Sága 5

Sága 5 https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346647/bmid_saga-5-KdQ-346647.jpg 4 173 24

Sága série

< 5. díl >

Rodina zažívá těžké chvíle Když po vás jdou prakticky všechny strany galaktického válečného konfliktu, není se asi co divit, že vaše rodina zažívá těžké chvíle a tak nějak se… rozpadá. Zatímco Marko musel spojit síly s Princem Robotem IV, kterého upřímně nesnáší, aby společně mohli hledat svoje ztracené děti, Alanu čeká nepříjemné seznámení s dalším účastníkem konfliktu. Bojovníci „Poslední revoluce“ si nějak nemůžou rozmyslet, jestli jsou bojovníci za svobodu, anebo bezohlední teroristi, ale zato mají jasno v tom, že maličkou Hazel využijí ke svým cílům…... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Saga: Volume 5 , 2015


více info...

Přidat komentář

Delphín
15.06.2023 4 z 5

,,Každý vztah nás vzdělává. Každá nová bytost, kterou si vypustíme do srdce, je možností, vyvinout se v cosi výrazně odlišného od toho, čím jsme byli předtím."

Atlantis
17.05.2023 5 z 5

Sága je skvělá, pomalu ale jistě se stává mojí nejoblíbenější komiksovou sérií. Pětka je díl našlapaný obsahem, skvělými nápady, designy mimozemšťanů, vtipy... Rychle na další.


Grohlinka
11.02.2023 4 z 5

Je jedno, kdo s tim zacal a o co vlastne jde… valka je nakonec skoro vzdycky nejblbejsi pro zeny.

…Ani pro chlapy to samozrejme neni brnkacka, ale…

Bez ohledu na pohlavi ve valce kazdy neco ztrati… ale prvni obeti je vzdycky PRAVDA.

ArkAngel
15.08.2022 4 z 5

Některé dějové linky stojí v páté knize trochu na místě, ale zase se tak prohlubují vztahy jednotlivých postav. Opět musím autorské duo ocenit za originalitu, protože tentokrát se dostáváme na polokouli, kde musí Gwendolyn a spol. najít "něco", čím probudí Vůleho z kómatu. Nových postav je celkem škoda, obecně se střídají jako na běžícím páse, ale taky je to vědeckofantastická telenovela.

Kate18
15.07.2022 4 z 5

Cesta hlavních hrdinů se rozdělil a sledujeme dál jejich osudy. Spolu s tím i osudy Prince i poddaného a všech dosud zúčastněných.

zandu
04.01.2022 3 z 5

Tak já nevím. Větší ptákovinu jsem asi nečetla :-) Spousta nových postav, občas jsem se ztrácela. Ale stále jsem zvědavá, co bude dál.

sgjoli
02.01.2022 4 z 5

Dlouho jsem váhala, jestli se v hodnocení přiklonit ke 3 nebo 4 hvězdám. Nakonec teda 4, ale takové slabé. Do děje se přimíchává strašně moc postav, což asi má být přínosným čerstvým větrem do celého příběhu - aby to nestálo na místě a netočilo se to pořád kolem těch stejných charakterů a aby se to dějově rozvinulo a posunulo dál.
Nemůžu si pomoci, ale já se v těch postavách v tomto díle občas pěkně ztrácela. Dějových linek, do kterých je příběh roztříštěn, tu je požehnaně a ono to jako dává dohromady smysl. A předpokládám, že se to pak všechno postupně pospojuje do sebe. Ale orientovat se v tom všem mi dalo pěkně zabrat. Autoři ve scénáři hodně kombinují, ale na můj vkus je to možná místy až moc spletité, že je to až chaotické. Ale možná je to jen můj dojem.
Každopádně oceňuji ty snahy, aby se příběh netočil v kruhu. Ilustrace skvělé, dějově je to vlastně pořád dost svižné. Stále jazykově vulgární, tentokrát se mi nicméně zdálo, že s menším počtem explicitně zobrazených sexuálních scén, které ustoupily akčnějším scénám. Zároveň mám radost, že postavy se posouvají osobnostně a názorově - jestli dobrým či špatným směrem, to ať si každý rozhodne sám.
Pro mne osobně asi zatím nejslabší díl, ale v sérii rozhodně pokračuju.

