarien
27.10.2018 3 z 5

A tak ostal štvrtý brat, aby si našiel manželku. A aby to nebolo také jednoduché (lebo to u Jude nikdy nie je), aj Elizabeth je tvrdohlavá až hrôza a navyše je z rodu nepriateľského.

A zazvonil zvonec a rozprávke je koniec.

mStationka
14.05.2018 5 z 5

ouha...poslední díl. Všechny čtyři knihy mě od začátku do konce bavily,ale tento poslední asi nejvíce a už jen proto, že se jednak utvořilo spojenectví,ale také pro posledních 100stran-ty mě maximálně uchvátily na tolik, že jsem nebyla schopna jakého koliv jiného děje než do/čtení závěru knihy/série. Úžasné a jednou si je hodlám všechny přečíst znovu.

DUNIKO
18.02.2018 5 z 5

Moc pěkné čtení.

Minimi_1
10.02.2018 4 z 5

Zavŕšenie série je spracované kvalitne. Veľmi rada sa ku týmto knihám opäť vrátim. Celá séria má v sebe zakomponovamú romantiku dávnych dôb so zemitou prísadou príťažlivej jemnej erotiky. Vrelo odporúčam.

Enny4
10.01.2018 5 z 5

Poslední díl Sametů se mi opět líbil, Miles nezklamal, sympaťák :) Jsem ráda že jsem si po dlouhé době celou sérii opět přečetla. Doporučuji

Marci_Vaj
14.08.2017 4 z 5

Poslední díl se mi líbil nejvíce. Nakonec jsem ráda, že jsem se pustila do všech 4 dílů. Gavin, Steven, Raine, Miles...hezká čtveřice :-)