špulo
19.05.2021 5 z 5

Čo bych tak dodal ku komentárom predomnou, hmmm...
Snáď len slová bezdomovca zo starodávnej historky Miroslava Donutila:
"Jó, jó, pořád se něco děje." :)))

ludek.n
23.08.2020 5 z 5

Sága to je neuvěřitelně vynalézavý, imaginativní vesmír dvou mimořádně nadaných autorů. S žádným s předchozích dílů jsem se nenudil a některé jsem dokonce hodnotil maximem. V tomto světle je páté pokračování dost možná ještě o chloupek lepší svých předchůdců. Děj zkošatěl a rozvinul se nám do tří samostatných větví, z nichž každá má co říct, každá má svoje hrdiny a každá přináší do vyprávění něco svého. Objevují se nové svérázné figury a někteří staří známí nás pro změnu opouštějí. Nejvíce želím absence Izabel, která v této knize bohužel nedostala prostor ke svým trefným komentářům, a jenom doufám, že ze série nezmizela nadobro. Oceňuji parádní intro, povedenou halucinogenní Markovu retrospektivu, a také mě čím dál víc baví Hazelin pohled na věc ve formě průvodních komentářů. Samozřejmě velká poklona Fioně Staples za její vpravdě famózní kresbu. Sečteno, podtrženo, za pět hvězd a bez nadechnutí.

INCOGNITOREADER
22.07.2020 5 z 5

U minulého dílu jsem psal, že to vypadá jako když se zpomaluje před nečím velkým. A měl jsem pravdu. Tohle byla teda jízda!! Od začátku děj letí kupředu a je to fakt nářez!

Terva
14.05.2020 5 z 5

Máma říkávala,
že když má jeden dítě,
tak ať chce nebo ne,
rychle mu to rozšíří
společenský okruh

Tento dobrodružný svazek obsahuje sešity #25 až #30

Zvláštní, ale našel jsem podivnou zálibu v jedné postavě, která je vlastně v příběhu záporákem. Jmenuje se Dengo, ano, ten robot, co má místo hlavy televizor. Sice je to krvelačný zabiják a únosce, ale strašně mě fascinuje. Dal jsem si ho dokonce na nějaký čas do svého profilu. Fiona Staplesová ho v jedné situaci nádherně nakreslila. A až ho možná jednou někdo zabije, budu toho, co ho zabije, nenávidět. Ano, tak podivné jsou vesmírné cesty a úhly pohledu na postavy v něm vystupující.

Citát: Ta mrcha mi nachcala do pusy!

Vzhledem k tomu, že na ruce nemám překladatelský prsten a v uchu překladatelskou náušnici, ba ani překladatelské brýle, docela bych ocenil přeložení mnoha stránek v sešitě #26. Absence překladu tu není sice tak moc důležitá, ale vůbec by to neuškodilo. A vlastně ani netuším, zda nebyl překlad i v originále a nebo to pan překladatel Richard Podaný jenom lajdá. V každém případě, když čtete nějaký příběh a strašně vás baví, několik stránek cizí řeči, které nerozumíte vás může hodně rozhodit v koncentraci. Tak že teda: dankon (Měsíčňansky děkuji)

Malá ochutnávka:
MARKO: Poprvé za dlouhou dobu mám dojem, že rozumím svojí ženě. A nejde jen o Alanu. Myslím, že konečně rozumím i sám sobě. A taky vím, co teď musím udělat. Najdu toho, kdo mi vyrval rodinu. A pak mu useknu hlavu, kurva.

Zajímavá byla scéna s Markem a Yumou. Yuma je feťačka z Otevřeného kruhu, co v předešlém příběhu dodávala Alaně drogy. Sice to zpočátku nevedlo nikam, ale díky drogám započalo další dobrodružství. Sex, drogy & rock-n-roll, to jsem zažíval při čtení tohoto příběhu. Při čtení jsem poslouchal skupinu Cloven Hoof a jejich dvě studiová alba: Eye Of The Sun (2006) a Resist Or Serve (2014) Celou tuto sérii zatím doporučuji a vlastně i zmíněnou Anglickou heavy matelovou skupinu.

Citát: Jsem ubohá feťácká podrazácká bezcenná stará kráva.

KubaHanzelin
04.03.2020 5 z 5

Tak jsem se po několika týdnech konečně dostal k dalšímu díly Ságy a byl to opět neskutečný zážitek, po lehce slabším 4. díle mě příběh zase vtáhnul a nepustil dokud jsem nebyl na konci, poměrně rychle se sága Ságy (haha) stává mojí oblíbenou komiksovou sérii, která není tak mainstreamová.

Jass
17.02.2019 5 z 5

Od předchozího dílu za mě zlepšení. Nejvíc mě baví Marco s IV. a pak mě samozřejmě zajímá, jak to dopadne s Vůlí - ženské trio je skutečně ultimátní síla.

Hadati
17.01.2019 4 z 5

Příběh pokračuje přesně tam, kde skončil v minulém díle. Zase se více dozvíme o minulosti Alany a Marka, dojde k setkání prince robota a teroristy Denga a seznámíme se i se skupinou teroristů, kterým se nelíbí, že křídlatí a rohatí vedou války na cizích světech, a že do své války zatahují i jiné národy. To těmto teroristům ale vůbec nepřekáží v tom, aby se chovali jako další bezcitné bestie.

Wojta777
15.09.2018 5 z 5

Držte si klobouky, jedeme z kopce. Tohle podle mě by mělo být v anotaci. Z této série se stává regulérní sci-fi Game of Thrones. Postavy tu padají, jak jablka ze stromu. A ještě k tomu je to více akční a boží než minule. Jak to dělají. Kdo si ještě nepřečetl jedničku ať kouká mazat do obchodu si ji koupit či si ji půjčit v knihovně jako já. Dávám SMRTÍCÍCH 5 hvězdiček.

Alethea_k
26.07.2018 4 z 5

Ze začátku mě tento díl trošku nudil, ale pak se to rozjelo a byla to jízda. Zemřelo několik mých oblíbených postav. Není tady ale prakticky žádný humor. Bitka jak má být.

TomTomis
19.07.2018 4 z 5

Jedna z mých postav oblíbených tu jaksi končí svou pouť, ale i tak si to udržuje brutálně krvavý a sexuální ráz. A stále se bojuje a bojuje a bojuje a bojuje...

memphisz
01.07.2018 4 z 5

O čem je pátá Sága? Jednoznačně o obětování se (obětování se pro rodinu, obětování svých postojů pro důležitější věc, obětování lidí ve válce, obětování se z pocitu viny, hrdinské obětování). Příběh dospěl do druhého vrcholu, kdy se rozdělená rodina opět shledává, jen aby se zase rozdělila (taková škatulata hejbejte se). A čeká nás další skok v čase.

tsal
04.06.2018 5 z 5

Po první pětici dílů začněme zápory. Drama se nám nějak zdrclo na opakované ztrácení se a nacházení se. Zatím to nevadí, ale snad se v dalším archu přijde s něčím originálnějším. Na tomhle stereotypu už umřela spousta dobrých věcí. Trochu mě také iritují větší časové skoky, které sice mají své odůvodnění, ale... já chci vědět, co se dělo v mezičase T_T

A bráno jako celek? V úvodním prvním díle mě zaujal svět plný bizarností. Ve druhém díle se nakopnul příběh a od třetího si drží stabilně vysokou laťku. Řeknu vám, to je jízda! Bezcitné zabíjení vedle emočně vypjatých scén, milostné drama, rodičovská láska, morální dilemata. Život není snadný a ve válce obzvláště ne. A Sága umí tuhle komplikovanost zobrazit věrně, krásně a bez patosu. Aby ne, když má k ruce celou řadu různorodých charakterů se svými vlastními osobnostmi, motivacemi a cíli! Nejoblíbenější dvojkou je pro mě Marko a IV, nejzvědavější jsem, jak se to vyvine s Vůlí.

Kresba je bez výkyvů skvělá už od první stránky. Přijde mi vyloženě krásná, živá a taková vesele poetická. Některé celostránkové arty bych uživila jako výzdobu pokoje.

Lenka.Vílka
27.03.2018 5 z 5

Tahle série je pro mě sázkou na jistotu. Šance šlápnutí vedle je nulová. I tenhle díl drží vysoko nasazenou laťku a mě je jasný, že další díl opět překročí ten předchozí. Díky stálému tvůrčímu týmu je kvalita kresby stále stejná a přesně taková, jak se mi líbí už od prvního dílu. Už mě může jenom překvapit a následně šokovat míra bizarnosti ve vymýšlení nových zvláštností. Děj mi zatím sedí a jsem spokojená. Víc než spokojená.